Нашите цветя - обща тема 15

• 34 464
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Отчупено клонче от муловка, поставено във вода ще пусне ли коренче?

# 451
Магни,
Скрит текст:
ЧРД на патерица. Здраве, любов и късмет в изобилие Simple Smile
Ах, с тези хибикуси как изкушавате. Напомнят ми двора на баба и ми става толкова мило и носталгично.
А това мушкато се оказа с огромни цветове
И аз си взех фуксия, мъник е, но не бях сигурна дали ще имам условия за нея. Засега е добре. Имаше нещо лепкаво по листата. Идея какво може да е?
Изнесох азалията на балкона, че беше почнала да оплешивява нещо. Харесва и, веднага покараха нови листа. Ще видя като настъпят жегите как ще е.

# 452
  • Бургас
Въйй, “) момичета,разкошни цветя,градинки и любимци!
Останаха ми очите в жълтата китайка,обичките, ....абе във всички цветенца!
Моите започнаха да цъфтят. Мушките и сакъзите набират сила.
Много съжалявам,че нямам телефон с който да ви ги снимам и покажа.

# 453
Последни лаленца и флоксът, който още цъфти.

Амаралис

Водна лилия на сестра ми

# 454
Добри, още по-добре. Но си затварят вечер цветовете като африканките.
Буба, благодаря ти от сърце 😘
Хе хе, портокалчо е прекрасен. Момичетата тук знаят за моята любов към шпицовете.

# 455
Като показахте лалета се сетих да питам Как вашите стоят изправени, а моите са клюмнали?
Винаги са били изправени.Ако кучето или.котките не ги смачкат.

# 456
Големите топчестите, като божури дето са, клюмваха

# 457
Тази година наслагах калибрахоето само по саксии, засега охлювите не са ги подхванали Hands V Едно кичесто:

Като показахте лалета се сетих да питам Как вашите стоят изправени, а моите са клюмнали?
Не съм виждала клюмнали. Теоретично, би могло да стане ако им е тъмно, или студено, или жега, но при мен тия трите неща не са имали такъв ефект. Освен да са проблемни луковици. Или нещо в почвата да е слагано, някакъв силен тор нещо.

# 458
Здравейте ако е някой е запознат моля да помогне,какво да правя с този Фаленопсис?Омекнаха и се набръчкаха листата му(все още без най голямото листо-то все още седи добре).Най отгоре ,което съм снимала това цветонос ли е ?
Или го преполях или го изсуших прекалено незнам.
Качвам снимки, благодаря предварително за отговорите Ви Hug

# 459
  • Мадрид / София
Пръчката с цветовете се нарича цветонос. Щом са омекнали листата имаш проблем с корените. Трябва да я извадиш и почистиш от мъртви корени (такива, които са меки, изсъхнали или черни). След почистването я засаждаш задължително в нов субстрат за отхидеи и да я поливаш рядко (веднъж на 15 дни горе -долу), корените добиват сребрист цвят. И с орхидеята ела в темата "нашите орхидеи", ще научиш повече  неща.

# 460
Добри, още по-добре. Но си затварят вечер цветовете като африканките.
Буба, благодаря ти от сърце 😘
Хе хе, портокалчо е прекрасен. Момичетата тук знаят за моята любов към шпицовете.

Магни,ЧРД!! Макар и със закъснение-желая ти здраве,слънчево настроение и винаги да си заобиколена от красоти-четириноги и мнооооого растения! Birthday Flowers Hibiscus Animal Wolf

# 461
И ако може цветните въшки да подминават моите цветя, моля! Благодаря от сърце за хубавите пожелания.
Момичета това лято се очертава трудна и дълга борба с гадовете. Вчера открих, че са нападнали оранжевият хибискус, който вече образува пъпки освен листа и една от по-малките ми палми. Този път са от черните. Реших, че няма да овладея ситуацията със сапунена вода само. Взех масло от нийм за плумериите и от соя за останалите. Снощи късно напръсках, довечера пак. Като Шерлок съм вече обикаляйки от саксия на саксия с лупата. Лошото е, че превантивното къпане със сапунена вода, изгори някои от цветовете на олеандъра. Ако до седмица, две няма резултати, явно ще трябва да търся нещо по-силно. Има и някакви дребни мушички подобни на винените, не знам те доколко са опасни за цветята. Харесали са плумериите, които сега започват да се облистят. Петунии, калибрахоета, юки, калината, мушкатата, карамфилчетата, алстромерият, фуксията и полигалата са чисти. Засега. Много харесвам червената дипладения, но накрая просто ще я изхвърля - от нея тръгнаха.
И да не се оплаквам само ви показвам лилавото буги, което има много повече цвят отколкото листа.

# 462
Вчера четох един американски форум. За борба с въшки и вредители препоръчваха канела. кълнат се в резултатите.

# 463
Да чукна на дърво, никакви вредители по цветята нямам. Зимата като бяха вътре, в някои от саксиите имаше мухички. С канела частично намаляха, но окончателно ги уморих със стикери. На терасата обаче нищо не прииждат. Хем живея в гората. 😆 Превантивно с нищо не пръскам.
От една саксия още не съм махала стикера, извинете за гледката. 😬
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 17 май 2022, 12:43 от Анонимен

# 464
  • Мадрид / София
Момичета, ако действате със сапунен разтвор (вода или олио), сапуна непременно да е натурален. Никакво "веро". Само с натурален сапун няма да ви изгорят листата.
Аз пък вчера открих една памуклийка. Не знам от къде се взе, след като всекидневно оглеждам всяко растение, а скоро ново не е влизало.

Общи условия

Активация на акаунт