Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 37

• 25 948
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
  • Крайбрежен район
Божееее в 21-ви век да кръстиш дъщерия си Консуела, колко трябва да си зле? 🤦‍♀️Close

Невжана
Вишна
Трендафилка
Стефанида
Криста
Василина
Митошка
Невелина
Йоланта
Еманноел
Палмира

# 226
Второто не е ли просто правописна грешка? Буквосъчетание "ио" няма, а като произношение е идентично с "йо"... Все едно "Ьоанна"...

# 227
  • Стара Загора
Второто не е ли просто правописна грешка? Буквосъчетание "ио" няма, а като произношение е идентично с "йо"... Все едно "Ьоанна"...
И аз така мислех, даже ѝ се смеех, че си е написала името грешно, но девойката започна да ми обяснява защо така било правилно (май някакви граматични правила за двойно Н, не помня, бях в шок).

# 228
Познавам една 20 год. Иоана, не е грешка.

# 229
Аз имах предвид, че май имаше правило, че ако след И следва О, задължително се пише Йо, но може би за собствени имена не важи.

# 230
Аз имах предвид, че май имаше правило, че ако след И следва О, задължително се пише Йо, но може би за собствени имена не важи.
Явно името й се произнася И оанна. С пауза. Какво чудно има, щом снощи ми казаха, че Илизабет било напълно нормално име и не било грешка да се изпише с И. 😱Илизабет на дядо Илия.

# 231
  • Крайбрежен район
Явно името й се произнася И оанна. С пауза. Какво чудно има, щом снощи ми казаха, че Илизабет било напълно нормално име и не било грешка да се изпише с И. 😱Илизабет на дядо Илия.
Ох, не мога. С глас се смея. JoyJoyJoy Къде ги намираш тия екземпляри? ScreamSatisfied

Дуня
Ница
Перла
Елма
Славица
Здравица

# 232
Илизабет ми звучи като "или Зъбет". Joy

# 233
Ох, не мога. С глас се смея. JoyJoyJoy Къде ги намираш тия екземпляри? ScreamSatisfied

Дуня
Ница
Перла
Елма
Славица
Здравица

Погледни темата за често срещани правописни грешки, последните две страници. 😂

# 234
  • Най-красивата страна
Веднъж моя позната каза,че не харесвала кандидат снахата,защото се казвала Изаура.И аз първоначално се възмутих.
Обаче тя ме пита
,,Кой интелигентен човек ще кръсти детето си Изаура?А крушата не пада далече от дървото.,,
Жената си направила изводи за семейството на момичето  само,като чула името и..
И сега като чуя Илизабет,Пенислав...се сещам за нея.Ами права е жената.

Елма е турско име и означава ябълка.
Славица,Здравица-разпространени в Сърбия,Македония..
Перла е оригинално
Ница-може да са я правили в Ница..хаха..мъжът ми искаше да кръстим щерката Венеция,защото там я направихме...ама не се съгласих...

# 235
  • Крайбрежен район
- А какво е Демитар и Илизабет?
- Това са имена.
JoySatisfiedScreamBowtie

И за да не е спам:

Гева
Петина
Риа
Бянка
Бейка

# 236
Иоана е според църковно-славянските правила. В Библията няма имена с Й - Иоан, Иов и т.н.

# 237
Божимир
Мидлена
Ромил
Ринат
Филимон
Цветизар (не съм го срещала при цялото разнообразие на Цвет и зар/слав/мир)
Цветемил (също като горното)
Жанноел (мъж)
Елефтерия
Перка
Камена (не бях го срещала в женски вариант)
Антио
Геша (жена)
Мишко

# 238
  • Sofia
Борян
проф.Цвети Цветков

# 239

Общи условия

Активация на акаунт