НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 142

• 51 427
  • 771
  •   1
Отговори
# 690
  • Благоевград
Не пия нищо, но имам предписан Инозитол, който утре ще си купя и го започвам. Защо да махна и зеленчуците? Краставица, авокадо, чушки? Ако съм само на риба и месо, щитовидната ще се бъгне тотално. Имам непоносимост към млечни, проблеми с яйцата и алергия към ядки и семена. Остават месо, риба, берита и зеленчуци.

# 691
Не пия нищо, но имам предписан Инозитол, който утре ще си купя и го започвам. Защо да махна и зеленчуците? Краставица, авокадо, чушки? Ако съм само на риба и месо, щитовидната ще се бъгне тотално. Имам непоносимост към млечни, проблеми с яйцата и алергия към ядки и семена. Остават месо, риба, берита и зеленчуци.
В предвид проблемите ти е трябвало от доста по- рано да си започнала поне с тази добавка. Ако махнеш зеленчуците или минеш на фастване ще достигнеш п- бързо до по- добри И здравословни резултати. Давам ти и друга гледна точка върху която да се замислиш. Wink Дерзай.

# 692
  • Благоевград
Изписаха ми я ноември след консултация с имунолог. Преди пиех Глюкофаж, но го спрях покрай процедурите. От Ковид ноември 2021 си сдобих с 5 кг отгоре. В момента съм 72. Лятото видях 69, но започнахме поредната стимулация и пак нагоре. Старая се да имам режимни хранения. Плодове ям само боровинки, малини, къпини, мандарина. Ориз готвя 1 път на два месеца като повечето е месо и зеленчуци, по-малко ориз. Картофи обаче ям поне 1 път в седмицата. Иначе основно готвим месо и риба. Гарнитурата често е прясна салата със зехтин или задушени броколи и карфиол с масло. Опитвам се да си спазвам наученото от преди години. Ако не го правех, сигурно до сега щях да съм 100 кила. От май съм с дискова херния и категорично не мога да спортувам, но ходя всеки ден поне по 5000 крачки.
Пия вит. Д., б12, б6, б9, б1 и б2. Готвя със зехтин и масло.
През 2016 г. Бях на стриктно кето 2 месеца и преди сватбата ми опада косата. В последствие се усетих, че е заради щитовидната жлеза и от тогава внимавам да не падам под 50 гр. В. Иначе тогава пак за тези 2 месеца ИРИ от 25 на гладно, падна на 9.
Ще съм благодарна, ако някой ми помогне с макросите и приложението. Имам нужда да проследя храната известно време.

# 693
Хора, аз нещо обърках май темите...Явно има няколко теми за НВ-ВМХ, а аз реших, че е сменено името на темата и пиша в другата  Simple Smile

Защо не е една темата се чудя, все пак ще сме си по- полезни ако пишем на едно място.

# 694
  • София
Беба, в тази тема пишат и здрави и болни хора, които спазват и НВВМХ, и либералното палео.
В другата тема пишат хора с инсулинова резистентност. Те се хранят НВВМХ, може да изберат и Зоната и т.н.
Просто следиш и двете теми. Simple Smile

# 695
Здравейте, момичета, как сте? Надявам се всички сте здрави!
Аз след пауза, по ред причини, отново се завръщам в редиците. Но в по- хлабавите:)
Редувам ден на стриктно кето с ден на либерално до 100гр В, от плод и зеленчук. Засега дава чудесни резултати.
Приятелка си купила и прочела тази книга, изпрати ми снимки на някои страници, много логични неща намерих, до които и аз сама съм стигнала в годините.
Случайно някой да я има в ел формат?
Искам да я прочета подробно, но съм в чужбина и няма как да я купя на хартия.
Ако някой я е чел да сподели какво мисли.
В общи линии по- скоро е към палео, много полезни мазнини, от явокадо, ядки, зехтин, риби. Малко млечни и не особено много месо.
Идеално за моите вкусове.
Пеган режим било😅🤭🤪

# 696
имам на същия автор ‘Яж мазнини и отслабвай’, ако я искаш дай мейл на лс, утре ще ти я изпратя
ще търся и твоята

Жаки, дано всичко е ок при теб Hug
нормално е след толкова години да не ти се яде месо, но не се отплесвай с ядките

# 697
  • на острова на мечтите
Аз трябва да се стегна след празници, ваканция и грип. Цял месец кашлица и възпалено гърло.

