Отговори
# 660
Нормално ли е след поставяне на утрогестан зацапването да се засили? От сутринта имам светло кафяво зацапване и уж намаля, но 1 час след поставяне на 1вия утрогестан се засили...

# 661
На мен при зацапване и прокървяване преди това ми спряха всичко вагинално. Бях само на орален прогестерон и 5 последователни дни Прогестан инжекции.

# 662
Нормално ли е след поставяне на утрогестан зацапването да се засили? От сутринта имам светло кафяво зацапване и уж намаля, но 1 час след поставяне на 1вия утрогестан се засили...
обади се към лекар щом се е усилило не губи време на мен при зацапване светло кафяво забраниха всичко вагинално и бях в болница освен това ми казаха че ако се усили и е с друг цвят е притеснително.......

# 663
Здравейте, момичета! Две поредни вечери имах болки, трудно заспивах, чувствах се нервна. Мисля, че работата не ми се отразява добре, работата ми е стресираща. Днес ходих на лекар, даде ми болнични, изписа ми но шпа и спазмалгон. Слава богу бебчо е добре. Много по-добре се чувствам днес. Още веднъж се убедих, че трябва да седим далеч от стрес, притеснения и нерви.
Аз съм в 9г.с. и питах за фетална морфология. Насочи ме към д-р Даниела Станева от майчин дом Варна. Но ми каза да отида 13-та г.с. Но пък лекарката точно тогава нямала да преглежда, та ще ходя 12-та г.с.  Мисля, че това няма да е проблем. Желая ви спокойна бременност 🙏

# 664
Здравей, радвам се, че всичко е наред.

Относно Станева не мисля, че е специалист по ФМ. Колкото друго АГ би те прегледало подробно, толкова и тя. При кого се следиш? Аз също съм от Варна.

# 665
Аз се следя в Омуртаг. Сега почнах да мисля дали аз не чух правилно името на лекаря😀 във варна кои са специалистите по ФМ?

# 666
Axenia, Blondy23, имате ли симптоми от гъбичките или си се множат тихо и кротко? Аз също 4-5 седмици слагах Утрогестан и съм почти сигурна, че и при мен са се появили. Чакам резултат от микробиологията, но в Кандиларов ми обявиха 5 работни дни, което ми се струва доста дълго за секрет, но ще си почакам.

mmoira, аз в МД Варна се следя при А. Атанасова, не сме говорили още за ФМ дали може тя да ме гледа, но аз си запазих час при Стоилов в Добрич отпреди няколко седмици, понеже апаратурата му е без аналог, а графикът му върви поне 2 месеца напред. Ако сте в района и имате възможност да го посетите за ФМ, препоръчвам!  Рядко вече се срещат такива лекари - много детайлен и спокоен.

# 667
На мен не ми допада Стоилов. Лично мнение. Може би пак ще се запиша при Балев или Желязкова. 🤗 Следя се също в МД при доктор Юдова.

# 668
  • София
Аз имах за кратко паране и течение, което отдавах на утрогестана. Сега нищо ми няма... ще искам пак микробиология преди 16 г.с. за да видим какво става. Аз като видях резултата много се притесних...

# 669
https://www.facebook.com/groups/1024622915126994/?ref=share
Привет! Това е ф. б. групата. Заповядай! 🙂 🌸 Успешна бременност!
Здравейте,
След 5 годишно чакане се присъединявам в групичката с 2 чертички от 19.04, пулс от 04.05, термин - 21.12.2022 и непрестанно 24/7 гадене и повръщане от ден 1 от закъснението на цикъла.  Толкова зле не съм се чувствала никога, дори и с първата бременност през 2014, а тогава ми беше изключително не добре като гаденето и повръщането продължиха до 6-ти месец.
Но... явно се забравя 😃

На Гергьовден след обилно кървене и ходене до спешното през нощта се установи 0,8 мм отлепване, което към днешна дата след прием на медикаменти и пазене на леглото вкъщи е в миналото.

