Дискова херния - 21

• 58 373
  • 724
  •   1
Отговори
# 615
Дали някой е пил Прегабин?
След първия прием получих главоболие и замайване. Колебая се дали да продължа, консултация с лекаря мога да направя в понеделник.

# 616
  • София
amy_nka, благодаря за линковете и за споделеното!!! В този форум човек винаги ще научи нещо ново. Опасявам се само,че нашето легло е с място за съхранение и идва доста високо. Ще побваме определено.

# 617
Дали някой е пил Прегабин?
След първия прием получих главоболие и замайване. Колебая се дали да продължа, консултация с лекаря мога да направя в понеделник.
Здравей, аз съм го пила и от него получих два други странични ефекта. Болки в мускулите и депресия. Иначе доктора се учуди че нямам главоболие, гадене и т.н.
Сега като го пишете си давам сметка защо беше учуден.
Най-добре се консултирайте с лекар.

# 618
Аз като бях в болницата ми стана много зле главата от някои лекарства, от едното ми се поду език, гърло, уплаших ги... Вкъщи пък щях да колабирам една вечер от един паратрамол. При подобни симптоми - спираш. Не всяко противовъзпалително е подходящо. За това има толкова много противовъзпалителни.

# 619
Аз веднъж пих паратрамол- докато се усетя,че може да съм вдигнала кръвното, щях да  припадна. Поначало съм с ниско кр.нал.и не се сещам да го меря .
От тогава не съм опитвала, а след операцията на ставата, упорито това препоръчваха . Добре че не ми се наложи да взимам обезболяващи .

# 620
Здравейте!
Доказаха ми дискова херния предната седмица с ЯМР. Оплакванията ми са от началото на декември. Боли ме, страх ме е, но исках да поговоря за друг аспект, който лично мен ме тормози доста. Става въпрос за любопитството на околните. Въпреки състоянието си, ходя на работа и неизбежно хората забелязват, че походката ми е променена. За да стигна до моето си работно място, трябва да прекося огромен плац, често с 10+ наредени кибика и се почва: "Ауу, ама какво ти има?", "Ти още ли си така?", любимото ми "Да взема една сопа, че да те наместя!" и прочее. Просто отговарям, че състоянието ми ще се подобри (надявам се), но ще мине време.
Втората категория са "Отиди на лекар, то така не може, трябва да те видят!" Аз отговарям, че съм взела мерки, че няма да ми мине от днес за утре, но насреща получавам лекция как не можело то така. Знам, че повечето хора нямат лоша умисъл, но се отразява на и без това разклатеното ми психическо състояние в момента. По всяка вероятност това, че живея в малък град е оставило отпечатък и имам усещането, че всеки навсякъде забелязва. Твърде вероятно е просто да си въобразявам, но подобни коментари от колеги, съседи и познати не ми помагат. Ще ми се просто да ме оставят на мира. Някак се усещам (глупаво е, знам), че сякаш трябва да покрия някакви очаквания и да рипна като козичка още утре или вдругиден. На мен също ми се иска, но уви няма как Grinning Ще ми се, ако някой иска, да сподели повече за това как се отразява всичко на психиката му и как се е справил или се бори все още.

# 621
  • София
Здравейте!
Доказаха ми дискова херния предната седмица с ЯМР. Оплакванията ми са от началото на декември. Боли ме, страх ме е, но исках да поговоря за друг аспект, който лично мен ме тормози доста. Става въпрос за любопитството на околните. Въпреки състоянието си, ходя на работа и неизбежно хората забелязват, че походката ми е променена. За да стигна до моето си работно място, трябва да прекося огромен плац, често с 10+ наредени кибика и се почва: "Ауу, ама какво ти има?", "Ти още ли си така?", любимото ми "Да взема една сопа, че да те наместя!" и прочее. Просто отговарям, че състоянието ми ще се подобри (надявам се), но ще мине време.
Втората категория са "Отиди на лекар, то така не може, трябва да те видят!" Аз отговарям, че съм взела мерки, че няма да ми мине от днес за утре, но насреща получавам лекция как не можело то така. Знам, че повечето хора нямат лоша умисъл, но се отразява на и без това разклатеното ми психическо състояние в момента. По всяка вероятност това, че живея в малък град е оставило отпечатък и имам усещането, че всеки навсякъде забелязва. Твърде вероятно е просто да си въобразявам, но подобни коментари от колеги, съседи и познати не ми помагат. Ще ми се просто да ме оставят на мира. Някак се усещам (глупаво е, знам), че сякаш трябва да покрия някакви очаквания и да рипна като козичка още утре или вдругиден. На мен също ми се иска, но уви няма как Grinning Ще ми се, ако някой иска, да сподели повече за това как се отразява всичко на психиката му и как се е справил или се бори все още.
Много ми е познато, в момента съм така, с тази разлика, че като зазлях се скрих да работя от вкъщи вече почти месец. Чак по вътрешния ни чат ме издирват хора от компанията с коментари и подмятания и това ми носи допълнителна тревожност, а като си помисля, че следващата седмица трябва да се върна в офиса и ще ме налазят 20+ човека с въпроси и коментари, съвсем не ми става по-леко

