АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 10)☀

• 46 349
  • 746
  •   2
Отговори
# 180
Не знам дали е по правилата на форума да коментираме политически теми. Имам мнение, но ще кажа нещо друго. В по-ранна бременност като имах зацапване, беше точно след старта на войната, докторът предположи, че е от стрес, защото реално проблем нямах. Каза, че всичко се отразява. Не случайно се казва, че трябва да избягваш стрес повреме на бременност.
Но да те успокоя, деца са се раждали в много по-тежки времена. Дори и да има световна война, чисто геополитически ние няма да сме от най-засегнатите. Миграцията сега е пък лесна. Можеш да заминеш навсякъде. Към днешен момент война тук няма и няма смисъл да се притесняваш. Бебета са се раждали по къщи, по полета. Сега имаме прекалено много информация и интернет, затова си измисляме проблеми.

# 181
Най-безопасно е да спи по гръб, аз лично спазвам принципа, колкот по-малко неща в леглото, толкова по-добре.

# 182
Като зрител от 1ви ред ще кажа едно. Гаранция никога няма. Наистина, аз до последно не вярвах и още ми се струва като сън. Реално гансовете са 50/50. Политически теми няма да обсъждам, ще ви дам списък с неща, които ако сте притеснени да приготвите:

1. Паспорти, лични карти, шоф. книжки - погледнете сроковете и подайте документи за нови, ако изтичат.
2. Спестявания- не си дръжте всички пари в една банка. Имайте кеш за всеки случай.
3. Като се роди детето му направете бързо паспорт, ако имате други деца им направете също.
4. Ако приемате важни лекарства, имайте запас от тях.
5. Ако се заговори по-сериозно за война, съберете спешен пакет с най-важното и дръжте колата винаги заредена.
6. Имайте план, ако всичко отиде…. На къде ще бягате вие.
7. Ако нямате намерение да бягате се запасете с храна, хигиенни метериали и лекарства( ако вече сериозно има заплахи, сега не е нужно)

За съжаление тези правила са грешки или съвети от близки мои хора.

# 183
Вчера на работа обсъждахме точно това. Гледахме пресконференцията следобяд и ни стана много странно изказването на министъра на икономиката Асен Василев, че ако ни нападнели ние сме били готови да посрещнем агресора, да се защитим и да го отблъсне. Та с колегите се гледахме много странно и се чудехме ние в него в една и съща държава ли живеем и той изобщо чували се какво говори. Единия колега каза точно същото, че има чувството, че се опитват да ни вкарат във война без изобщо да са им ясни нещата.
За раждането и гледането на децата не се притеснявам. Както каза Каролева деца са се раждали и гледали при къде по сложни ситуации. Старая се и новини да не гледам. Имам си достатъчно проблеми, че да се притеснявам и за това какво може да стане или да не стане.
Най належащия ми проблем беше, че в неделя пералнята ми едва се справи с прането, буквално я чаках всеки момент да спре. Сега е най неподходящия момент да се счупи. ММ има р/к (рибарски катер) и точно в момента го е извадил на док за профилактика и гледа да го пусне по бързо на вода, за да не плаща излишни разходи за док, а и сезона наближава. Купуването на пералнята не е проблем, обаче в помещението където трябва да влезе трябва да се направят леки реформи и има да се избие една мивка. Уж нищо кой знае какво, но ще отиде поне 1 ден и децата не трябва да са вкъщи. Старата ми пералня е с горно зареждане. Обаче от днес успяхме след като аз минах през докторката, а той излезе от нощна да отидем да вземем нова пералня, следобяд ще ми я докарат. Засега ще седи в коридора и ММ се надява старата да успее да изпере поне още веднъж. Само дето още веднъж са поне 4 перални. Че да не се наложи да слага по спешност новата където може или да ходя на гости на свекърва ми или сестра ми да перем.