Пия какпи Вомитусхийл по 3 пъти на ден, днес си взех сашета Натриев цитират, а от 2 дни смуча Антиметил и честно казано имам някакво минимално подобрение, но не знам от кое точно 😂. Дано не си въобразявам и да успея да го сведа до минимум. Пробвах да ям, пробвах да не ям, ядох и пих какво ли не... Нищо не помага!
Силно се надявам това отвратително чувство скоро да отшуми, защото все още не успявам да се зарадвам и сериозно се замислям за посещение при психолог. Любимо ми е 'Майка лесно не се става!' и 'Хубавите неща стават бавно!' Е, да де, ама какво по-точно не успях да науча от предходната бременност? (планувана, чакана година и половина, в продължение на която нямах нито един ден, в който да се чувствам добре). Сега отново всичко се повтаря - отвратителни болки в гърдите, кошмари и неспокоен сън, киселини, обилно потене, трудно и почти невъзможно ходене до 00.
Извинявам се за дългите и прочувствени излияния. Определено ще запиша час за психолог.

На всички желая да ви е леко и да успеете да се насладите на този период, който всички казват, че е уникален и неповторим.

Не успявам да намеря ФБ групата. Пробвах да отворя всички постнати линкове, но без успех. От групата с предната бременност имам страхотни спомени и с някои от хората там се виждаме и до ден днешен. Та е изключително полезно и бих била изключително доволна, ако ме добавите 😉

Ако всичко, което приемем подейства, обещавам следващия път да съм далеч по-позитивна 🙈😂

Спокойна вечер 😴

# 670
Здравейте дами вчера прегледа мина добре☺️ Бебчо е добре , нямаме вече отлепване всичко е страхотно за сега. Дадоха ми изследвания за бременни, ПКК+КР.Захар+урина
HIV , WASS , HBS кръвна група вагинален секрет + АБ, .БХС имам на 31.05 и се вълнувам доста дали може да се разбере пол? Говорих с АГ за проблемите и размишленията и притесненията си, и той беше много очтив ,препоръчами една психоложка ,която се занимава точно с притеснения преди бременностт и след ! Занимава се с жени загубили децата си, и в момнета бременни. Каза че много ще ми помогне и няма да изпадна в родилна депресия.....Попринцип ми каза, че е нормално да се притеснявам , споделих че много сънувам и се въздействам  върху сънищата и взехме такова решение. Аз следя бременноста  си в Тутракан (ако има някой от този край и иска да разбере повече за лекарката може да пише) Лек ден ☺️❤️

# 671
Явно има 2 фейсбук групи... Едната е с около 80 дами, другата с 50..

Моето зацапване спря. Лекарката каза да продължа още 10тина дни с утрогестана. Дано вече всичко е наред! Само се моля да мине този крив период и всички да сме добре!

# 672
Аз не съм се включвала от доста време. Моето гадене драстично намаля. До миналата седмица бях все на легло, все ми миришеше и ми беше лошо, повръщах.Сега съм в 10г.с.+5 дни и от два дни съм доста по-добре. Ям доста плодове, пак ми се повдига, но не чак толкова, някак съм по жизнена. Бях на преглед вторник, бебо е добре ММ беше шокиран, колко е пораснало. На предния преглед имаше само едно извито като запетайка и точка която премига(сърчицето) сега се мърда, ръце, крака много беше хубаво. Гърдите ми са леко по-тежки, но в никакъв случей не са както предните седмици, камък. Времето е страхотно лятно тук. Правя резервация за почивка в Турция, много съм в настроение откакто не ми се гади .
Правих първия скрининг във вторник.Лекарката каза, че всичко е наред, аз като видях бебето пак забравих да питам, какво е мерила, какво е направила. После видях в книжката ми(тук имат нещо като паспорт за бременни, записва се всичко в този паспорт от кръвното ми до сърдечната дейност на плода) написала е, че Нухалната транслуценция на плода е в норма. На 30.5 имам час за Прентален тест.
За сънищата аз съм същата, от положителния тест до сега всяка вечер едни страшни сънища, колко пъти сънувах че правя спонтанен аборт не е истина. Сънувам война, сънувам природни катаклизми и са много реални. Лекарката ми каза, че това било от хормоните и подсъзнателно притеснение. Аз съм супер спокойна от началото на бременността, но ето че явно се притеснявам вътрешно.

# 673
На мен не ми допада Стоилов. Лично мнение. Може би пак ще се запиша при Балев или Желязкова. 🤗 Следя се също в МД при доктор Юдова.
от къде си ?Аз дъщеря си преди години раждах при него.Сега мисля само за ФМ да отида

# 674
Привет, момичета Hug Днес бях на БХС в 11 г.с. + 5. Д-р Патрикова е приятна, обяснява всичко подробно. За следящите се в Надежда - отпаднали са всички мерки и на този етап се допускат придружители.
Записах се на ЖК след 2 седмици.

Общи условия

Активация на акаунт