АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 10)☀

• 46 344
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Привет от мен по нощите, баткото беше един ден на градина и цъфна с 38.5. Не знам какво стана, честно, имах толкова здраво дете, а от два месеца е все болнав. Хем не беше ходил от две седмици на детска.

За дрешките, той е есенно бебе, но реално не съм ползвала много дрехи. Най-удобно ми беше да го обличам в боди тип прегърни ме и отгоре ромпър, но и той не е повръщал много и си изкарваше деня с облеклото. До третия месец е отгледан с 6-7 бодита, още толкова ромпъра и няколко комплекта ританки с блузка.
Сега с бебето зълвата ми даде доста дрешки, аз също купих, имам и неутрални от сина ми. Не съм редила обаче да видя какво още трябва да докупувам. Харесах в сайта на HM едно комплектче боди с дълъг ръкав, ританки и шапка с надпис born in 2022 и сигурно ще го взема за изписването, а за алтернатива ще приготвя някое боди с къс ръкав и ританки.
Количка също ми дават, така че вероятно ще избутам с нея първата зима и за пролетта ще си купя по-хубава лятна количка, но ще видим какво ще ми дойде на главата.
Трябва да купя нов матрак, мек повивалник (супер спасение за мен), подложка за ваничката, възглавница против обръщане, шишета за всеки случай, залъгалки. Ще изчакам намаленията около първи юни, не виждам смисъл защо да бързам от сега, още повече, че леглото е на вилата и ММ не знам кога ще има време да отиде да го вземе и сглоби.
Личи си, че няма да спя и пиша дълги текстове 🤣

# 166
Мек повивалник и аз имам да купувам. Няма такова удобство просто. ММ се смееше, че не го използвам по предназначение. Случвало се е с малката да я слагам и на пода върху него да си рита, а аз да си върша работата. Имаме и шезлонг, но с повивалника някога ми беше по удобно.
Говорих с братовчедка ми, която роди предния юли. Умря си от смях, че я питам как се облича бебе. Каза, че е било такава жега, че още в родилния е държала малката само по боди с къс ръкав и чорапки, защото иначе много се изпотявала. И основно е обличала боди и ританки/панталонки.
Вчера докато обикалях детските площадки стигнах до извода, че май ще ми трябва и раница. Такова нещо не съм ползвала. Баткото беше голям и кротък и го пусках по площадките без да го надзиравам, а аз си седях с бебето на пейката. Обаче сега малката е фурия и като отидем на едната площадка, която не е оградена няма как да я оставя сама. Не я харесвам нея площадка обаче приятелчетата им ходят там. А и подозирам, че ще може да ми е по удобно като ги водя и прибирам от училище и ДГ. Обаче пък като цяло не знам дали ще ми е удобно и на мен и на бебо, а раниците не са малко пари. Нямам и приятелка, която е бебеносила, че да използвам нейната. Говорих с една майка от групата на синът ми, тя носеше малкия си син и каза, че е страшно удобство, но вече е дала раницата за ползване. Тази част ми е направо чист Х.

# 167
Болибон, с 2рото си купих раница ама нещо не беше моето и я продадох, виж разни слинготеки и тем подобни, можеш да тестваш с бебето няколко вида и да прецениш, често се оказва, че една ти е ок, друга не, може и под наем за месец да вземеш, преди да купуваш

# 168
И аз не се разбрах с раницата и слинга. Ползвахме ги само, когато не можехме да я приспим. Тогава сме бебеносели и аз, и мъжът ми по 30-60 минути. Но навън така и не свикнах да бебенося. Освен това, детето се потеше и ми беше много притеснено да не я простудя. Та, имам почти неизползвана раница, слингът ми беше втора употреба, реших все пак да си ги запазя, мисля да им дам втори шанс Joy И се надявам да се получи, защото виждам доста майки с раници, сигурно е удобно, знам ли... Особено, ако първото дете е по-малко и трябва да се води за ръчичка.

Неизвестна, съчувствам ти Sad И ние след две седмици пауза я пуснахме вчера на ясла и я бяха извели навън с мократа след сън коса Cry Вечерта пък си игра с едно дете, дето се оказа болно и със зелен сопол... Давах витамин Ц и малко хомеопатия... Към последното все още съм резервирана, честно казано, но да видим... Как е баткото днес?

