🤍 Ергенът 🤍 Сезон #1, тема #10 🤍

• 78 352
  • 1 444
  •   1
Отговори
# 1 125
Хайде сега да не казваме на черното бяло. Не били bullies. Eдната иска да разбие с чук главата й, другата и крещи, че е грозна, третата я обявява за зло. Дали гледаме едно и също предаване. Няма оправдание за булинга и точка. Нищо не може да оправдае унижаването с кеф на друг човек, било и то най-големия ти враг.
Да принципно е така, но нека не забравяме че всяка една от участничките е влязла там по своя воля. Това са пълнолетни хора и е малко пресилено да се говори че жена на 34 е жертва на булинг, ми ако е така що си не хване пътя и да си ходи 🙄🙄

# 1 126
Ама с какво толкова я тормозиха вчера Пепеляшката??
Людмила и Виктория излязоха, защото не им се слушат глупости, нищо не й казаха! Блага се опита да й обясни къде й е проблема, психологията почна да я надвиква и не я изслуша въобще. И тя излезе.
Къде е тормозът? Нали искаше да я оставят на мира, защо реве? Ми не са длъжни да я харесват и да говорят с нея, по-точно да слушат проповеди и монолози.
Не е запомнила нищо за Виктор, не защото има дислексия, а защото не я интересува, не го счита за важно. За нея важни са нейният Аз, нейните разбирания за живота, вселената и всичко останало и някой да я гушка и бърше сълзите, тя да го поучава и анализира, а той да я обожава и да прави, което тя иска.

# 1 127
След всеки епизод с ярко присъствие на Сашка се появява орда от нови в темата, които излагат гледната си точка колко всъщност свястна е тя и как предаването е ужас, защото толерира тормоза над нея. Естествено, нямам нищо против, всеки по всяко време да си изказва гледната точка, но не виждам смисъл да участвам в такъв вид дискусии Simple Smile
Върнах се малко да видя профилите на потребители, които не я плюят. Еми 3 от тях са от 2010, а 1 е от 2015 във форума. Не зная как правиш заключения, като ти самата си от има-няма 2 месеца тук. Ако не си се подвизавала с друг профил преди това.

# 1 128
Ами тя Виктория как да обърне внимание на Виктор като само Александра й е в главата?Joy Сигурно заспива и се буди с мисълта за нея. Joy Направо най-добре да да си татутира името й и без това не спира да говори за нея. Stuck Out Tongue Winking EyeАко аз съм на мястото на Виктория никога няма да седна да се занимавам с някаква дето не ме кефи и я мисля за тъпа, смотана и напрягаща. Ще си играя играта, ще се забавлявам, ще искам да изпъквам с готини качества и ще си гледам комуникацията и отношенията ми с Виктор. Ето това е патологията на Виктория- тя избира да сипе злоба по един човек(ако не беше Сашка, щеше да е друга сигурна съм) вместо да има положителни емоции, да се усмихва и забавлява.

Последна редакция: сб, 30 апр 2022, 12:01 от daizy_g

# 1 129
Момичета тук споделиха какви са въпросите при кандидатстване за участване в предаването. Провокиращи, разголващи, скандализиращи - отправна точка за съставяне на психопрофил на всяка и съответно подходящата за нея роля във формата.

За Александра е отредена ролята на жертва, която съвсем и е по калъп. Хем играе, хем е себе си.
Не случайни са кадрите, не случайна беше играта-скеч, в която тя беше Пепеляшка.
Ролята на жертва, която увеличава шанса хората отвън да се асоциират с нея, да я харесат и всячески да оправдаят.
Тя я освобождава от нуждата да поеме лична отговорност за случващото се там. Тоест всички останали са виновни, грижата нека е тяхна. Лесно някак.
Мой приятел добър адвокат ми е казвал, че най-лесни са му бракоразводните дела. Много емоция, която подвежда, че са трудни.
И тук се плъзгаме по повърхността на емоциите.

