НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 142

• 51 460
  • 771
  •   1
Отговори
# 660
Пак аз и моите орехи с изтекъл срок на годност ( свършихаааааа)
Сицилианска била рецептата
https://youtu.be/t3FOe4fBe20
В моят случай 200 г смлени орехи, 2 белтъци,  лъжица мед и канела.
Пак грозни, но много вкусни. Ще ги правя и с бадемово,  но след време

blue_eyez опитай палео. Пак е НВ, но е по-свободно.

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 18:21 от tania6

# 661
  • София
Основното ми оплакване е акне. То не е нужно всъщност да имам ИР, за да пробвам нв-вмх, мисля че само това не съм пробвала.

Задължително изключи и млечните продукти.

# 662
  • на острова на мечтите
Tania6, известните сладки "pasta di mandorle". Наистина са много вкусни.
Аз днес правих ленено хлебче, защото си намерих златисто ленено семе и не влезе всичкото в буркана. Миналата седмица правих кето хляб. Той трябвало да престои осем или повече часа, ама аз тази особеност я прочетох после. Пак ще направя, ама по-нататък.

# 663
  • Los Angeles CA
Danilu ,
дали тези "pasta di mandorle"ще станат с лимонена кора( имам много лимони)? Ако пуснеш и нещо друго от твоят край, което е по темата, ще бъде чудесно.

Поправям се, под видеото пише, че може и с лимони, и с всякакви цитрусови.

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 21:47 от lindor

# 664
Tania6, известните сладки "pasta di mandorle". Наистина са много вкусни.
И от малкото, които могат да се нагласяват за нас. Само захарта да се замени или намали.
Следващият път ще сложа 3 белтъка и ще смеля по-финно орехите. Току виж съм получила истински ореховки. Все ми изостават белтъци.
И да не си траеш за такива неща. То вярно, че правя веднъж на годината,  но е добре да се знае.
Палеото е без млечни ИЛИ се допускат такива от дребни животни: овце,кози. И не за основна храна, а добавка.
А и хормоните играят роля,а 6 месеца след раждането още не са влезли в рамките. Хубаво е да  започне от време и без крайности.
lindor, аз точно лимонена кора исках да сложа, но се сетих че канела много върви с орехи. На мен орехите ми бяха проблем.

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 19:47 от tania6

# 665
Пак аз и моите орехи с изтекъл срок на годност ( свършихаааааа)
Сицилианска била рецептата
https://youtu.be/t3FOe4fBe20
В моят случай 200 г смлени орехи, 2 белтъци,  лъжица мед и канела.
Пак грозни, но много вкусни. Ще ги правя и с бадемово,  но след време

blue_eyez опитай палео. Пак е НВ, но е по-свободно.
Страхотни изглеждат, записвам си рецептата да ги направя някой уикенд.

# 666
Основното ми оплакване е акне. То не е нужно всъщност да имам ИР, за да пробвам нв-вмх, мисля че само това не съм пробвала.

Задължително изключи и млечните продукти.

Артемис е първа, цитирам само за да подчертая мнението й
никакви млечни при кожен проблем
никакви... няма 'ама не мога да си пия кафето без три капки мляко''

# 667
Мляко не съм пила от години, но пък кашкавали и сирена ям. Май всички започна като спрях месото и сигурно съм компенсирала с млечни. Тези режими обаче ми се струват много трудни без да се яде месо, ще опитам поне риба да ям.

# 668
  • на острова на мечтите
Ами тук май само с лимони ги правят. Аз лично не правя. Продават във всяка сладкарница, или бар. И що да си цапа Хасан ръцете като си има ръжен...
Днес правих едни бисквитки. Не станаха кой знае какви на вид, но на вкус биват.

# 669
  • Sofia
Хапвате ли такива хрупанки 😋

# 670
Хапвате ли такива хрупанки 😋

Моля, сподели къде ги продават?

# 671
  • Sofia
Има ги в магазин Смокиня,кв.Лагера.Три вида са,все свински,но по различен начин овкусени...50гр./4-5лв.
Решила съм да търся св.кожа и да си направя 😁 гледах по тв и мисля,че ще се получат 🤔

# 672
И аз гледах някакви колагенови пуканки във Фантастико (това в Скай Сити) и реших, че е някаква тъпотия и не се загледах повече. Но ще им хвърля едно око, като ходя пак.

# 673
danilu,
каква е разликата между различният зехтин, ако можеш да обясниш, моля те.
Знам, че в твоят район правят и със сигурност си по- наясно, че много реклами вървят, та човек да се загуби кое е вярно, кое е реклама, кое е маркетинг, кое е търговси трик. Съществена ли е разликата между видовете зехтини?

Извинявам се, че връщам темата толкова назад. И аз имам сериозни главоблъсканици за зехтина, защото много го използвам, дори за майонеза. Скоро гледах клипче в youtube, което опитваше да помогне с това да избираш наистина хубав зехтин сред морето от предложения. Трябва да е екстра върджин, задължително студено пресован и това последното да го пишело изрично на етикета. Добре е да е от собствено производство - големите марки в повечето случаи пишат на етикета примерно "произход на маслините ЕС", което означава, че ги транспортират от други места (напр. италиански производител на зехтин купува маслините си от Португалия, Испания и Италия). Хубавият зехтин се правел веднага след обирането на маслините, а при транспортиране от друга държава хем минава време, хем не можело да се гарантира поддържането на точна температура. После споменаваха за експеримент - купичка със зехтин се слага в хладилник и трябва да стане с консистенция на масло от суденото. Ако не се втвърди, а има и течност, не е чист.
Високата цена не винаги е еквивалент за качество, понякога е само заради името/марката. Но ниската цена със сигурност трябвало да вдигне червено флагче.

# 674
Португалия и Испания са ЕС,
маслините и са им са от ЕС

Общи условия

Активация на акаунт