Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 37

• 27 008
  • 738
  •   2
Отговори
# 360
Като спомена Кай, на Халваджиан внучето Кай не е ли момиче? Голямото и то имаше име измишльотина.

# 361
Голямото е Еди (момче), малкото наистина е Кай (момиче), било унисекс, с буквата на баба си Кремена.

# 362
Сега са много модерни подобни имена Тея/а, Рая, Рея, Мия/а, Ая, Айя, Вая, Кая .... тая-оная общо взето.
Пп. Аз се казвам Мая, ама като са го избирали нашите преди ехеееее мнооого години, н е е било популярно. Ама, ето, сега пък ми е модерно името Joy

# 363
Само че Мая е истинско име, а останалите измишьотини, ама пуста мода! 😂

# 364
Е, ще се извиняваме, ама Рея е име на гръцка богиня, майка на половината главни богове там. Това, че в случая е и глагол в българския език е съвсем друга работа.

# 365
Анелия - Добромира и Добромир - сестра и брат.
Сивин - жена
Вилимира
А на Рея веднага си представих как ще й сложат едно "се" пред името. 😑

# 366
То и в Pais Basco има женско име Нагоре, но на български би било странно жена да се казва така. Все пак човек мисли как звучи името на собствения му език.

# 367
Аз идвам с една новородена Оя със стандартна бг фамилия. Просто на родителите им звучало нестандартно и модерно. Даже не знаеха, че е  турско име, камо ли значението му....

# 368
Имаше една участничка в Игри на волята Анелия-Мира. Поне така да беше кръстила Светлана Гущерова дъщеря си, а не толкова тромаво. А някой знае ли как се казва третото й дете? Да не е пак нещо си- тире- Добромир?Явно бая наследство има за даване дядото. Laughing

# 369
Имаше една участничка в Игри на волята Анелия-Мира. Поне така да беше кръстила Светлана Гущерова дъщеря си, а не толкова тромаво. А някой знае ли как се казва третото й дете? Да не е пак нещо си- тире- Добромир?Явно бая наследство има за даване дядото. Laughing
Валентин -Християн или обратното или нещо подобно
Кристиан-Валентин било

# 370
Авсъщност двойните имена не носят добра карма, защото душата се раздвоява. Не знам защо и те са толкова модерни сега.

# 371
Кай също не е измислено име. Скандинавско е, женският вариант е Кая. За България ми звучи ужасно, иначе се използва в много държави, където даже си има различни значения на съответния език.

Имаше и една марка плочки Кай грес. Веднъж на една детска площадка чух деца да наричат едно момче точно така...

# 372
Аз знам, че Кай означава "океан" и ми харесва значението, но просто не ми звучи като човешко име. За нашите ширини за куче или коте е ок. Ако го чуя за чужденец ще си представя някой симпатичен сърфист със загар.

# 373
Аз знам, че Кай означава "океан" и ми харесва значението, но просто не ми звучи като човешко име. За нашите ширини за куче или коте е ок.
Да. А за момиченце съвсем не мога да го възприема, като наказание е, звучи си ми като за мъжки пол, ако изобщо някой човек трябва да се казва така.

# 374
След като чух КаЯн и КаЯна, преглътнах Кай и Кая. Преди малко срещнах Каяне с ударение на е.

Общи условия

Активация на акаунт