Нашите цветя - обща тема 15

• 34 436
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
Честит празник на всички именици!

# 556
Махни ето снимка на палните
Тя майка ги е поръчал по Интернет 2 палми в една саксия и после ги отделила сигурно е наранил корените им
Но как да ги оправя 😕
[/img]

# 557
  • Мадрид / София
Вижда ми се маносано каланхоето.
Може ли да се спаси или да го изрежа, дали ще избие пак. Цяла зима седи на затворената тераса и сега на края се предаде
Изрежи маносаните листа. Каланхоето ще избие нови разклонения. Ако ли не стане, ако е силно повредено, си купи ново.
Влага + топлина = мана и други гъбични заболявания по растенията.

# 558
margo, твоето е африканска маргаритка Wink остеоспермум, но не го казвай на никой, че няма да ти повярват за името. Simple Smile
страхотен цвят е.

африканските теменужки са тези, с които си говореше Иван Костов навремето.
Ох,аз съм се объркала! Hug
И така една и съща африканска маргаритка,но различен цвят всяка година. Thinking  Smiley
2021-   2022-

# 559
Аз имам коледниче и то ли ще е щастливо на шарена сянка отвън? Листа прави сега и увеличих поливките. На западен прозорец зад завеса е.

Този красавец не мога да го обхвана за снимка. Но му се източиха листата и искам да се сгъсти. Как?

# 560
  • Пловдив
Май съм започнала давенето на кактуса...ако го изкарам навън /че е по-топло от колкото вътре в къщата/ дали ще оцелее?

# 561
  • Бургас
Въййй,момичета Wink страхотни кралски мушкати,лилиуми,кученца и всички други красотички!
Моите китки започнаха да цъфтят. Има няколко,които си мислех,че съм ги загубила,а те ме зарадваха с цвят....а,колко са изтормозени....

# 562
Коледничето предпочита шарена сянка, то не е пустинно растение, това на снимката може би е преполято, трябва да се засуши. Другото може би малко торче ще го освежи, и обича по-влажно.

# 563
Преполято? Ако става въпрос за това на моята снимка, за последния месец съм слагала два пъти вода и то по-малко. Листата нараснаха след като го полях. Зимата седмици си стоя на сухо. Не е на слънце защото е вътре. Сингониума си е свеж. Питам как да го сгъстя.

# 564
Магни чупиш на 2-3 възелчета , топиш във вода докато пусне коренчета и засаждаш няколко стръка в една саксия. Поливаш на седмица и го отглеждаш на сенчесто място.  Моят беше станал като фонтанче, но го умориха децата когато се пренасяхме.

# 565
Сенчесто значи че може и навън нали? Но може би закъснях. Трудно ще го аклиматизирам вече при + 30. Иначе една спайдерско е тройно откак е на терасата и първата “кошничка” е на лице. Но го изнесох още март. Както и шефлерата.

# 566
Иначе една спайдерско е тройно откак е на терасата и първата “кошничка” е на лице.
Ауу, дано-дано. А какво е "кошничка"? И аз изнесох днес почти всичко, само Ктенантето, два кактуса, Тинекето и Замията останаха затворници.

# 567
Може навън коледничето/великденчето. Моето е на източен прозорец,сутрин го пече доста,до към 11,но е ок. Вече 3-4 години го гледам все така. Зимата вътре на прозореца,лятото отвън.
Моето спайдерче хич не върви. 😔 Едва крета,ама аз го изнесох на слънце и изгоря буквално. Покафеняха му трите листенца и после на ново изкара. Не знам къде да го слагам и какво да го правя. Яд ме е ,че не си взех от Кауфланд,бяха 2-3 лв.

# 568
Ако за хлорофит става дума, "кошницата" предполагам са висящите мини-растенийца на ластар.
Моето спайдерче хич не върви. 😔
В достатъчно голяма саксия ли е? Да има какво да яде.

# 569
Ако за хлорофит става дума, "кошницата" предполагам са висящите мини-растенийца на ластар.

Точно!
Снимката е от мрежата. Ако не забравя утре ще снимам моето. От спасените ми е и затова му се радвам

Ени, моето също му изгоряха едно две листенца първите дни, но го скрих зад друга саксия и бързо набра сили.

Общи условия

Активация на акаунт