Сашка опитва/вече не в отредената от предаването роля, а като себе си/ се да се валидира като личност чрез самозаблудата, че е психолог. Та тя още учи и дори не зная дали само не бута напред семестрите за дипломата.
Не е завършила, не е специализирала, а вече се бунтува срещу това, което учи. Без опит оспорва фундамента, на който лежи успехът в бъдещата и професия.
Всяко учение може да бъде оборено, но ако си го овладял до онова съвършенство, което ти позволява да го развиеш отвъд рамките му.
Трябва да си гений в материята повече от мастер клас.
Пак прост пример от живописта. Преди да създаде стила кубизъм, Пабло Пикасо има великолепни реалистични картини.
Талант извън академичните норми. Но с налична база.

Александра дотук ми е като Зори Джи в претенциите, че се развива. Само раздува някакви розАви балони, дудне като проповедник на хора, които не и обръщат внимание и олеква непрекъснато.

Ако от предаването са избрали от самото начало Александра за ролята на жертвата, трябва да са успели да предвидят едно много несигурно развитие - че Виктор ще си падне по нея. Защото основният фактор тя да е в тази роля и да е толкова нападана е демонстративният интерес на  ергена към нея. Иначе щеше да си остане дразнещият дървен философ, застаряваща стара мома и другите епитети, които се полагат на някой, който не е възприеман за конкуренция и съответно не е особен дразнител, но не и да се занимават с нея от сутрин до здрач. Не мисля, че от продукцията дори и да са имали предположения, са знаели предварително с точност от кои момичета ще е привлечен Виктор.

Що се отнася до думите на Александра, че всяка теория в психологията може да бъде оборена, съжалявам, но тя тук просто цитира един от основните принципи на научните изледвания, който вероятно е чула в някой от курсовете, които посещава - научна е само тази теория, която може да бъде проверена и опровергана (Карл Попър).  Особено в психологията това е доста видимо - има поне пет теории за човешкото поведение, някои от които взаимно се опровергават. Тя спомена генетиката, която не можела според нея да бъде оспорена, и явно все пак е понаучила някоя друга теория и смята за убедителна биологичната.

Последна редакция: сб, 30 апр 2022, 17:11 от Lemon Verbena

# 1 130
  • Варна
Виктория се подразни и на Дениз, ама не смее да мъцне, щото ще я намести в ъгъла да си говори сама 😂😂

# 1 131
Преди време в темата, когато обсъждахме дефицити и психични състояния в темата, някой умело и на място ни порица- защото наистина не  е уместно. Та сега питам всички, които приписвате на Александра отклонения, специалисти ли сте? Психиатри, или пък психолози, оценяващи нивото й на развитие? Мантрата с интелекта започва да се изчерпва, интелектът е относителен показател, за Вас Алекс може да не е интелигентна, за мен Вие ако проведа разговор с Вас. За Вас пък - моя милост да не е блести с ум и е съвсем нормално. Заклеймяването и търсенето на интелектуален дефицит в един човек обаче не е. При цялата безумност на предаването, ако ме затворят, изолират и нападат като куче, дори ДА ГИ ПРЕДИЗВИКВАМ с нещо съзнателно или не, не знам как ще се държа и дали ще съм толкова стабилна, за колкото се мисля. Не се знае и за Вас. Докато има относителни показатели, все пак има и такива абсолютни- като топлота, нежност, липса на злоба, които Александра показва. На вечната жертва ще й омръзне в един миг, както на Блажка, която именно е вечната жертва. Други абсолютни показатели са надменност, наглост, интриги- каквито  рускинята показва. Смятам, че ако не сме на ти в материята, за абсолютните показатели можем да съдим смело, но за относителните- ами трябва ни малко повече квалификация, за да твърдим нещо със сигурност.

# 1 132
Не разбирам като се каже “Александра е различна” какво се има пред вид?

Умна не е в никакъв случай или поне, не по-умна от Марта, Люса, Деница и тн.
Нито е по-красива, нито по- душевно извисена, нито е по-успяла от други.

