НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 142

• 51 494
  • 771
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Здравейте, имам няколко въпроса към тези от Вас, които сте навътре в нещата:
1)Може ли да се закусва по 1ч.ч кисело мляко с чия или овесени ядки и задължителна ли е закуската? Закуската не е задължителна. Упоменатите продукти вкарват излишни въглехидрати.
2)По колко сметана, майонеза и въобще млечни може да си позволяваме на ден? Колкото толкова, имайте предвид, че млечните продукти (освен много зрялото сирене) съдържат много въглехидрати.
3) Чайове могат ли да се пият? Може, без захар и подсладители.
4) Разбирам, че картофите и ориза не са много позволени, а аз предимно готвя с тях. По колко пъти в седмицата може да се готвят като цяло? По николко.
5) И последно, позволено ли е по 1 филийка пълнозърнест хляб на ден? Не.
Аз нямам претенции за режима, просто имам 3-4 кила за сваляне, които после искам да си задържа. Не си за тук. Тук са събрани хора със здравословни проблеми. Ние искаме да сме здрави, а после да мислим за хубавината.

# 601
Благодаря ти, Артемис за изчерпателните отговори!

# 602
  • София
Благодаря ти, Артемис за изчерпателните отговори!

Какви са ти изследванията? Ако просто ще сваляш 2-3 кг, без да имаш здравословни проблеми, не си за това хранене. Тук килограмите се свалят бавно, но невъзвратимо. Ако е здравословен проблем, трябва да помислиш за дългосрочна пренастройка. На НВ-ВМХ не се отслабва, ако имаш неразрешен здравословен проблем.

# 603
Изследванията са ми идеални. Проблемът обаче идва с краката, от почти година вече ги усещам подути( в областта на бедрата) и всъщност от това качих внезапно 4 килограма. Ходих на какви ли не лекари, всичко ми е наред. Може би се дължи на това, че заради пневмония, която карах преди година, трябваше да изпия няколко вида антибиотика, но знам ли... Отделно след това ми се появиха проблеми с гърлото, попаднах на д-р Берг, който препоръчва Кето храненето и така се озовах тук.

# 604
  • София
Намаляването на въглехидратите си е добре по принцип. Но тези твои проблеми не знам как са се появили. Да не са те лекували с кортикостероиди освен антибиотици? При кортикостероидите се получава напълняване и подпухване. Би трябвало да изчистиш организма - провери черен дроб и бъбреци. Проблеми с чревната флора?

# 605
  • Los Angeles CA
Изследванията са ми идеални. Проблемът обаче идва с краката, от почти година вече ги усещам подути( в областта на бедрата) и всъщност от това качих внезапно 4 килограма. Ходих на какви ли не лекари, всичко ми е наред. Може би се дължи на това, че заради пневмония, която карах преди година, трябваше да изпия няколко вида антибиотика, но знам ли... Отделно след това ми се появиха проблеми с гърлото, попаднах на д-р Берг, който препоръчва Кето храненето и така се озовах тук.

Може би не са ти направени точните изследвания, след като има проблем а изследванията ти не го показват. Продължавай консултациите и разбира се начинът на хранене трябва да бъде променен, така че си на верен път.

# 606
  • на острова на мечтите
Нещо ви изпуснах! За какво ползвате този костен бульон!?

# 607
  • Los Angeles CA
Пия го вместо чай или само вода.  Много е полезен и приятен, предимно го използвам през зимата. Лятото не се сещам за него.

# 608
Артемис, да бях и на кортикостероиди + 2 силни антибиотика. След това ми се появиха проблеми с гърлото(тъй като пневмонията беше бактериална) и пих още един антибиотик. След това пък ме удари и в пикочните канали още една бактерия, хайде пак антибиотик. И всички тези антибиотици в рамките на година. И както от повече от 5 години си бях 48кг изведнъж станах 53 и започна усещането за подпухналост в краката. От към лекари съм посетила: УНГ, нефролог, кардиолог, че чак и съдов хирург. Всичко е идеално при тях. За чревната флора не знам, но определено трябва и гастроентеролог да посетя.
Lindor, кардиологът беше пуснал страшно много изследвания и всичките си излезнаха в норма. Само тогава излезнаха отклонения в урината и така се разбра за бактерията.

# 609
  • София
Ясно, медикаментите са основна причина за мен.
Чистиш организма, пробиотици за чревната флора (про-, пре-, син-биотици, има хапчета и прахчета, а сега е най-перфектното време за туршии дива ферментация). Естествени антибактериални средства - сребърна вода, чесън, лук, джинджифил и т.н.. Захар напълно изключваш - храни бактериите. Килограмите ти не са много, но можеш да минеш на строго кето за кратко време. Иначе аз не съм му голям привърженик за дългосрочно хранене, ако няма сериозен проблем.

# 610
Ясно, медикаментите са основна причина за мен.
Чистиш организма, пробиотици за чревната флора (про-, пре-, син-биотици, има хапчета и прахчета, а сега е най-перфектното време за туршии дива ферментация). Естествени антибактериални средства - сребърна вода, чесън, лук, джинджифил и т.н.. Захар напълно изключваш - храни бактериите. Килограмите ти не са много, но можеш да минеш на строго кето за кратко време. Иначе аз не съм му голям привърженик за дългосрочно хранене, ако няма сериозен проблем.
По повод сребърната вода, как я ползвате? Сетих се, че скоро си купих във вид на спрей и си пръскам в устата. Казаха ми, че един вид като дезинфектант се прави.

# 611
Благодаря ти, Артемис! А само последно да те питам, за колко време според теб да го карам Кето режима? И според теб кой Пробиотик е най-добър, аз пиех Лактофлор при всеки антибиотик, но явно не е подействал много.

# 612
  • София
Благодаря ти, Артемис! А само последно да те питам, за колко време според теб да го карам Кето режима? И според теб кой Пробиотик е най-добър, аз пиех Лактофлор при всеки антибиотик, но явно не е подействал много.

Започни си с нисковъглехидратно хранене, както е описано в първите постове. Ако има подобрение, продължи си на него, докато има подобрение. Строго кето си е доста трудно, с минимални въглехидрати. Помня, че бе писано по темите, че строгото кето е за тежки здравословни проблеми (преди години четох книгата на една жена, която с кето стопира множествена склероза)и дългото му прилагане може да повлияе негативно на щитовидната жлеза. Изследвала ли си щитовидни хормони? Изкарай 2-3 седмици, до месец, за да видиш дали има подобрение, обаче ако ВМ НВХ не помогне.
За мен най-добрият пробиотик е домашната туршия. Simple Smile Вчера заредихме една зелка, неделя трябва да е готова. В интернет има доста рецепти за дива ферментация. Ако не намериш, пиши да ти пусна на лични.

Сребърна вода - или се впръсква в устата, или по няколко капки в чаша вода.

# 613
Нещо ви изпуснах! За какво ползвате този костен бульон!?
Ще изпускаш, я!
Като се говори за GAPS на доктор Наташа Кембъл
https://www.nutrition-holistique.ch/regime_gaps.html
и АИП на доктор Сара Балантай
https://www.lalimentationsante.fr/le-protocole-aip/
ти подминаваш...
Сутринта четох за успех на доктор Огнян Пелов с псориазис, погледни във ФБ групата му.

# 614
Благодаря ти, Артемис! Ще следвам препоръките ти и се надявам проблемите ми да отшумят! Сърдечно благодаря за отделеното време!

Общи условия

Активация на акаунт