Нашите цветя - обща тема 15

• 34 458
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
Преди две години гъсеници ми изядоха мушкатата. Това е единствения път, в който съм се сблъсквала с проблем. Мисля, че дипладенията я купих заразена. Обаче днес хвърлих едно око на олеандрите до нас. Пламнали са. Цветчетата им са буквално покрити със зелените гадове. После гледах стефанотисите - същата работа. Нали са обществени не мисля че някой ще ги третира.
Как действа канелата? Ръся в саксията отгоре или?

# 466
Уау, канела ще се пробва. Първо мислех, че ще е скъпо, после четох как се ползва, не било чак толкова зле. Лъжичка се разтваря в 5л хладка вода, седи няколко часа да се овкуси и ... ще видим по-нататък. Може да пръскам профилактично, било пенкилер. Имахме много черни буби по лупината, но ММ вече ги е пръскал с химия и в момента няма. Но тепърва ще растат латинки, а те са такъв магнит за ситни гадинки, ще ги канелосвам.

# 467
Отидох за кашпи и какво да видя? Нова калатея. 😆 Тази издържала много на тъмно. Към 70 см е висока.

И не е за темата, но да се похваля с две саксиийки с камби. Не съм виждала и яла такова нещо откакто напуснахме България, значи над десет години. Да видим ще стане ли нещо.
Скрит текст:

# 468
Две нови карамфилчета от днес😍

# 469
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Отидох за кашпи и какво да видя? Нова калатея. 😆 Тази издържала много на тъмно. Към 70 см е висока.

Скрит текст:
И не е за темата, но да се похваля с две саксиийки с камби. Не съм виждала и яла такова нещо откакто напуснахме България, значи над десет години. Да видим ще стане ли нещо.

имам усещането, че в саксията са две, различни видове.
Simple Smile

# 470
Да, така изглежда.😊

# 471
  • Пловдив
Lilium Simple Smile, ратановата кашпа от къде е закупена?

# 472
От Пепко.

# 473
Ей как се ядосах рано рано! Излизам да карам детето на детска и виждам кампанулката ми,изровена от къртица! За втори път е. Онзи ден я садих на ново,сега направо я гребнах и я сложих в саксия. Няма спасение от тия гадове! 😤
Такова подобно цвете имам и аз. Не знаех,че е калатея. 😆

# 474
Как се борите с гнусните пухове от тополи? Налепили са ми се по мушкатата и направо имам чувството че ги задушават като плътни паяжини. Мих, бърсах- няма отделяне..

# 475
Няма спасение. При нас има върба,същата работа. И вкъщи и навън всичко е в мъх. 😖 Просто чакам да премине.

# 476
Снощният дъжд е отмил пухчетата. Мен не ме дразнят толкова по цветята, колкото че са навсякъде у дома. Примирила съм се, не мога да живея на затворени прозорци.
Снощи се изви страхотен вятър. В 1 ч през нощта хуканах по нощница на балкона да свалям сандъци и саксии от парапета. Че и лампа си светнах, за да не се пребия. Убедена бях, че няма кой да ме види по това време. Е, съседът се появи точно тогава да пуши Joy. Всяка година през май има шоу на нашия балкон Blush.

# 477
Розата е много нежен цвят!
Ariadna82, честита придобивка! От къде е саксията?
  извинявайте, че сега пиша. Саксията е от практикер серия мелроуз 40×40×50

# 478
  • София
Здравейте, дами! Нахлувам в темата с въпрос- имам много каскадни петунии, но не цъфтят много, а искам да се спускат по саксията. Има ли някакъв трик, за да започнат да цъфтят достатъчно, за да се получи нещо такова:
Скрит текст:

? Благодаря предварително! Blush
Тези саксии са специални, с дупки от страни в които се засаждат растенията.Дори да засадиш в обикновена саксия много коренчета пак няма да постигнеш този ефект на "топка".

Магни, ЧРД на големи патерици.И както сама си пожела да нямаш гадини по цветята.

Добри, аз търсих плумбаго.А ма ти си мнооого далеч.

# 479
Виждала съм много каскадни петунии като показаната, че и по-кичести, които са в обикновени саксии без странични дупки. Важно било да са в плодородна пропусклива почва, да се подхранват на две седмици с фосфорен тор, да се почистват и поливат редовно, в горещите дни два пъти на ден. И сортовете сигурно имат значение. Чета сега и че могат да презимуват.
https://www.google.de/amp/s/amp.mein-schoener-garten.de/pflanzen/petunie

Аз пресадих мушкатата в градината.

Общи условия

Активация на акаунт