# 622
Венчо, успех! Де да можехме да обясним, че болките ни напомнят постоянно за състоянието ни, не е необходимо и другите да го правят! Joy

# 623
Здравейте!

И аз се чувствам по същия начин. И при мен продължава доста време, не ме се отразява никак добре психически.

# 624
Радвайте се, че въобще можете да ходите и да ходите на работа.
Съседите доста време си мислеха, че съм бременна и рискова и за това така не излизам от къщи и като ме виждат от колата до входа как се влача като дърта баба, как не мога да изкача 10 стълби половин час и как се обръщам при качване, слизане в кола. Някои си мислеха, че съм си счупила коляно... По едно време толкова ми беше писнало да давам обяснения на който ме е видял, че просто казах, че съм претърпяла злополука и не ми се говори за това. Като чуят такъв отговор и спират да любопитстват.
А, на работата, като свършиха болничните директно ме дискриминираха, като видяха, че едва ходя по коридорите. Сложиха на мое място заместничката ми, а мен ме прехвърлиха на друга длъжност. Всяко зло - за добро. Много вярна народна мъдрост. Така че, бъдете благодарни, че сте живи и можете да ходите. Инвалидите как я карат аджеба... Тая нашата държава е абсолютна мизерия за хора с истински проблеми. Господ да пази!

# 625
Здравейте,преди 1 седмица на работа вдигнах тежко,и почна да боли тази част.
Почнах Диклак+ Милгама. Добра комбинация ли е?

Многа съм притеснен,Дискова херния ли е? Sad

# 626
  • Козлодуй
За да се установи със сигурност дискова херния е необходимо снимка на скенер или ЯМР ние не можем да ти кажем но можеш да масажираш мястото с обезболяващи и да идеш на лекар. Не се притеснявай толкова опитай да сложиш кръста на равно твърдо и да вдигнеш краката под прав ъгъл на табуретка Simple Smile

# 627
Здравейте, знаете ли как седят нещата с ТЕЛК за нашето заболяване? Четох, но не можах да разбера нищо. Има някакви 10, 20 % и т.н.
Моля, ако някоя дама и опит да сподели, защото тъкмо ми мина и пак започнаха схващанията.

# 628
  • В най - голямото село
Аз пък от определено време се чудя как седят нещата за направление на ЯМР. Майка едвам ходеща преди операцията на дискова херния , не може направление за ЯМР, аз с инсулт преди 2 години (няколко ЯМР всичките си ги платих) за кой и как дават направления за ЯМР? Rage

# 629
Аз пък от определено време се чудя как седят нещата за направление на ЯМР. Майка едвам ходеща преди операцията на дискова херния , не може направление за ЯМР, аз с инсулт преди 2 години (няколко ЯМР всичките си ги платих) за кой и как дават направления за ЯМР? Rage

С една дума - ТРУДНО !
Правила съм три пъти  платен  ЯМР , а тази година за пръв път - по ЗК .
Първо трябва  л.л. да даде направление за специалист /невролог , травматолог или др./.
После този специалист трябва да прецени  дали да даде направление за ЯМР /повечето се въздържат/ .
 Следва  доста дълго чакане  за решение на съответната  здравна каса . С предимство са децата  , тези със съмнения за онко  и ...връзки .

Общи условия

Активация на акаунт