Последна редакция: сб, 07 яну 2023, 22:50 от danilu

# 698
Имам показаната от Жаклин, на английски обаче. Хубаво ме подсетихте за нея, така си стоеше и чакаше ред, забравена. Ако не друго, ще взема нея да прочета следващия път като се чудя какво да е Grinning
Ако на някой друг му върши работа на английски, може да ми пише на лични да се разберем. Това за epub файл, в спойлера слагам линк към PDF за същата

# 699
Жаки, доколкото помня последно беше минала на Зоната и беше доволна. Нещо явно се е променило или не ти е харесало. Би ли споделила какво?

# 700
Яж мазнини я имам, Херц❤
Натка, на английски ще ми е мъка и няма да вникна добре, ще чакам да се приберем щом я няма на бг.

Шарпи, на Зоната бях няколко месеца, добре се чувствах, но аз си имам сериозен проблем с В и качих кило две, задържам вода. Където сме в момента нямам условия и ми в трудно да спазам .Зоаната, имах нужда и от промяна малко и си започнах каквото си знам нашият:) За седмица ми се промени тялото, източих водата:)
Смятам да редувам по сезони или да си комбинирам някъв мой среден  вариант. С принципи от двата режима.
Стриктно Кето и години с минимум В не са са вариант за мен. Месец, два, три, но 7-8 г не може в крайности. Търся си баланса. А в тази книга точно това се разказва, повече зеленчук и ползвани мазнини и 120 гр. гр месо на ядене, както е и по Зоната за 3-4 блока.
Аз нямам излишни кг, само за здраве се боря.
Висок холестерол имам, но той е отговор от хронично възпаление  в тялото ми предполагам.
Млечни и месо ограничавам заради хормоните които и със и Аб. Нямам достъп до домашни често. Сега ям риба и морски, яйца, зеленчук, авокадо, зехтин, ГХИ  и плод основни, ядки не съм започнала, но ще включа по 20-30 гр

# 701
О да, стриктно кето не е ок в дългосрочен план. Казвам го и аз от личен опит. Затова аз съм на нисковъглехидратно хранене и така се чувствам най-добре.
Добре е, че си намерила баланса за себе си. Дано всичко занапред е наред.

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 22:53 от sharpy

# 702
  • на острова на мечтите
О да, стриктно кето не е ок в дългосрочен план. Казвам го и аз от личен опит. Затова аз съм на нисковъглеродно хранене и така се чувствам най-добре.
Добре е, че си намерила баланса за себе си. Дано всичко занапред е наред.
Какво е"нисковъглеродно"хранене!?

Дали е тази!?" Какво да ям" й е заглавието.

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 09:55 от danilu

# 703
Как се чувствате след стриктно кето?
Аз от 6-7 години гледам да съм на НВ- ВМХ и се чувствам добре. Е, прегрешавам с вино, шоколад, но после бързо си влизам в редиците. Малко над 4 месеца съм в редиците на работните и си промених режима. 5 дни в седмицата ям с фастване (от 17.30ч до 20 часа) и после глад до другия ден към 17.30 ч. Намалих зеленчуците до минимум и нямам подуване. Размърдах метаболизма, поотслабнах още, разделих се с циците си (за тях съм много разстроена), но пак кръвната захар ми беше висока. От утре започвам нещо...и аз не знам какво.

# 704
Какво е"нисковъглеродно"хранене!?

Trollface Предполагам някакво хранене, което е измислил редактора на телефона ми. Grin
Нисковъглехидратно да се чете.

Общи условия

Активация на акаунт