# 169
И аз съм си вкъщи с малката. Вчера сутринта я оставих със скандал, не съм ли виждала, че детето имало ужасна хрема и кашлица, защо съм го водела, била съм безотговорна и т.н. Обяснявам, че детето няма нито грам хрема, нито кашлица вкъщи. Предния ден наистина ми я върнаха омазана със сополи без да кажат нищо, реших, че е плакала, направих и промивка с Тонимер и приключих. И сутринта за добро утро в 7ч ме посрещнаха със скандал, че съм си водела изключително болното дете на ясла, щели да я заведат при директорката, викам и добре в колко часа да дойда за да идем при директорката и ако ще ми я връщаш днес искам да ми я върнеш по официалния ред. Поне едно мога да и призная на сестрата, прибира я вътре да не чува като се караме. Снощи отивам да я взема и я питам къде са сополите, няма размазани, и оная избърсала съм я вие какво искате, но са обилни и много кашля. Взех я с раницата обаче. Сега излизам от лекарката, защото ми трябва бележка за двата дни, в който ще си е вкъщи. За нея детето е абсолютно здраво, няма никъде никакъв секрет, няма кашлица, няма зачервено гърло. Предложи направо да ми даде бележка, че е клинично здрава и да си я водя на градина. Пита какво и давам, ами нищо не и давам. Нищо не ни и изписа, каза само да пръскам Тонимер или Фитоназал за промивка, че явно я яслата плаче или я дразни праха. На 21.04 пак и я водих и пак се гледахме умно двете, защото ми я върнаха на 20.04 със същото обяснение и нали са празници викам чакай да я види лекарката. Каза, че следващия път, в който ми я върнат пак без основателна причина ще ми издаде направо бележка, че е здрава и да ходят да спорят с нея и да ходя аз при директорката направо с детето и бележката. Очаквам да започнат и скандали като си остана вкъщи, защото откакто разбраха, че съм бременна започнаха да питат няма ли да си оставам вкъщи да си почивам. Обясних им, че даже и аз да си остана вкъщи малката ще си е на градина, нацупиха се и рязко на детето взе да му се появява хрема и кашлица. А тя ходи с огромно желание на ясла, днес не мога да я прибера от градината след като оставихме батко й, отиде пред вратата от където влиза и тя и се закучи, че няма да тръгне. Сега ще си се гледаме два дни и ще ходим по площадки. Лошото е, че така се получи на работа, че сме 4, който се заместваме и сега два дни няма никой и шефа е сам, но човека нямаше проблем да ме пусне отпуска.
Аз си имам едно правело, че болно дете на градина не ходи и по площадни не ходи. Избирам площадки където няма деца и ако дойде някое дете си тръгваме. Спирам ги и при най малкото съмнение, че се разболяват. Сестрата на градината и госпожите на баткото знаят това и с тях никога не съм имала проблем. Сестрите от яслата това им е и другия проблем, че сестрата на градината не иска да ми я върне по официалния път, явно си ги познава. Докторката също знае, че болно дете си седи вкъщи и че ако имам съмнения и ги водя. Като бебета съм им ги водила и здрави, но по добре здраво дете на лекар ако нещо ме съмнява отколкото болно вкъщи и да се влоши, че мъничките много бързо се влошават.

# 170
Относно бебеносенето мога да се включа с големи плюсове. Носих баткото много и на него му харесваше. В количката не седеше, но в раницата си изкарваше с часове. Там сучеше, там спеше и походи сме правили с него.
Ключовото обаче е да намерите РАНИЦА, която е удобна и за бебето и за майката. Подчертавам раница, защото има много подобия, които се продават за уж ергономични и лицензирани, а реално не са такива. В резултат майката е скована в гърба, врата, кръста, а бебето крещи като заколено още на първата минута.
Има и ужасно много реплики, които изглеждат 1:1 с оригинала, но де факто са даже опасни (некачествени катарами и шевове, които могат да се счупят или скъсат и съответно - сещате се)...
Слинготеки и библиотеки има вече много, така че ако някоя се чуди, първо пробвайте.
Аз пробвах 3 докато взех нашата. Спрях се на Тула, а пробвах Боба и Лени.

# 171
  • Пловдив
На мен ми е мерак бебеносенето и смятам живот и здраве да опитам дали ще се разберем с раница/слинг.Вижда ми се доста удобно.
Ако повече от имащите вече деца се обедините в едно мнение за нещо си (раница, термометър и т.н.) можем да ги запишем в първия пост, да стоят там за подсказка  😁😇

# 172
NI_CI, в коя седмица си? Аз съм средата на 26та и също съм плюс 7/8кг вече , като започнах лт близо 47.Не ми личат особено ,а съм 152 висока,така че изобщо не мисля , че са много.
Дрешки май и аз попрекалих , също имам два,три размера , но повечето са  56 и 62.Иначе имам всякакви цветове,не залагам само на розово.Слинг , раница може би ще си търся есента/зимата - за бързи излизания мисля ,че ще е удобно.
И аз излизам отпуска от 1ви и ми е супер !
SultryButterfly аз имам списък ама е малко обемист.Мисля ,че най - основните неща са :
1- Малко дрешки(къс/дълъг ръкав боди,ританки или панталончета, ромпър/гащеризон, някой друг чифт чорапи , шапка и ръкавички за болницата евентуално);
2 - пелени - тензух , муселин , бархет ( за лятото стават и за завиване на бебето в количката)
3 - козметика - крем против подсичане, спирт, клечки за учи, измивно средство, хидратиращ крем;
4 - едно, две шишета за всеки случай(помпата не е задължителна веднага,както и стерилизатора.)
5 - легло с матрак и чаршафи ;
6- вана ,кофа,канче, кърпи 2 бр за бебчо;
7- памперси,мокри кърпи за болницата и за теб;
8 - ножичка, аспиратор за нос ,термометър ;
9- количка и кош за кола.
10- чувалче или дриг вид лека завивка за вкъщи.
11 - перилни препарати
Мисля,че с това може да започнеш.Вече ако искаш.може да си вземеш гнездо, повивалник, люлка,играчки,още шишетата , възгшавница за кърмене, термос и разни такива неща.

