Отговори
# 615
Благодаря, mmoira, нямам спомен от преди. Мислех, че е за всеки триместър по веднъж, а то било всеки месец...

# 616
Здравейте, за всички мами от гр Пловдив тотално НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ др Борис Стоилов. Изключително надменно поведение. Попринцип посещавам др Калчев в София, но днес имах зацапване сутринта и нямах възможност да пътувам и търсех при кой да ида за мнение. Имам отлепване на плодното сакче и изгубено второ ембрионче, както и запушване на лява утерина. Борис Стоилов каза, че не желае да коментира нищо от това. Не искаше да погледне снимката от Калчев на която ясно се вижда отлепване. След като озадачено попитах ама виждате ли отлепване, зарастнало ли е, аз слагам всеки ден прогестан мускулно. той каза няма да коменирам, каквото аз виждам казвам и смея да твърдя, че знам повече от 99% от гинеколозите, завършил съм еди къде си, специализирал съм еди къде си и съм бил в Англия 2 години и половина. Казах му че пия Мидрол за запушването и той  моля и аз Мидрол и той мълчание и щракане по клавиатурата и след 1 минута каза - от колко милиграма? .. повече от ясно и за мен и за мъжа ми беше, че потърси медикамента в интернет.
Апаратурата не може да стъпи и грам на тази на Калчев, но иначе много претенции. Три пъти ме агитира да дойда за фетална в 12 седмица. И много неприятен и груб преглед с  вътрешен ехограф, бръкна ми и с пръсти мн дълбоко, цитонамазката и микробиологията много грубо ми взе и факта че диванчето, на което седеше мъжа ми е точно срещу мен разкрачена е мн неприятно. При никой друг гинеколог не е било така. Винаги придружителя не е виждал как ме преглеждат още повече фронтално срещу магарето.
Притесненията си ми останаха, и имам дискомфорт от прегледа и едни хвърлени 110лв. Никога повече при този!!!

Последна редакция: вт, 17 май 2022, 18:38 от Vanesatt

# 617
Ванеса, съжалявам за преживяното! В крайна сметка всичко наред ли е с плода? Много е неприятно, когато лекарите са надменни и се обиждат, че търсим второ/трето мнение.

# 618
Съжалявам за преживяното .Аз съм много доволна от д-р Георги Амалиев в Пловдив .

Здравейте, за всички мами от гр Пловдив тотално НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ др Борис Стоилов. Изключително надменно поведение. Попринцип посещавам др Калчев в София, но днес имах зацапване сутринта и нямах възможност да пътувам и търсех при кой да ида за мнение. Имам отлепване на плодното сакче и изгубено второ ембрионче, както и запушване на лява утерина. Борис Стоилов каза, че не желае да коментира нищо от това. Не искаше да погледне снимката от Калчев на която ясно се вижда отлепване. След като озадачено попитах ама виждате ли отлепване, зарастнало ли е, аз слагам всеки ден прогестан мускулно. той каза няма да коменирам, каквото аз виждам казвам и смея да твърдя, че знам повече от 99% от гинеколозите, завършил съм еди къде си, специализирал съм еди къде си и съм бил в Англия 2 години и половина. Казах му че пия Мидрол за запушването и той  моля и аз Мидрол и той мълчание и щракане по клавиатурата и след 1 минута каза - от колко милиграма? .. повече от ясно и за мен и за мъжа ми беше, че потърси медикамента в интернет.
Апаратурата не може да стъпи и грам на тази на Калчев, но иначе много претенции. Три пъти ме агитира да дойда за фетална в 12 седмица. И много неприятен и груб преглед с  вътрешен ехограф, бръкна ми и с пръсти мн дълбоко, цитонамазката и микробиологията много грубо ми взе и факта че диванчето, на което седеше мъжа ми е точно срещу мен разкрачена е мн неприятно. При никой друг гинеколог не е било така. Винаги придружителя не е виждал как ме преглеждат още повече фронтално срещу магарето.
Притесненията си ми останаха, и имам дискомфорт от прегледа и едни хвърлени 110лв. Никога повече при този!!!

# 619
Освен, че има пулс 153 удъра, нищо повече не каза Борис Стоилов.

Ванеса, съжалявам за преживяното! В крайна сметка всичко наред ли е с плода? Много е неприятно, когато лекарите са надменни и се обиждат, че търсим второ/трето мнение.

