🌷Истанбул🌷 [тема 58]

• 58 246
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Тези цени ме притесняват... Някой скоро купувал ли е билети за аквариума Флориа? Колко ли струва в момента билет за възрастен чужденец?
М.май 275 лири за възрастен.

# 631
  • Varna, Bulgaria
Тези цени ме притесняват... Някой скоро купувал ли е билети за аквариума Флориа? Колко ли струва в момента билет за възрастен чужденец?

275 лири (240 лири за над 65 г.)

# 632
Благодаря ви!

# 633
  • Пловдив
Цената на билета за Флория е 300 лири на място, 270 лири онлайн. Бяхме преди 2 дни.

# 634
Колко са се повишили цените - 2019 платихме 400 лири за двама възрастни и две деца, като в това беше включено влакче плюс кино.

# 635
Може ли някой да ми каже от коя автогара в Истанбул тръгват автобусите за София? Купували ли сте онлайн билети от фирма Бус експрес.

# 636
Здравейте, да попитам, някой купувал ли е тетрадки, химикалки /ученически материали/, и от къде? Предстои ми пътуване в средата на септември и се чудех дали са по-евтини в Истанбул. Не съм ходила до сега, но ще бъда там 2 седмици и ще имам време да обиколя - в някой от моловете или имат специални книжарници? 

# 637
  • Бургас / UK
Може ли някой да ми каже от коя автогара в Истанбул тръгват автобусите за София? Купували ли сте онлайн билети от фирма Бус експрес.
Автогара Байрампаша (Есенлер)Там пристигат от Бг и от там тръгват. За абилетите не мога да помогна.

Здравейте, да попитам, някой купувал ли е тетрадки, химикалки /ученически материали/, и от къде? Предстои ми пътуване в средата на септември и се чудех дали са по-евтини в Истанбул.
Няколко години подред купуваме от Лозенград от Мигрос. Много ниски цени и мн добро качество( дано все още да е така) .

# 638
Благодаря!

# 639
В неделя се завърнах от поредното  пътешествие в любимия град, който всеки път ме очарова. Искам да споделя два минуса този път. Не съм впечатлена от Мега аутлет Венеция. Първо цените въобще не са мега аутлет, а съвсем същите както и в останалите маркови магазина в града и второ: каналът е в ремонт, така, че няма канал, няма гондоли. Съветвам ви да отхвърлите от плановете си тази дестинация за момента.
И още нещо:  Kiz Kulesi също е в ремонт, което също ни разочарова,  защото искахме да стигнем до там с корабчето.
За информация: билетите за кулата Галата вече са по 175 tl , а опашката върви много бързо. Съветвам за посещение! След ремонта е уникална, но вътре вече няма барче.
Истанбул е винаги уникален и дори със забележките пак много го обичам и искам да се завръщам отново и отново!

# 640
Здравейте, да попитам, някой купувал ли е тетрадки, химикалки /ученически материали/, и от къде? Предстои ми пътуване в средата на септември и се чудех дали са по-евтини в Истанбул.
Няколко години подред купуваме от Лозенград от Мигрос. Много ниски цени и мн добро качество( дано все още да е така) .
[/quote]

Благодаря Simple Smile

# 641
Здравейте,предстои ми пътуване до Истанбул за първи път съвсем скоро .Темата ми беше много полезна и четейки намерих отговори на почти всичките си въпроси ,но все пак имам някои неясноти ... 1.по отношение на облеклото - в средата на Юли прогнозата е за около 30 градуса .Планирам да нося рокли с дължина малко над коляното и презрамки , и въпроса ми е дали бих имала проблем предвид културата и религията на страната.Разбира се, не говоря за посещение на храмове в този вид ,а за разходки из улиците и заведенията.                                                                                                            
2.препоръчаха ми да си купя евро от тук и там да го обменя в лири.Актуално ли е това все още и има ли смисъл от тази "врътка"?

# 642
  • Sofia
Предвид въпроса, ми се струва, че имате грешна представа за "културата и религията на страната".  Simple Smile
Ходете си спокойно с описаното облекло. Дори турците са си прилично разголени в горещините. Разбира се, говоря за нерелигиозните, но те никак не са малко. Ще се убедите сама, че нищо страшно няма.
По др. въпрос не мога да кажа. Едва ли става дума за огромни суми, че подобни врътки да си стуват разликата в курсовете.
Аз лично си купувам лири оттук, достатъчно са евтини. Там ползвам и карти.

# 643
  • с трима мъже :)
Моите (от лични впечатления) отговори:
1 - ходете си с презрамки. НИКАКЪВ проблем. АКо ще визате в джамия си носете шал, да си покриете раменете. М/у другото, те в някои джамии си дават забрадки на чужденците, които влизат като туристи и нямат забрадки (шалове).

2 - ЛИРИ! Твърдо съм за лирата! Всичко си се плаща в лири, няма какво да те превалутират там, на място.

# 644
Здравейте,
предстой ни пътуване до Истанбул след 20 дни.
Пътуваме от Варна и ще минем границата на Малко Търново.
Ходили сме преди почти 10 години с туроператор и сега ще пътуваме с колата.
Мисля, че ще се ориентираме или ще се губим и намираме постоянно Simple Smile
Основното ми притеснение е свързано с 2 въпроса:
1. Искаме да оставим колата на платен паркинг някъде на входа на Истанбул. И двамата със съпруга ми се притесняваме да шофираме в града. Може ли да ми препоръчате пододящ паркинг? И вариант да се придвижим до централната част след това - около Тексим площада би било идеално
2. Къде може да закупим винетка след Малко Търново и каква сума долу горе?
Много благодаря!
Хубава вечер!

Общи условия

Активация на акаунт