# 173
По повод здраво дете в къщи, сополиво на ясла/ДГ.
В една варненска група майка търсеше читав лекар, защото се бе видяла в чудо...
И знаете ли какво излезе...чистеше  със силно алергени препарати... (разбра го от лелките) , а от общината мисля ( не помня до коя институция стигна) казваха съвсем друга марка дезинфектанти...
После се оказаха и други деца с този проблем, но за развитие на случая не знам  Sad

# 174
Орехче прочетох ти сега списъка, че да си кажа за къпането. С големия ползвах кофа и канче, но в началото го къпехме в спалнята и ми трябваха кофа и канче (по точно кана 1л). Нямаше как да стоплим хубаво банята и затова. Малката въпреки, че е зимно бебе си я къпя от ден първи в банята и не съм използвала кофа и кана, къпех си я с душа. Също така с баткото ползвах леген за измиване на дупето, с малката не съм, защото тази процедура я вършех на чешмата в кухнята. Но с нея вече си бяхме в наше жилище и се топлеше целия апартамент, а с него топлехме само където спим, кухнята нямаше как да се топли, бяхме в гарсониера.

По повод здраво дете в къщи, сополиво на ясла/ДГ.
В една варненска група майка търсеше читав лекар, защото се бе видяла в чудо...
И знаете ли какво излезе...чистеше  със силно алергени препарати... (разбра го от лелките) , а от общината мисля ( не помня до коя институция стигна) казваха съвсем друга марка дезинфектанти...
После се оказаха и други деца с този проблем, но за развитие на случая не знам  Sad
Нашата лекарка беше казала същото зимата като се бях видяла в чудо, че е от препаратите е ДГ. Сега покрай Ковид ги карали да чистят често и със силни препарати и дезинфектанти. Тя, сестрата на ДГ и госпожата на баткото казаха, че имат наблюдение, че на доста деца им се е отключила алергия към домашен прах и то на деца, който са нямали такава. Госпожата даже каза, че зимата са заобикаляли леко правилата за дезинфекция, защото като ги спазвали стриктно и децата се разболявали.

# 175
Не знам на какво мнение сте, как трябва да спи бебето - по гръб,корем, настрани. С каката ползвах такъв ограничител и бях много доволна. Аз редувах страните ляво и дясно. Мисля, че е практично.

# 176
bolibon , и нашата баня не се утоплявя и обмислям миене на дупе в кухнята на чешмата(в нея рядко има чинии,защото сме с миална маши а) , и къпане с ваничката на кухненския плот или маса.Ама ти си права , че и с душа може да се пробвам ако сме в банята , ще е по - лесно.

# 177
Тази баня вече се отоплява. Взехме печка за баня и я включваме преди да къпем децата. Стопля много бързо дори и зимата, но и самата баня е по топла. Малката я бях къпала и в мивката в кухнята два пъти като предната печката в банята се счупи. Мивката ми е голяма, ама тя седеше вече седнала тогава. Голям смях падна, но цялата кухня беше във вода. Както се смя ММ къпах дете 10мин и после 30 Мин подсушавах плота, шкафовете и земята. Това повече няма да си го причиня, но тогава нямах избор.

# 178
Август месец ще ви трябва охлаждане. 😂

Аз съм купила кенгуру за носене. Не знам дали ще го ползвам. Засега ми изглежда практично. Общо взето толкова много мнения, че не мога да разбера дали съм взела необходими неща или излишни. Мислих, че съм купила всичко, а вчера отворих списъци от интернет и се оказа, че има много дребни неща за купуване. Имам време, но ми се иска като вляза в 9ти месец абсолютно всичко да е готово. А сега започна по-бързо да ми минава времето. Най-вече защото времето е хубаво мисля и излизам повече.
Проблемът е, че иска да направим лек ремонт и после ще мине време да изсъхне боята, да наредя стаята, да изпера дрешки и т.н. В този ред на мисли се подготвям от по-рано.

# 179
Мами, аз се включвам с нещо извън темата, но смятам за доста притеснително. Напоследък много взе да ме притеснява факта с войната, по скоро с нашите "управници", то изказвания, то оръжия, то заемане на страна... Не се замислят, че на тая малка страна и трябва точно една бомба за да ни изравнят със земята. Да, факт е че Украйна са в много лошо положение, но ние не можем с нищо да се мерим с тях. Спиране на газта е първото, второто е предупреждение, не ми се мисли за бъдещето, за раждане, за отглеждане на деца, не знаем какво ни очаква. Смятате ли притесненията ми за основателни? Дори мисля, че драгия премиер умишлено се опитва по всякакъв начин да ни въвлече във война, да си прибере накрая милиардите...

Общи условия

Активация на акаунт