Четвъртокласници 2022/2023 - Тема 1

• 39 863
  • 873
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Само на карате ходи моят, три пъти седмично обикновено, понякога и по-често може. Не иска да ходи на нищо повече (то и за тренировките го мързи да тръгне, но после е доволен).
Помагалата ни струваха около 40 лв (едно по математика, 2 или 3 по БЕЛ, едно за час на класа и едно по английски)

# 256
На английски и рисуване ходи моята госпожица.
Като бяхме на море, се заинтересува от плуване. Но в нашия малък град няма къде. Мами, които са от Варна - може ли да ми препоръчате къде да я водя в събота и/или неделя? Благодаря.

# 257
  • Варна
Абсурд ми се струва след цял ден училище и занималня да ходи и на английски, математика или каквото и да било, пълен абсурд! То не е въпрос на активност, а просто на умствена и физическа умора след цял ден седене на чина и дейности по разписание. Това е моето дете де, всяко е различно.
Моят ходи на баскетбол три пъти в седмицата и дори това го измаряше до миналата година, след 10 часа в училище имаше нужда от неорганизиран отдих, а не от тренировка под ръководство. Тази година се надявам да не е такава драма, при положение, че занималня няма и може да учи със собствено темпо и да почива когато си прецени. В събота пък ходи за 2 часа на програмиране и това е. Други активности след училище не планирам за момента, и него го мързи и редовно не му се тръгва точно сега, ако може по-нататък или утре Crazy Писнало ми е от разправии, но няма как съвсем нищо да не прави, а и действително като иде там му е интересно.

Последна редакция: нд, 11 сеп 2022, 16:03 от Месечинка виторога

# 258
За моята всички дейности са удоволствие и неин избор и ходи с желание, не оказвам никакъв натиск.
Нашият избор е частна занималня, там децата са си все едно вкъщи. Ходят с пантофи, имат стая за почивка и там тя не го възприема като натоварване и вечер разказва за игрите в занималнята. Щом проверя има написани домашни и е подготвена. Понякога има пропуски, за момента се ядосвам, но като сложа плюс и минус на кантара съм доволна от избора.

# 259
  • Варна
Има такива деца, да. Племенницата ми на тая възраст също ходеше на театър, пиано, математика и не помня още какво и току се записваше на още нещо Laughing На моя все му е в повече. Какви планове имах навремето, на всички възможни състезания по математика мислех да го записвам, на уроци, мг след 4 клас... Да бе, да. Нищо не стана така, както планирах, но здраве да е.

# 260
  • shumen
Месечинке,все едно моя описваш.Всичко става с пазарене,а за учене сам не ми се мисли.

# 261
На 3 извънкласни ходи моето, английския е още от 5-годишен. Свикнал е, не се отказва. Но, както съм писала, не посещава занималня и това му осигурява време за останалите неща. Друг е въпросът, че само игри са му в главата в момента и всякаква мисъл за учене го отвращава. Нормално за в края на ваканцията.

# 262
  • София
Днес имаме РС. Заредих протмонето и съм готова. Моят ходи на много извънкласни занимания, но на него все не му стигат. Обаче не иска да ходи на занималния в училище тази година. Не харесва учителката. Ние сме на работа и няма как да стане. И брат му е втора смяна, та за сега ще си ходи.

# 263
И при нас днес е родителската. Около 50лв са ни помагалата. Вероятно и учебниците ще раздадат. Моят син не ходи на занималня, на никакъв спорт или допълнителни уроци. Единствено в училище беше записан със 100 уговорки миналата година на един кръжок. Тази година се надявам да го придумам да ходи на нещо, но засега желание никакво от негова страна.

# 264
  • там където има винаги вятър
Днес РС. Помагала - 68 лв.

# 265
Нашата родителска ще е на 15.09.Купихме тетрадките и консумативите по списък и днес ще ги надпиша Учебниците се дават на 15.09..Помагалата още като завършиха 3 клас събрахме по 30 лева и за сборник по Математика още 12 лева,но той беше пожелание.
Нашия Английски обаче уроците на който ходеше допълнително се оказа,че тази година няма да може да е Събота понеже госпожата няма да работи и сега съм пред дилема дали да го запиша на занималня или най-напред да говоря с госпожите да го пускат да отива на обяд на частните уроци по Английски и после да се връща на занималня.Другия вариант е вечер след 17-18 часа като им свърши занималнята,но си мисля,че ще е изморен и нищо няма да помни и само ще си давам парите на вятъра.Че и тази година госпожата от уроците по Английски каза,че с един път седмично няма да става,а ще трябва два пъти в седмицата да ходи.
Имате законово основание да запишете детето в целодневна организация и да не посещава някои от занятията в занималнята, съгласно чл. 21, ал. 7 от НАРЕДБА № 10 ОТ 1 СЕПТЕМВРИ 2016 Г. ЗА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДЕЙНОСТИТЕ В УЧИЛИЩНОТО ОБРАЗОВАНИЕ.
(7) (Нова - ДВ, бр. 78 от 2020 г.) При мотивирано писмено заявено желание на родителя в заявлението по чл. 18, ал. 4 ученик, включен в целодневна организация на учебния ден, може да не участва в една или две от дейностите по чл. 17, ал. 1 в определени дни.
Така че, най-добре говорете с госпожите да го пускат, не би трябвало да Ви откажат. Може евентуално освен мотивираното заявление да поискат декларация, че може да излиза самостоятелно, ако нямате възможност Вие да го взимате и връщате.

Последна редакция: пн, 12 сеп 2022, 15:28 от poems

# 266
За помагала - 28.80лв (това са за ИУЧ по български и математика, тестове за НВО които родителите решихме, че искаме да купим) . Решихме също така допълнително да купим и тестове по английски. Всичко 38.80. Освен това събирахме по около 12 лв на последната родителска среща за учебника за час на класа и атлас.

# 267
  • shumen
Поемс последно и аз реших да говоря с госпожите и да видим дали ще се получи туй което искам.Нашата родителска ще е на 14.09.,но моя тогава има рожден ден и няма да мога да отида.Писах на класната и каза,че и учебниците тогава ще раздават,но мога и утре да и се обадя да ги взема и ако има нещо за попълване също.

# 268
Честит 15 септември!

Здраве и късмет на всички деца.

Снощи в 19 ч госпожата даде указания за днес. РС още не сме имали. Сигурно ще е другата седмица.
Купих 2 букета, защото нашето училище не се присъедини в подкрепа на Карлово.
Имам много работа и днес не мога да отида с детето. Но татко му ще е с него. Довечера ще ми е най-големият зор с подвързване и надписване на всичко.

Успешен ден.

# 269
  • София
Здрави, спокойни и уверени да са четвъртокласниците! Дано учат присъствено Hands Pray

Ох, изобщо не искам да се започва ...

Общи условия

Активация на акаунт