Тестът положителен е вече, с трепет чакам малкото човече ! ~бебеправене 405~

• 35 151
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
Не съм имала около О, преди МЦ само.

Алина, консултирай с лекар най-добре

# 646
  • малкия йеросалим
Момичета пиша ,за да поискам съвет.Вчера ми беше датата за цикъла.Седмица преди това започнаха симптоми на ПМС.Болки ниско долу в кръста,главоболие.Интересно,че започна гадене и луд глад.Вчера цял ден се опитваше да ми дойде.Леко зацапване когато се бърша и съвсем малко на превръзката.По принцип съм с доста обилен и дълъг цикъл и още първият ден ми е силен.Днес цикъла е малко по-обилен.Но главоболието,болките в кръста и гаденето продължават.Вчера вече така се бях откачила,че си правих тест/отрицателен е/.Днес започнах да си мисля да не би да е цветна или извънматочна бременност.Направо луднах.....

# 647
Момичета пиша ,за да поискам съвет.Вчера ми беше датата за цикъла.Седмица преди това започнаха симптоми на ПМС.Болки ниско долу в кръста,главоболие.Интересно,че започна гадене и луд глад.Вчера цял ден се опитваше да ми дойде.Леко зацапване когато се бърша и съвсем малко на превръзката.По принцип съм с доста обилен и дълъг цикъл и още първият ден ми е силен.Днес цикъла е малко по-обилен.Но главоболието,болките в кръста и гаденето продължават.Вчера вече така се бях откачила,че си правих тест/отрицателен е/.Днес започнах да си мисля да не би да е цветна или извънматочна бременност.Направо луднах.....

Щом тестът е отрицателен, вероятността да си бременна е много, многооо малка.
По-скоро "симптомите" са свързани с промените в хормоналния фон покрай цикъла или с времето. При мен ПМС са много по-неприятни през топлото време на годината, защото тогава и кръвното ми пада по лесно и като цяло се чувствам по-дискомфортно.
Не се вкарвай в излишни филми.
Ако пък чак толкова си луднала, пусни едно ЧХГ, за да потвърдиш, че всичко е наред. Simple Smile

# 648
Алина, означава, че е имало О със сигурност. Аз стискам палци да продължава да се завишава, а след седмица да се похвалиш с положителен тест!

# 649
Аз се отбелязвам с един висок пролактин (малко над 700 на 4-ти ден от цикъла т.е от 16.05). Резултатите ми отдавна излязоха, но днес е последен ден карантина за нас и утре мога да отида на лекар.

С право не си ги погледнах по-рано. Само откачам тука.. Sad

# 650
Аз се отбелязвам с един висок пролактин (малко над 700 на 4-ти ден от цикъла т.е от 16.05). Резултатите ми отдавна излязоха, но днес е последен ден карантина за нас и утре мога да отида на лекар.

Не се притеснявай, моят винаги е някъде там и Начев каза, че не е проблем, а аз съм и инвитро! Предполагам си спазила правилата-без секс, без пипане на гърдите и да лежиш 30 мин в лабораторията.

# 651
Кактусче, на ендокринолог ходила ли си за този Пролактин? Пиеш ли някакви лекарства за смъкването му?
Аз не съм съгласна, че не е проблем, но пък след като лекар ти го казва...

# 652
При мен също лекарите предприеха мерки, когато се установи висок пролактин. Беше ми обяснено, че високият пролактин пречи на нормалната секреция на естроген и прогестерон, както и че пречи за забременяване. Даже сега около АРТ нещата ми го следят и по-често и го искат нисък, защото при бременност се покачва по естествени причини.

# 653
При мен ендокринологът ме накара да го повторя и на следващия месец, когато той пак беше над границата ме прати на ЯМР (нищо не излезе там) и ми предписа Достинекс по половин таблетка на седмица за месец и половина. Сега тъкмо ми напомянете, че си го свърших, а в петък трябва пак да го пия.

# 654

Не се притеснявай, моят винаги е някъде там и Начев каза, че не е проблем, а аз съм и инвитро! Предполагам си спазила правилата-без секс, без пипане на гърдите и да лежиш 30 мин в лабораторията.

Казаха ми да постоя в покой и стоях около 10-15 минути седнала. Нямаше къде да се легне. Секс и пипане на гърди не е имало, но сутринта, в която направих изследванията ММ направи домашен тест за ковид и беше положителен, моя беше отрицателен та побързах да отида в лабораторията да не изтърва възможността за изследването.  Възможно ли е от стрес на се е вдигнал?

# 655
Уви, да, пролактина се влияе от стрес.

# 656
Моите и двете бременности се случиха след като започнах приема на лекарства заради висок Пролактин. Преди малко повече от две години, когато се констатира този проблем започнах приема на достинекс. Първата бременност е след ЗЕТ, но беше отлаган 3-4 месеца поради липса на овулация, даже след стимулация с летрозол. След приема на достинекс имах спонтанна овулация и за наш късмет ЗЕТ беше успешен.
Тази година януари пуснах отново да го проверя и видях, че отново е висок. Настоях отново да започна да приемам лекарства и още същия месец забременях.
Знам, че всеки случай е индивидуален, но за себе си съм убедена, че регулирането на Пролактина ми донесе успех.
Но пък е важно да уточня, че моя Пролактин и двата пъти беше в границите на 1200-1600 единици, т.е. беше наистина много висок.

# 657
Начев признава макропролактина и хич не зачита стойностите на пролактина направени в Цибалаб и др подобни лаборатории.

И аз ходих при него с пролактин над 700 и отгоре стойности от Цибалаб. Единият път беше около 900. Накараме да пусна хормона при него и  излязоха съвсем други стойности,около 400 и нещо. Не ми назначи лечение. Този месец си пуснах пак пакета в Цибалаб и пролактина ми беше двойно по-нисък без да съм била на терапия. Доста си варира този хормон и според Начев, ако има проблем с жлезата, трябваше хормона да е с много по-високи стойности. Иначе и аз питах за ЯМР и тн.

# 658
Торти честито! Да се радваш на лека бременност и до финал!!!

# 659
Спирам да спамя темата. Аз правих ЯМР и имам микроаденом на хипофизата.

Общи условия

Активация на акаунт