НУКК /Италианския лицей/ в Горна баня - мнения, подготовка, изпити - 4

• 75 395
  • 762
  •   2
Отговори
# 735
Аз нямам идея. Може би някой по-запознат да сподели. Предполагам е с точки, поне за децата след първи клас, те до този момент не са имали количествени оценки и едва ли ще е с оценка по шестобалната.

Имам информация от дете за диктовката:

Пролет е. Бистрата река започна да бълбука. Повя южен вятър. Петьо и Йордан отишли в зелената горичка. Минали по тесен път. Видели сив таралеж.

Общо взето - пълна с “подводни камъни” с много възможности за грешки 😀

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 08:22 от Ambrosia

# 736
Финално споделям задачите от изпита след първи клас (за прием във втори) за тези, на които им предстои (след първи клас обикновено се освобождават места всяка година, така че ще е от помощ). Извинете за спама, но по тази линия информация няма в темата, а има въпроси всяка година, така че най-малкото за яснота.

1.   Диктовка;

Пролет
Пролет е. Повя южен вятър. Бистрата рекичка започна да бълбука. Петьо и Йордан отишли в зелената горичка. Минали по тясна пътека. Видели сив таралеж.

2.   Въпрос от диктовката;
Какъв вятър е повял? – Южен

3.   Правилно изписване на дума и проверката ѝ;
Допишете думата моли… и направете проверка (молиВИ).

4.   Съставяне на изречение от думи и образуването му във въпросително;

5.   Математическа текстова задача (Стъпката на Асен);
Стъпката на Асен е равна на сбора от най-малкото двуцифрено число и най-голямото едноцифрено число. Колко е стъпката на Асен?

6.   Математическа сравнителна задача (><=);
7.   Математическа задача с часовник;
Фани отишла на тренировка в 4 часа. Върнала се два часа по-късно. В колко часа се е върнала Фани? Посочете и на часовника (т.е. дорисуване на стрелка);

8.   Задача по Родинознание – домашни и диви животни;
9.   Задача по Родинознание – оцветяване на знаме;

Три деца на стълбичка, да се оцвети знамето на шампиона (България).

10.   Задача по Родинознание – кога е Освобождението и Денят на славянската писменост и култура;
На … е Освобождението на България.
На … е Денят на Славянската писменост и култура.

11.   Четене.

Нашето приятелче е прието, но ако на друг детето не е и има достъп до работата, съответно до балообразуването, нека сподели. Интересно е, тъй като са оценени до 50 т., а обикновено са до 100.

# 737
Моето не е прието. Не знам дали ще гледам работата. Изглеждат ми елементарни нещата, но явно една грешка е равно на една точка. Няма и да чакам места за голямото.

# 738
  • Сф
Моето е първо след чертата. Както и миналата година малко не й достигна. Утре ще отида да й гледам работата.

Амброзия, веднага ли ти дават да видиш работата или както е обявено по графика?

# 739
Не знам, нямам идея. Миналата година моето имаше късмет и не се стигна до гледане на работи, тази година също нямам информация, а и на мен ми е интересно как се формират тези 50 т. Иначе в сайта е посочено, че ще се разглеждат по график, предполагам ще се направи така, че да не се засичат родители и да се гледа на спокойствие. Но тази са казали, че местата ще бъдат 8, така че е въпрос на време да ти се обадят. Също имам информация, че броят на предполагаемите грешки съответства на разликата до 50 т. (но това е единствено по думите на детето), така че вероятно наистина е така - грешка/точка. Няма начин, при толкова лесен изпит трябва да се отсее.

# 740
Miraj, ще гледате ли работата? Пиши ми (може и на лично), ако се запознаете със задачите. Интересувам се как се оценяват и особено четенето.

# 741
  • Сф
Утре ще я видя.

----
Разгледах работата и много ме е яд сега. Отнели са ѝ точки за детайли и малки грешки, които по принцип не прави. Трудното го е направила- математическите задачи са й правилни, заданието с думи за проверка , правилни са 3 март и 24 май, което ме изненада приятно. Сбъркала е задачата с часовника, словореда при съставянето на изречение и са отнели 1 точка, както и не е написала въпросителен знак и пак -1т. И е сложила костенурка при домашните животни ?!? Laughing

Диктовката- отнемали са точки за типове грешки, не за всяка грешка. Т..е. 3 пъти сбъркана гласна -1 т, сбъркано ьо/йо/ю -1т., написана огледална - 1т.

2.   Въпрос от диктовката; Какъв вятър е повял? – Южен  тук е било затворен въпрос- да изберат А или Б

11.   Четене. Четенето не е давало точки, ако добре чете детето, но ако се е затруднявало са вадили 1 точка от крайния резултат от теста.

Надявам се на чудо малко, всички приети деца са се записали. C'est la vie...

П.П. Ако 2 деца имат еднакъв брой точки, няма да влязат двете, а ще им се преразгледат работите и това с по- малки и несъществени грешки ще влезе.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 12:50 от Miraj*

# 742
Те не казаха ли дали са записани? Мираж, пиша ти на лично.

# 743
Здравейте, дали някой е получил отговор, относно преразглеждане на работа за първи клас (след подадения срок, в следствие на новата паралелка)? Доста време мина, а имаме само входящ номер.

# 744
Някой има ли информация дали ще има ново помагало за първи клас, текущото го няма в сайта вече. Продава ли се все още в книжарниците?
P.S. Поправям се, току-що видях, че вече е качено, но със сигурност го нямаше. Дали не четат тук Grinning

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 10:40 от Ambrosia

# 745
Здравейте.
Някой дали има Книга за бъдещите първокласници - Втроа част, от колектива на лицея?

# 746
Тази, която е сега? Аз я имам, но е решавана. Продава се в книжарница Чипев на Графа.

# 747
Благодаря.
Ще проверя там тогава. Че имаме само първа част, а за догодина ми се иска да я минем и нея есента- зимата

Тази, която е сега? Аз я имам, но е решавана. Продава се в книжарница Чипев на Графа.

# 748
Преди се продаваше в книжарницата на училището, но сега е посочено само в Чипев.

# 749
Книжарница в училището явно вече няма. Поне така ми каза охраната, когато ходих да проверявам работата на детето тази година.

Преди се продаваше в книжарницата на училището, но сега е посочено само в Чипев.

Общи условия

Активация на акаунт