# 184
Относно кенгуру аз си мислех дали няма да ми е от полза. Дъщерята ще бъде втори клас и евентуално понеже училището ни е на 5мин. пеш сигурно ще е по- удобно да пренеса " бебето" до училището и обратно по този начин. А и ако вали ще е по- практично, така ще мога и чадър да държа в едната ръка. А иначе количка, дъждобран за нея, чадър за мен...струва ми се доста отнемаща време процедура особено рано сутринта. А и ние в момента живеем в къща и след като оставя каката мога да се прибера и да изляза с количката на разходка. Но и тук са скъпички...а мисля най- много до годинка да го използвам.
Относно войни....и аз не знам какви са правилата на форума, но тук в Германия ситуацията е напечена и мисля винаги има реална опасност от последствия под една или друга форма.
Поели сме по този път, трябва да го извървим. Мен единствено много ме спича мисълта, че прехвърлям 40тте. Ех, да бях сега на 30 поне....но напоследък забелязвам, че поради лични проблеми сякаш изпадам в лека депресия Confounded

# 185
Момичета, ще дам само един съвет - потърсете инфо за разликите между кенгуру и РАНИЦА - ползи, вреди, всичко.
Не избързвайте.

# 186
Момичета, ще дам само един съвет - потърсете инфо за разликите между кенгуру и РАНИЦА - ползи, вреди, всичко.
Не избързвайте.
Аз търсих информация още с второто. С ММ като заговорихме тогава ми домъкна отнякъде кенгуру, било му го дали. Слагах малката веднъж да заведем баткото на градина в един дъжд, по неудобно нещо и за мен и за нея нямаше. А нямаше и колан през кръста, а тя беше и големичка вече. Всичко ме заболя, а градината е на 300м от вкъщи. Раниците изглеждат много по удобни и за детето и за родителя. И доста по стабилни.

# 187
Кенгурото е опасно за ставите на бебето, както и не се носи бебе напред с лицето в мола Simple Smile за войната и кога как са раждали, сорри ама ще дойдете да ми направите секцио на полето ли Simple Smile

# 188
  • София
За войната - страх ме е, притеснявам се. Имам подготвен сак с документите ни и по три комплекта дрехи още от края на февруари. В политически план няма да навлизам, особено за нашите управници.

За бебеносенето - не е за мен. Изчела съм много информация, но се притеснявам. Преди имаше Фейсбук група - бебе в слинг и имаше много добри съвети в нея. Ще се въздържа от такава покупка.

Аз от днес май цъфнах с коластра. Вкъщи си ходя само по тениска и днес на два пъти вече ми мокрее. Вадя спортните бюстиета, няма начин.

# 189
Момичета, можете ли да ми препоръчате добър АГ за проследяване по НЗОК в София? Досега се следя на частно, но вчера ЛЛ ми даде направление и не пречи да се запиша успоредно и по НЗОК, най-малкото за второ мнение.

# 190
Може би не се изказах правилно - имах предвид точно раница или както вие му казвате. Сега погледнах разликата между т.нар. кенгуру и раница. Но съм в процес на размисъл за подобна покупка.

# 191
  • София
Аз имам еластичен слинг и раница на тула, с количката ми беше по-удобно, но като ревеше и не искаше да спи я слагах и я друсах напред, назад. Мисля че сега, като трябва да държа каката и да я следя и да носим неща, ще предпочете ръцете да са ми по-свободни и ще се пробвам да ги ползвам повече.
За войната, аз не чета нищо, не гледам нищо и като цяло не се интересувам. Ако има нещо да става, ще стане, и да се плаша и не, все тая май.
Тази седмица по-точно във вторник решихме, че ще ходим на почивка и в събота отиваме в Хургада. Дано си починем малко, че ми писна от този ремонт 🥴

# 192
  • Асеновград
Естер блазе ви! И аз искам. Миналата година и ние бяхме в Египет, а в Хургада е само за плаж и почивка!😍😍 пожелавам ви много приятно прекарване!!🥰

# 193
Аз гледам в момента и не мога да установя каква е разликата между кенгуру и раница. Може ли някой да изясни?

# 194
Аз гледам в момента и не мога да установя каква е разликата между кенгуру и раница. Може ли някой да изясни?

Явно е едно и също Thinking
Слинг явно е това, което се различава от другите два варианта. Тоест като парче плат, с което се повива бебето към тялото на майката. Това не ми е вариант определено.

Общи условия

Активация на акаунт