Нашите цветя - обща тема 15

• 34 459
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Да се похваля - намерих си бебе богомолка в сандъчето с фунийки Joy От една страна ми се иска да го оставя, защото изяжда всичко останало, от друга - малко ме притеснява, защото стават смущаващо големи...

Колкото едра мравка е.

# 481
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Здравейте, дами! Нахлувам в темата с въпрос- имам много каскадни петунии, но не цъфтят много, а искам да се спускат по саксията. Има ли някакъв трик, за да започнат да цъфтят достатъчно, за да се получи нещо такова:
Скрит текст:

? Благодаря предварително! Blush
Тези саксии са специални, с дупки от страни в които се засаждат растенията.Дори да засадиш в обикновена саксия много коренчета пак няма да постигнеш този ефект на "топка".

Магни, ЧРД на големи патерици.И както сама си пожела да нямаш гадини по цветята.

Добри, аз търсих плумбаго.А ма ти си мнооого далеч.

знам, Натусик, но забелязах, че когато някой спомене някое цвете и аз веднага го виждам. то си е било там и преди, а аз сякаш не съм имала очи за него.

Simple Smile

# 482
Имам едно каланхое, което преди два месеца бях на косъм да го хвърля. Орязах го преди повече от година и си остана на пръчки. Извадих го на южен перваз, пусна зеленина, а днес видях, че почва да цъфти. Не мога повярвам.
Значи убедих се окончателно, че на каланхоето му трябва възможно най-много пряко силно слънце. Щом този хербарий се събуди от него. 😁

Последна редакция: ср, 18 май 2022, 22:11 от Анонимен

# 483
Момичета преди седмица се сдобих с палма вишангония пресадих я, но защо сега защо и пожалтяват листата
От многото слънце или е преполята🤷‍♀️😕

# 484
Палмата обича много жега и вода. По скоро е била засушена или при преместването са наранени корените.
Натуся, тази година празнувах цяла седмица така че с удоволствие приемам всякакви хубави пожелания. Особено за китките ми. Благодаря ти! 😍
И като сте отворили дума, ето го моят остров на петуниите. Не са каскадни, като топки са. Но са красиви. Торя на 10 дни с тор за петунии.

Със сигурност ще си взема още олеандри.

И калината

# 485
Магни, и аз чакам всеки момент олеандърът да цъфне. Много ги харесвам. 😊 Тази година случихме по немско на малтийска жега, че и повече. 😆

# 486
Софт, да си призная толкова години ги гледам буквално навсякъде, никога не съм ги харесвала особено. Обаче рязко си промених отношението. Искам розов и червен. В неделя край пътя за Аура през Нашар, видях много нацъфтели, особено червените бяха невероятни. Аз че ще си начупя за вкореняване е ясно. Но друго си е готово растение и да не го чакаш с години.

# 487
Палмата обича много жега и вода. По скоро е била засушена или при преместването са наранени корените.
Натуся, тази година празнувах цяла седмица така че с удоволствие приемам всякакви хубави пожелания. Особено за китките ми. Благодаря ти! 😍
И като сте отворили дума, ето го моят остров на петуниите. Не са каскадни, като топки са. Но са красиви. Торя на 10 дни с тор за петунии.

Със сигурност ще си взема още олеандри.

И калината

А как ще мога да я възстановя или тя сама ще дойде на себе си да махам ли пожалтели те листа?

# 488
Сама ще се оправи. Сложете я на най-слънчевото място и ѝ дайте време. Лятото тепърва започва. Миналата пролет намерих една самозасяла се с три листа в общинската маслинова градина до нас. По точно куч я откри. Въоръжена с нож реших да я откопавам за себе си - моите тъкмо бяха поникнали. Естествено скъсах корена. За седмица пожълтяха и трите листа. Орязах ги и месец по късно имаше две нови. В момента е с хубаво дебело стъбло и 3-4 прекрасни перести листа. Ако може да я видя на снимка. Но съм категорична, че вашигтония може да я убие само студ. Измръзват непоправимо. Затова в България е по-добре да се отхлежда Сабал минор ако не е саксийна.
Вие запазете листата засега да може да изпарява водата с която поливате.

# 489
  • Стара Загора
Magni,прекрасни петунии 😍
Добро утро от мен с моята красавица,която набира сили и започва да цъфти

# 490
Да попитам и в тази тема - какво му има на олеандъра и как да го лекувам?

# 491
ДариВале,
моите бяха така след измръзването от Априлското застудяване. Изрязох още тогава.
Много харесвам Зокумите в естествената им среда, защото стават големи, буйни. Имам предвид това, което съм видяла в Гърция. От там си донесох моя зокум, всъщност.
Аз искам жълт, бял.
Магни, моите миналогодишни резници ще цъфтят.

# 492
Да изрежа едно коляно под хилавия нов прираст ли?
Този го изкарах април, орязах защото беше хванал акари, под стряха е. Вярно, че новите ги пусна в началото на май като имаше ниски температури. Мислите ли, че е само от студа?

# 493
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
може и от студа да е, но за всеки случай виж вътре в завитите листа. ако има някаква гадинка, там ще се е скрила.
Simple Smile

# 494
О, това е нов прираст?
Те така или имаче няма да цъфнат тази година. Зокумите цъфтят на миналогодишен клон

Общи условия

Активация на акаунт