Дори диплома няма. Изложи се на елеменарни въпроси по литература и история.
Не е и по-чувствителна, защото всички и видяхме сеира с надвикващите крясъци, прекъсването докато другите говорят и налагането на мнение. Извинявам се, но чувствителния човек се асоциира с непреодолима болезненост и затваряне в себе си; с неумение да се отстоява агресивно, а Александра е хиперагресивна.

Не виждам никаква разлика в нивото спрямо останалите.

И предпочитам жена да ми каже, че е кучка и да сложи всички карти на масата, отколкото да ми каже “пълна съм с доброта”. Психопатно изказване, това с добротата снощи.

# 1 133
Някой може ли да сподели линк с въпросите от кастинга ?

# 1 134
Голям праз че не помнела фамилията.
И вече кардинални и глобални заключения и изводи от този факт се вадят. Брей.

Неприятна ми стана темата за четене нещо....

# 1 135
  • Варна

Александра спечели от това, че не му знаеше фамилията, единствената, която измъкна позитиви от това. 😀

# 1 136

Александра спечели от това, че не му знаеше фамилията, единствената, която измъкна позитиви от това. 😀
В един момент си помислих, че го направи нарочно. За да не е част от масовката, да я коментират и той да се заинтригува какво се случва.

# 1 137
Аз пък виждам следното, без да фаворизирам Алекс, но същото държание имаха съученичките на дъщеря ми към нея до седми клас. Усещаха нейната слабост и се държаха по същия груб и недостоен начин, обиждаха я и я отблъскваха без видима причина. Просто за тях беше различна с нещо. Дъщеря ми беше тихо, свито, със смачкано самочувствие, макар да е хубаво дете. Живееше с мисълта, че е тъпа, защото запомняше трудно нещата. Случваха се бавно и със спорадичен успех. Хората са жестоки като животните, които нападат болните в стадото. Инстинктивно се насочват към по-слабия и най-вече към този, когото не разбират. Към човек с видим недъг няма да толкова жестоки, но към хора, чиито проблем е неясен за тях нямат спирачка. Същото виждам в предаването, че и в в форума, понеже тук сме се събрали всички с гении на планетата и съдим хората и лепим етикети, раздаваме оценки кой е интелигентен, кой тъп ...
Много съжалявам за детето Ви, че е преживяла това ❤ Надявам се вече да е добре и да няма последствия. Аз полудявам като видя насилие и тормоз. Мое близко момиче беше тормозено по същия начин от съученици, когато беше в 7ми клас и добре, че тогава майката се справи с проблема, иначе аз бях готова да отида и да вдигна цяла София на главата си.
Пак ще се повтаря, че Александра е дразнеща на моменти, но това във никакъв случай не е повод за този bullying! Четох мнения, че е свободна да си тръгне. Защо тя да си тръгва, а да останат насилниците, които утре ще приложат това насилие и в реалния живот?! Наистина съм на мнение, че на Виктория, Людмила, Дениз и Блага трябва да им се търси съдена отговорност за поведението. Няма ли кой да консултира Александра?! Края на предаването ли чака тази жена, за да си потърси правата?! Никакъв договор не може да те задължи да станеш обект на насилие и тормоз!

# 1 138

+1.На мен ми се случва често.Аз например всеки път зациклям на думата "земелка" ,докато кажа какво съм купила ми отнема време Grinning  Ама не са ме обявили за тъпа още Stuck Out Tongue Winking Eye

Човешкия мозък е мистерия и за докторите - не се сещам и за породата Джак Ръсел например(съседа ми има такова), добре ,че е уискито - Джак Даниелс Simple Smile

# 1 139
Обърнахте  ли внимание, как са облечени на коктейла? Единствените, които бяха направени наистина добре бяха Александра и Дениз. Марта сигурно изобщо не е дала да й пипат косата, а може и да е нарочен ефект за небрежен, свободен стил.
Ако вас ви "направят" като Людмила и Блага, как ще се чувствате? И Виктория беше направена невзрачно.

Общи условия

Активация на акаунт