Нашите цветя - обща тема 15

• 34 444
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Магни, Натуся, не разбрах точно на кои дати сте родени, но ви желая много здраве и щастие, да живеете в хармония със себе си и околните, и много красиви цветя да отглеждате Purple Heart Hug!

# 511
Дървото на живота го поливам веднъж в месеца ако се сетя. В топлите месеци. Зимата го забравям напълно.
Натуся, честита да си! Много здрава и щастлива! Азалията е чудна!
Бугенвилията иска само много слънце, жега и вода. Радва се и на торчица за цъфтящи. Октомври в България се прибира, листата може да опадат, намалява се поливането до пролетта. И тя тръгва наново. Аз вече го намирам за изключително лесно за отглеждане цвете. Страшно държеливо е. Само замръзването му е проблем.
Нат, теленца сме, което е по-важно. Благодаря ти от сърце!

# 512
Мерси за предположенията,момичета. ММ ми донесъл клонче и го сложил във вода. После ми прати снимката,храстче някакво било в работата му. 😁 Честно много ме изненада,щото все ми мрънка за "бурените",които обгрижвам и разнасям насам натам. Та явно и него съм бъгнала с мойта мания. 😆

# 513
Soft, тази красула ме заинтригува. Ще търся в Марковсите кактуси.
Иначе моите съм ги показвала. Вече са вън. Първите дни ги завивам с един тензух за адаптация. Но ги слагаме под чадърите и реално са на пъстра сянка. Наистина ако някой иска - да казва! - днес хвърлих 2 паднали клончета.

# 514
Ох, Мариета, ти си Феята на Дървото на живота Simple Smile, прекрасни растения отглеждаш!

# 515
Ох, Мариета, ти си Феята на Дървото на живота Simple Smile, прекрасни растения отглеждаш!
НАТ,
Колко ги мислих тази пролет, изкарах ги края на април и имаше тогава 2 дена студ. А преди това 2 дена адска жега. Но са големи и не може отмък-примък. Исусовия венец (зад тях се вижда ) прибрах тогава обратно и едва днес пак го извадих. Една палатка Пт тензух му направих, да го адаптирам, че му изгорих листата тогава за 2 дена.
Абе…

# 516
Магни разкошно е на тоя покрив Hug

Аз да питам това знаете ли какво е:
Скрит текст:
Пираканта, цветчетата после стават на червено-оранжеви топчета.

# 517
  • В един копнеж!
Идвам със странно питане.
Днес минах по АМ Тракия и по нея, посока С.Загора, видях някакви странни храсти,цъфнали в момента в жълто. Имат формата на дървета, но не, храсти са. Освен това цветът е жълт, концентриран в горната част от клони на растението.
Някой дали ще си спомни, ако е минавал оттам? Цъфти сега.

# 518
Идвам със странно питане.
Днес минах по АМ Тракия и по нея, посока С.Загора, видях някакви странни храсти,цъфнали в момента в жълто. Имат формата на дървета, но не, храсти са. Освен това цветът е жълт, концентриран в горната част от клони на растението.
Някой дали ще си спомни, ако е минавал оттам? Цъфти сега.

Всяка година по това време някой задава същия въпрос Laughing
Ето това е жълтият храст. Много го препоръчвам, издържа на всякакъв вид тормоз.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Genista

Или този

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Cytisus

# 519
цветът е жълт, концентриран в горната част от клони на растението.
Ето това е жълтият храст.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Genista
Или този
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Cytisus
Ако цветовете са само горе, вероятно е някоя от разновидностите описани в първия линк, но пък този втория може да го намериш по разсадници.

# 520
И аз да се похваля с нови придобивки, подарък от сестра ми. Готови отгледани, само смених саксиите 😊

# 521
  • Варна
Имате ли представа що за гадинка би могла да изгризе два цветоноса на едното ми сакъзче? Понеже вчера беше цъфнало, а днес цвят не видях го разгледах и видях от два цветоноса да стърчат само дръжките - цветчетата просто липсват до едно, като откъснати до дъно. Що за чудо е това?

# 522
  • Мадрид / София
Имате ли представа що за гадинка би могла да изгризе два цветоноса на едното ми сакъзче? Понеже вчера беше цъфнало, а днес цвят не видях го разгледах и видях от два цветоноса да стърчат само дръжките - цветчетата просто липсват до едно, като откъснати до дъно. Що за чудо е това?
Голи охлюви или охлюви. Гризкат през нощта.

# 523
Аз хванах миналата година една сойка на местопрестъплението да ми къса цветчетата на кълдъръмчетата Joy

# 524
.

Последна редакция: пт, 20 май 2022, 15:24 от cardhu

Общи условия

Активация на акаунт