Нашите цветя - обща тема 15

• 34 430
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Страхотно винено мушкато и двата вида, аааа разкош Sparkling Heart Аз постепенно се зарибявам с това цвете.

Да покажа едни сладурски розови кученца с бели зъбки. Напоследък забелязах доста интересни разцветки на това растение, реших да пробвам дали цъфтят дълго. 

# 526
Магни, ето я отрязаната Юка.

Има вече 10 такива пробили отвсякъде.

# 527
Наистина е била голяма. Със сигурност ще тръгне, но ще ѝ е нужно време да достигне старите си размери. Е ние не бързаме Simple Smile Аз поне на много търпение се научих с някои от моите цветя. Иначе моята, която жълтееше се оправи. Не знам желязото ли помогна или слънцето, може би и двете. Вече си е хубаво зелена и има бебета като твоите.

# 528
Малко рози започват да цъфтят

Но зокумът е далеч от цъфтеж

# 529
Наистина е била голяма. Със сигурност ще тръгне, но ще ѝ е нужно време да достигне старите си размери. Е ние не бързаме Simple Smile
Никак даже не бързам, но тя нещо се разбърза. Grinning Бях я отписала. Исках да я преместя в по-малка саксия, за да е по-лесно вкарването зимата, но такова коренище е направила, че няма шанс.

И да питам - и вашите Николайчовци ли правят фасони като излизат навън? Миналата седмица го изнесох на балкона /на сянка/ и демонстративно си сви не едно, ми всички листа. Направо на фунийки си ги направи. Е, що за тропическо цвете е това ... Ясно е, че е в шок и има нужда от климатизация, ама чак се изплаших и си го прибрах обратно.

# 530
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Семена на амарилис

# 531
Имате ли представа що за гадинка би могла да изгризе два цветоноса на едното ми сакъзче? Понеже вчера беше цъфнало, а днес цвят не видях го разгледах и видях от два цветоноса да стърчат само дръжките - цветчетата просто липсват до едно, като откъснати до дъно. Що за чудо е това?
Може да са и скакалци, те също ядат много.

# 532
Уау, какъв Николай Великолепни! И как е нацъфтяла. Красота! А нашите бебета само ги мъчим в тия саксийки и я цъфнат някога, я не.

# 533
Добри, прободе ме в сърцето с тези Николайчовци. 😍 Мисля, че това е най- най- любимото ми цвете. Накрая ще си купя един-два големи цъфнали екземпляра в брой и ще хвърля класовата бележка да не ме хванат. 🤣

# 534
честно казано, не знам дали белите могат да докарат до цъфтеж в саксия. най-ниските цветове на снимката са на около метър височина, но са на доста по-високи стръкове.
оранжевите стрелиции сигурно може, те са ниски и цъфтят още в основата.

# 535
Накрая ще си купя един-два големи цъфнали екземпляра в брой и ще хвърля класовата бележка да не ме хванат.

И аз правя така Grinning

# 536
честно казано, не знам дали белите могат да докарат до цъфтеж в саксия. най-ниските цветове на снимката са на около метър височина, но са на доста по-високи стръкове.
оранжевите стрелиции сигурно може, те са ниски и цъфтят още в основата.

И белите могат. Проблемът е, че растението обичайно трябва да е поне на шест години.

Последна редакция: пт, 20 май 2022, 22:29 от Анонимен

# 537
  • Gorni Bogrov
Видях семената на амалиса и въпросът ми е тя садите ли ги?Мин.година и аз имах и ги боднах в саксийка,но нищо не излезе.

# 538
аз не съм пробвала. снимах ги, защото ми беше много интересно.
виждала съм и преди семенницина амарилис, но сякаш правеха семенца като топчета, а тези са като люспа.

# 539
Такива като люспа бяха паднали в една саксия всичките докато ни няма. Излязоха две растения, но само листа, не се развиват повече вече 3 години.

Общи условия

Активация на акаунт