Нашите цветя - обща тема 15

• 34 417
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
MagniM, твоята е Apricot. Ето я жълтата.

# 631
Тъй де, аз за жълта питах. Ама и праскова/кайсия не отказах Joy

# 632
  • София/Варна

момичета, тези две жестоки кампанула как могат да се "компресират" за да се прекарат в ръчен багаж от Холандия до тук. Ръката за мярка е мъжка, на детето. Ще давам онлайн инструкции колко пръст да се маха.Въпроса е колко ниско може да се подстриже и да стигне жива до мен. Кампанула е този модел
Такава съм нямала, а си я търся отдавна и все друга ми продават.

# 633
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
защо да се маха пръст? саксиите са големи ли?
ако се увият с хартия отстрани, така че да се получи цилиндър с диаметъра на саксията, а после допълнително се увият с балончета няма ли да стане?

# 634
  • София/Варна
Големи са саксиите. Двете увити в тоя вид са му целия ръчен багаж. Взе ми ги, защото му обещах, че ще ги намаля поне на половина, като обем

# 635
  • София
О, какъв е първия осмомартенски подарък? Има ли табелка с име? Много е уау, трябва да е новоизмислено.
pelargonium quantock double diamond
Отдавна си мечтаех за него и най-после го имам.Сега да видим дали ще го опазя.

момичета, тези две жестоки кампанула как могат да се "компресират" за да се прекарат в ръчен багаж от Холандия до тук.
Цветята пренасям в пвц бутилки в зависимост от големината на саксията.Отрязвам горната част и пускам саксията вътре.Двете отрязани части съединявам с тиксо.Капачка не слага да могат да дишат.
P.S.Видях,че саксиите са големи.В този случай цветето може да се извади от саксиията(предварително да се намокри) и без нея да се сложи в бутилката.Ако полета дълъг през отвора може да се полее цветето.

# 636
  • София/Варна
6-7 часа е пътя. Това с бутилата много хитро. Благодаря. Въпреки, че онзи ден Алиа, една много мила дама, така ми прати разсад, на се сетих, че и кампанулите може.

# 637
Тъй де, аз за жълта питах. Ама и праскова/кайсия не отказах Joy

Мен ако питаш, даже повече ми харесва. Жълтите са доста редки и не изглеждат точно като другите дипладении. Нещо от екзотиката им липсва.

Днес разбрах, че на дипладениите им казват още чилийски жасмин. В Германия са популярни под името мандевила.

# 638
На снимката ми хареса, Софт. Много хубаво жълто точно както си го представях. Но и ванилата е красива. Тази ценичка реална ли е при вас? Осем евро дадох за моята, не е много малка. Не е увита, а е оставена като каскадна. Ще мисля дали така да я оставя или да се катери нагоре.
А като говорим за екзотика, червената си остава ненадмината.

Твоите миналогодишни оправиха ли се или се измори да ги чакаш?
Допладения и мандевила са различни цветя. Или поне така четох във един много известен наш  форум за цветя.

Последна редакция: ср, 25 май 2022, 22:22 от MagniМ

# 639
Не се оправиха и отдавна ги  няма.

Цените са най-различни, има и по 7 евро, има и по 90. Но съм виждала камелии за 600, които свършиха за нула време. Дипладениите са доста масови тук и не са скъпи. По-скъпите (70-90) са много големи и хубави екземпляри.
Тази цена не е въобще реална, защото стоката не е налична.

# 640
От три дни нося подарък за теб в телефона си. Поздрави от Малта, Софт!

# 641
# 642
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

И от мен.

# 643
  • Стара Загора
От мен малко красота от уличките в квартала

# 644
Здравейте , искам да попитам ня какво се дължи клюмвснето и омекването на цветовете?На Южна тераса е всичко,поливам внимателно,но е възможно и да съм преполяла малко,много се спаружват един вид.Почиствам от прецъвтели цветове,но това не знам за почистване ли е или за спасяване 😆Също да попитам и на какво се дължи пожълтяването на върховете на една от палмите ми  благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт