Израелски сериали и филми

• 16 676
  • 237
  •   1
Отговори
# 210
ПРЕДАТЕЛ - сериен тв филм, Израел 2022 г.
По БНТ 3 от 28.10.2025, 22:00 ч.
Времетраене: 45 минути

инфо https://bnt.bg/news/predatel-343087news.html

Сериалът е много интересен. Крими - мистерия, първата серия е малко по-скучна, но след това започва завръзката и постоянно има интересни обрати. Сериите са 8 и са по-кратки от 45 минути май.
Ето и линк от imdb.
Здравейте, има ли някъде къде да се гледа от 1ви епизод? Защото по БНТ може да се върне от 4ти епизод.

# 211
# 212
Попаднах на този нов сериал - Motherland, но не го намирам за гледане онлайн. Сигурно по-късно ще се появи.

# 213
Излиза ми, че трети сезон на Техеран ще бъде наличен на 9 януари в Apple tv

# 214
И аз го мярнах, но целият сезон наведнъж ли ще излезе?
Първи сезон го гледах по ковид време, за втори нямам спомен дали/колко съм гледала, ще трябва да си го припомня.

# 215
И аз не знам и се чудех кога да си активирам абонамент.

# 216
Изгледахме третия сезон на Техеран  по интернет дублиран на руски, субтитри на иврит. 8 серии за 2 дни подред по празниците. Още не мога да спра да мисля за сериала, героите и ситуациите.

# 217
Последно гледах този сериал Германецът. Страхотен! Шокираща история и много хубаво направен. Единият от създателите му е Moshe Zonder, който е създател и на Фауда и Техеран. Към края очаквах да стане по-напрегнато, но финалът беше отворен, предполагам е планиран и втори сезон.

# 218
Последно гледах този сериал Германецът. Страхотен! Шокираща история и много хубаво направен. Единият от създателите му е Moshe Zonder, който е създател и на Фауда и Техеран. Към края очаквах да стане по-напрегнато, но финалът беше отворен, предполагам е планиран и втори сезон.

И на мен ми хареса "Германецът", мерси че го прпоръча. Малко към  средата по разтеглиха действието и финалът наистина е отворен, но като цяло интересен сериал и с необичайна основна сюжетна линия.

# 219
Къде го гледахте ,и има ли го със субтитри?

# 220
С английски субтитри го гледах в watchseries точка pe.

# 221
Фауда, фаудаа! GrinLaughing КОГА?!:smiles:Smiley
Периодично в тик ток ми излизат откъсчета и от стари израелски филми от 70, 80,90-те, и много напомнят на старите ни български филми от този период. Случаеност? Аз от известно време си мисля, че българите и израелците имат донякъде сходен темперамент. За израелците вече съм чела на много места, че ги е страх да не се минат, да не платят повече за нещо, за което може да се попазарят, така наречета фрайер култура, да не се покажеш като наивник и балък, че били като някакъв плод, бодливи отвън и меки отвътре...И много жалко, че повечето израелски филми и сериали, които бих искала да гледам, са отпреди десет и повече години.
Предлагам нещо, за тези, които им се занимава, нека всеки публикува всички израелски и арабски актьори, които са му любими. Също така, актьори, които не са израелски, но вие лично мислите, че биха се вписали добре в израелски филми. Аз вече споменах за Фабиен Франкел, от Домът на Дракона. Има и един възрастен актьор, Марк Стронг, който вече е играл в сума ти филми, със сигурност сте чували за него, и той има австрийски произход и абсолютно ще е визуално на място в израелски филм или нещо, касаещо Израел, Мосад и тн. Както и Фабиен, вдъхнових се от Марк Стронг за един мой герой, израелец с германски произход, психиатър. Визуално Марк е право в десятката. Че и едно кратко клипче има, където говори немски. Страхотен глас, мек, леко носов, дрезгав. Много ще му ходи и кипата.
Шломи Елкабец и Авив Алуш:heart_eyes: Шломи има сладичък гласец, кротичък. Той идеално ми се вписва като израелец от френски произход, акцентът му е доловим. Авивчо е като шоколад в човешки образ, топъл и приятен.И той пее и има една прекрасна песен, с религиозен характер.
Интересно че немалко израелци са религиозни, но без да афишират прекалено с религията като че ли.
HeartHugSmiley
Наскоро открих още един израелски актьор, Нимрод Хоенберг.Screamсладурче

# 222
Шломи Елкабец е марокански евреин, затова ти прилича на французин.

# 223
Кога почва 5 сезон? Ние направихме маратона, на мм 4ти сезон най-много му хареса, защото най-малко хора умирали по време на сезона, и имало и европа хаха
Харесва жената на Стийв, той бил виновен за състоянието й, тя го обичала, тя си искала своето, а с неговата работа не ставало. Не харесва Ширийн. 😅 физически поне де, жената на Стийв била най-красива, повече от Мая.
Единственото общо като мнение между нас е , че смятаме Мая за глупава. Но той ми даде различна гледна точка за жената на Стийв и вече съм доста по-толерантна към нея.

# 224
Анат просто се срина психически, това е. И загубата на брат й, и неспособността й да се нагоди към семейния живот с партньор с опасна работа, че и отглеждането на дете. Някои са просто лабилни. Особено след 7 октомври, си представям, че масово народ в Израел са под постоянен стрес и напрежение и със сигурност гълтат антидепресанти с шепи. Особено близките на заложниците и загиналите войници. Самият живот там е рисков.

Общи условия

Активация на акаунт