Четвъртокласници 2022/2023 - Тема 1

• 39 583
  • 873
  •   1
Отговори
# 105
  • Където морето целува небето...
При нас липсва един учебник. Не знам какво следва при това положение. Той не може да се изпари все пак, но липсва заинтересованост да се потърси. ИУЧ не избираме ние, паралелката е математика с ИТ и това са им и часовете по ИУЧ.

# 106
  • София
При нас липсва един учебник. Не знам какво следва при това положение.
Вероятно ще ви накарат да купите нов. При нас класната е дала няколко от своите на деца, които са изгубили по някой.

# 107
В понеделник връщат учебниците. Има си домашно за уикенда по български език, адаже гледам и нови думи по английски са учили в петък. Изобщо до последно си учат хората.

# 108
  • shumen
Нашите нито домашни имат вече,нито учат.По Английски преговаряха след изходното ниво.
При нас миналата година имаше дете плаща всички учебници,защото бяха скъсани и надраскани.

# 109
При нас липсва един учебник. Не знам какво следва при това положение.
Вероятно ще ви накарат да купите нов. При нас класната е дала няколко от своите на деца, които са изгубили по някой.
Купуват се от родителите.
Миналата година купувахме 2, тази - 5.

# 110
  • shumen
Лято,че те това са половината учебници.
Нашата госпожа сега писала,че утре е крайния срок за парите за помагала и за ОЗБ бележка за екскурзията.Моя парите даде,но да не забравя довечера да му дам и бележката.

# 111
  • София
Ето един примерен списък за лятото. Написала е госпожата - желателно е да прочетат някои от следните произведения:
Иван Вазов – „Син съм на юнашко племе”- сборник стих.; „Чистият път”
Елин Пелин – „ Ян Бибиян”; „Чохено контошче”;”Трите баби”
Емилиян Станев – „ Повест за една гора”
Асен Разцветников – римувани приказки
Ангел Каралийчев – „Ането”, „Майчина сълза”
Ран Босилек – „Приказки”, „Патиланци”
Валери Петров – „Пет приказки”
Йордан Радичков – „Ние врабчетата”
Петко Рачов Славейков – „Татковина”, „Нашето Отечество”, „Орел, рак и щука”
Константин Константинов – „Приказки за щурчето”
Български народни приказки
Ханс Андерсен – „Новите дрехи на царя”, „Грозното патенце”,”Славеят” и др.
Братя Грим – „Снежанка”, „Седемте гарвана”, „Кристалната топка” и др.
Шарл Перо – „Котаракът в чизми” и др.

Струва ми се, че се повтарят някои, но и без това тя не чете много и най-често е нещо странично, та ще се радвам да прочете каквото и да е. Важното е да чете повече от обикновено.
Утре ще връща учебниците. И ние ще купуваме един - доживях с третото хлапе да купувам учебници за връщане - и миналата година имаше 1. С батко ѝ и кака ѝ не съм имала такива грижи... Домашни нямат вече, но до петък си учеха - упражнения, преписи. Сега цели 2 дни предполагам ще е по-леко и повече на двора. За удостоверенията нашите ги викат на 01.06., без да имат тържество или друго.

# 112
  • Където морето целува небето...
Аз си мислих, че само моето е такова завеяно и не знае къде е учебника. ИИ е от тези учебници, които реално стоят цяла година в училище и дори не знам как изглежда. Последно като му е трябвал е бил там, но сега не може да го намери в стаята. Ще го купим.
На 31 дават свидетелствата и после имат екскурзия с официален обяд. Курсът по математика приключи вчера и вече съвсем на уволнявка е положението.

# 113
При нас има 1 залят учебник от баща ѝ, 2 надраскани от братчето, 1 гризнато от някоя котка и 1 не помня какво му беше ненаред.

# 114
И нашите утре връщат учебниците. И на мен единият леко ми се вижда да е имал среща с вода - предполагам някой път му е протекло шишето в чантата. Не е нещо твърде фрапантно де. Те ги преглеждат и после казват кой не бива ли?

# 115
  • shumen
При нас Човек и общество се беше боядисал с нещо на последната страница,но госпожата нищо не казала.Върнали са ги всички,в групата е написала,че липсва една Читанка,да проверят децата вкъщи да не е,но не е нашата.Моя тая вечер ми каза,че пак им иска да пишат читателски дневник нов.
Утре ще са цял ден до 18 часа,но аз мисля след 16 като се прибирам от работа да си го взема.

# 116
При вас организират ли учителите почерпка в заведение след раздаване на свидетелстата?

# 117
Ние днес сме до 15.30 ч.
Ще се почерпят в класната стая.
Днес най-сетне ще разбера как е завършила:)

# 118
  • София
Честита ваканция на четвъртокласниците Wink
Много хубаво тържество бяха подготвили, почерпка нямаше - почерпихме се семейно след това.
До края на седмицата са заети по няколко часа в училище, другата седмица са на зелено.

# 119
  • там където има винаги вятър
Свърши и тая учебна година. Утре са на екскурзия, но тя е извънредна, т.е. фирмата с която пътуваха мин.седмица им предложила.
И в нашето у-ще ще има нещо 2 седмици, но от 9 до 11 часа. Кой ще я води и прибира- няма смисъл за 2 часа само.

Гледам един списък с книги - ами браво, български автори + приказките на Андерсен, Братя Грим, Шарл Перо.
Сега ще ви напиша и нашия списък - разбира се е препоръчителен, но...Thinking текст от коя ще е заложен в читанката???

Игри без играчки и други закачки.
Книгата на всички неща.
Момчето милиардер.
Емил от Льонеберя.
Топлото човече.
Лунната люлка.
и още, още.

От всички внучката си е харесала:
Приключенията на г-жица Шарлот. S.O.S. Нова учителка
Дневникът на един Дръндьо.....та те са поне 10-тина?
Забранете тази книга. - в момента не е налична
Кралска кръв: Страната на сънищата
Истории за лека нощ на момичета бунтарки - саааамо 25 лв е Worried

Утре - 1 юни ще има намаление на книги в Озон и исках да поръчам, ама... За сега се спирам на първата и последната - поне е интересна.

Целия юни двете внучки - вече второкласничка и четвъртокласничка ще са ни на гости. Една седмица - игри и закачки + Animal Dog2 После съм ги записала на занимания до обяд. Една седмица в рег.исторически музей и две  седмици към библиотеката -  и двете места са платени.

Темата сигурно ще "заспи" през лятото. Ще наминавам да поглеждам дали някой е споделил нещо.

Здрава и спокойна ваканция на вас, а на децата - весели занимания и  игри!!!

Общи условия

Активация на акаунт