Нашите цветя - обща тема 15

• 34 453
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
Моят като го купих имаше такива белезникави листа, които паднаха и новите които излизат са хубави. Но го торих с желязо за хлороза и за цъфтящи. Аз пък виждам как след окастряне на съседските точно по новите клонки излизат цветоноси. За мен си е добре зокума, важно е как ще се развиват новите клонки. И Добри е права, точно в пъпките се крият гадовете. Провери го и пръскай превантивно. Ще чакам значи една година за вкоренените да цъфнат.
И тихичко да се похваля, че всичките ми 6 резника плумерии са навирили нови листенца. Изобщо не очаквах 100% успеваемост. От няколко дни ги поливам обилно, първо се опънаха сбръчканите стебла, страшно се радвам. Ще снимам обаче чак като направят 3-4 хубави листа, сега са още бебета по сантиметър.

# 496
Magni,
Може в топлите дестинации, Гърция и при теб и други, рязането е по-скоро необходимост, за поддържане, като в Гърция - режат ги както ние режем живия плет. Процесът на възстановяване е по-бърз вероятно Simple Smile
В първите години рязах моите да се разклонят и хич е цъфтяха.

# 497
Аз приключих с рязането на каквото и да е било. Едва сега започва да ми се възстановяват жасмина и стефанотиса. А миналата година цъфтяха по това време. Хибискуса и той. Само бугитата носят на здраво окастряне. Никога повече! Навсякъде чета, че лианите се подрязват за да образуват нови клонки и да цъфтят. Ами не е вярно. Всички нови издънки са от точките от които са старите листа. Някои даже не са опадали и се вижда как избиват новите. Бугитата по същия начин. Може би за оформяне е добре, но на по-възрастни растения. И да, цъфтежа се забавя със сигурност.

# 498
Аз съм много доволна от новия ми олеандър. Предишните бяха с едни листа на петънца, които се завиваха постоянно и цъфтежът беше мъка. И бяха единични цветчета, не на туфи.
Този вижте как е оформен. Преди месец представляваше една топка,  но много бързо тръгна да расте и цъфти. Това в ляво високото е новоизраснало.

Може и от сорта да зависи. Този е Soeur Agnes.

# 499
Прекрасен е, Софт! Да те радва с много цветове цяло лято.
Скрит текст:
Аз понеже се зарекох да не купувам повече цветя, днес се обзаведох с нов три метров и чупещо рамо чадър за покрива. На много хубава цена в Лидл ги пуснаха.

# 500
  • Gorni Bogrov
Здравейте прекрасни цветарки!
Досега избягвах бъгита , защото ми се струваха сложни за отглеждане,но днес в пристъп на "умопомрачение"🤪си взех едно от Лидл.В много малка саксийка е и корените му се подават отдолу,кажете какво да правя ,да го пресадя или да го оставя в тази.Досега като ви чета и като видя ,че го обсъждате и четях на 2 на 3 ,а сега трябва да се върна да прочета как се отглежда.🙂

# 501
И аз си къткам от миналата година едно буги от Лидл. Пресади го,поливай редовно и го сложи на слънце и завет.
Аз да питам това знаете ли какво е:

# 502
Спирея. Майски сняг

# 503
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
май не е. по-различни са му листата. прилича ми много на едно, но от него съм виждала само розово май.

# 504
  • София
Момичета, според вас тази красула преполята ли е, или не ѝ достига вода? Сбръчкаха ѝ се някои листа. За последните 7 дни съм я поливала два пъти, докато изтече в чинийката. Та, малко съм объркана. Може би е твърде пропусклива почвата? Като за кактуси е - с доста пясък, има и доволно количество перлит и керамзит. Не съм я сменяла от поне 4 години, но досега не се е сбръчквала така. Суха ми се струва, на югоизточен прозорец е и става бая жега там, та може и да се пресушава, знам ли. Досега не съм имала проблеми с нея откакто я преместих преди 10 дни по- близо до прозореца - на другия ден имаше почервенели и сбръчкани листенца.
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Днес, докато търсих цвете за подарък се сдобих с две нови традесканции и една пеперомия Hug За пръв път ще гледам пеперомия. От много време исках да си взема, дано не я уморя Heart

# 505
  • София
Азалията реши да ме зарадва.

Подарък от колегите по случай РД

Такова цвете никога не съм гледала,дано оцелее.
И от племеницата

# 506
  • оттам, откъдето започва България
Скрит текст:
Момичета, според вас тази красула преполята ли е, или не ѝ достига вода? Сбръчкаха ѝ се някои листа. За последните 7 дни съм я поливала два пъти, докато изтече в чинийката. Та, малко съм объркана. Може би е твърде пропусклива почвата? Като за кактуси е - с доста пясък, има и доволно количество перлит и керамзит. Не съм я сменяла от поне 4 години, но досега не се е сбръчквала така. Суха ми се струва, на югоизточен прозорец е и става бая жега там, та може и да се пресушава, знам ли. Досега не съм имала проблеми с нея откакто я преместих преди 10 дни по- близо до прозореца - на другия ден имаше почервенели и сбръчкани листенца.
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

При мен проблемът е същият. Не ми се правят снимки, че мъчно ми става за това, което беше и което е сега.
Аз моето дърво го изкарах на източна тераса. Големите и стари листа остават сбръчкани. Появиха се малки листа, но нищо не е същото. Worried

# 507
Натуся, азалията направо е избухнала, много е красива 👏

# 508
За Дурвото на живота - забравете поливането момичета! Изрежете изгнилото. Ако ги уморите - свиркайте, имам МНОГО!

май не е. по-различни са му листата. прилича ми много на едно, но от него съм виждала само розово май.
Програмата предлага 2 вида Цеанотус

# 509
Аз моята красула я купих с едни завити листа с червени ръбчета. Последна беше и намалена наполовина. Начупих й най- завитите и червени листа, обаче излязоха много нови, пак същите. А тя била crassula coral. 🙈😆

Общи условия

Активация на акаунт