# 620
Момичета, получихме резултатите от пренаталния тест. Слава Богу, напълно отрицателен за всички изследвани хромозомни аномалии и микроделеции! Очакваме момиченце. 💗💗💗
Чувствам се много странно, много развълнувана - от дете си мечтая за момиченце, но с ММ бяхме някак си убедени, че ще е момче и сега тази информация хем много ме радва, хем ме учудва. На мамите, които имат други дечица, случвало ли ви се е така да мислите, че очаквате едното, а да се окаже другото?
Не ме разбирайте погрешно - и за двамата с ММ полът няма никакво значение и съм сигурна, че той също ще е много щастлив по-късно като му съобщя (още обмислям каква изненада да му направя). Просто ми е интересно тези, които вече сте минали от там как сте реагирали на новината.  🤗

Аз съм предишната бременност искам момиче и момиче имах.С тази каквото е такова, да ми е живо и здраво. Но казват, че каквото иска майката това е 😁

# 621
Симптомите и при мен много намаляха в 10г.с., а сега 11г.с. почти ми е нормално. Записах се на ЖК в 10 г.с. пуснаха ми микробиология, цитонамазка , определяне на кръвна група, пълна кръвна картина и урина.
Flame, честито! Радвам се за добрите резултати!
Честито и на новата мама- Бамбита, желая ти успешен финал и безпроблемна бременност!
Аз пак съм в дупка, цяла нощ сънувам глупости, тревожа се -не ми се гади, не съм отпаднала вече, не ми се спи толкова, все едно и малкото симптоми, които имах, вече не ги усещам толкова. В края на 10гс съм и се утешавам с факта, че се насочвам към втория триместър и ще изчезнат. Ще изчакам обаче 24май за прегледа и да видим. Записахте ли се вече на ЖК? Какви изследвания правят -само кръв ли вземат?

# 622
Момичета, как процедирате с разходките? Уж са полезни, кога е прекалено? 2ч лежерна разходка с около час и нещо почивка за вечеря не би трябвало да навреди, нали?

# 623
  • София
Доколкото съм запозната,  Мушица, движението може да е същото като преди бременността, стига да си в състояние и да не вдигаш твърде много пулса. Та май няма ограничения, които да са общовалидни, а по-скоро такива, които се отнасят за теб и твоя начин на живот отпреди.

А ако изобщо не си се движила преди, пак е препоръчително да започнеш, но с малко и постепенно да увеличаваш.

Лично аз си ходя доста, а с тренировките съм на пауза, че ми се вие много свят и ми причернява. Нямам търпение да си тренирам пак, дано мога скоро.

Момичета, как процедирате с разходките? Уж са полезни, кога е прекалено? 2ч лежерна разходка с около час и нещо почивка за вечеря не би трябвало да навреди, нали?

Последна редакция: вт, 17 май 2022, 23:16 от ZiggyStardust

# 624
Много съжалявам за ужасния преглед. Те са толкова важни за нас, за да сме спокойни и като стане така е наистина ужасно. Аз имам час за ФМ при него и сега се притесних, но ще имам едно на ум за него и ще видя какво ще правя. Благодаря за споделеното!

# 625
Здравей,
пробвай при доктор Борислав Иванов. Доктор Калчев също го препоръчва. Аз правих цветна снимка при него и съм доволна.
Относно Борис Стоилов и аз имам час и малко се притесних.

# 626

Движението е супер полезно... Ние миналата седмица ходихме в Барселона, за 1 седмица и всеки ден вървях по минимум 10км (в 8 г.с.), което не вярвах, че дори е възможно, при положение, че се чувствах адски зле физически Simple Smile И противно на очакванията, даже се почувствах по-добре.. Да, изморяваш се, но и живваш в същия момент Wink
П.С. Нека не забравяме, че сме бременни, не болни.. Simple Smile

# 627
Jancheto1 , VonBG Вие кой доктор да посещавате сте си избрали момичета?

Приятелка също ми препоръча Др Борислав Иванов , ще пробвам как е задължително, дано остана доволна, защото ще ми е трудно да пътувам от Пловдив до София всеки път и да раждам там.

# 628
Венесат а каква е причината да пътуваш и да се балага да раждаш в София? Няма ли възможност за добра болница в Пловдив?

Трудно е.. казвам го от гледна точка на цена родила в София ( от Варна сме) един месец по-рано бях там, защото бях с контракции. При мен беше по медицински причини, налагаше се да съм там. Не бих си го причинила отново.

# 629
Аз съм с ендометриоза и посещавах др Калчев за нея. Правехме план да забременея, за да си реша проблема и така и се случи - забременях, но ето имам проблеми - отлепване на плодно сакче, запушване на лява утерина и сега пътувам при него да ме слядят с Чучумишев, но ми се иска да си намеря и моя доктор в Пловдив и когато всичко се нормализира да не пътувам и да родя тук.

Общи условия

Активация на акаунт