RYANAIR - 20

• 46 804
  • 727
  •   1
Отговори
# 630
за авиокомпанията няма други изисквания освен тези на държавата

# 631
  • София
Цената за малко куфарче в кабината фиксирана ли е за всички полети или варира? Колко струва приорити с ръчен багаж? Малката раница остава ли или отпада? Може ли да се добави при онлайн чекирането?

Всеки има право на безплатен салонен багаж - 40 х 25 х 20 см. Трябва да може да влезе под седалката пред твоята. Дали е раница, дамска чанта, торбичка от Била - размерите са важни.
Приорити с ръчен багаж с определени размери и кг струва различно по направления и според зависи кога го купиш. Най-евтино е при купуване на билета. После може и да няма, изчерпано. Другото  може да се добави при онлайн чекирането, но е доста по-скъпо. Подробно е описано в първия пост.

Аз имам друг въпрос, гложди ме отдавна. Семейство, живеещо в Герм, с акаунт в РЕ отдавна, редовно купували билети и пътували през него.  От близо 6 м. не могат да си купят билет. Избират до къде да летят, багажи, места и всичко нужно. Като стигнат до плащане - отхвърля всички  налични карти на титуляра от немски банки. И в кредитните, и в дебитните има достатъчно пари. Пробват с българска - пак отказ. Пробват с карта на друг от семейството - пак не става. Накрая ме молят да купя билети от моя профил в София. Нямам проблеми, плащам за минути, всичко е точно и пътуват. Те веднага ми възстановяват платената сума по моя сметка. Превеждат от същите карти, които са отхвърлени от РЕ. Но после ми е неудобно - да чекирам, да внимавам за номера на документи, да сканирам бордни карти. Моля за съвети какво да направят там, че да си пътуват без моя помощ.

# 632
Цената за малко куфарче в кабината фиксирана ли е за всички полети или варира? Колко струва приорити с ръчен багаж? Малката раница остава ли или отпада? Може ли да се добави при онлайн чекирането?
Цената за приорити варира според полета. Може и + малка раничка - две багажа общо.
Това е от сайта:
Приоритет и 2 чанти ръчен багаж:
Ако желаете да вземете 2 чанти ръчен багаж на борда, трябва да добавите Приоритет и 2 чанти

При онлайн чекирането може да се добавя регистриран багаж, за приорити не ми се е случвало чак тогава да добавям и не съм обръщала внимание дали може.
Винаги добавям прорити, ако нямам чекиран батаж, не мога да пътувам дори за 2-3 дни само с малка раничка, не обичам многото багаж по начало, но за мен е немислимо без никакъв или пък да се притеснявам, че няма да е с точните размери. Чекираният багаж не го обичам  заради дългото чакане понякога да го разтоварят.

Цената при последните  полети за приорити е била между 12-13 лв. и 25 лв. на човек на полет, при цена на билета 50-70 лв. Пробвай за конкретния полет и ще разбереш колко ще струва.

# 633
  • София
А през нов акаунт не става ли? Да не би да има някаква рестрикция върху стария и затова да не може да купи билети?

# 634
Аз имам друг въпрос, гложди ме отдавна. Семейство, живеещо в Герм, с акаунт в РЕ отдавна, редовно купували билети и пътували през него.  От близо 6 м. не могат да си купят билет. Избират до къде да летят, багажи, места и всичко нужно. Като стигнат до плащане - отхвърля всички  налични карти на титуляра от немски банки. И в кредитните, и в дебитните има достатъчно пари. Пробват с българска - пак отказ. Пробват с карта на друг от семейството - пак не става. Накрая ме молят да купя билети от моя профил в София. Нямам проблеми, плащам за минути, всичко е точно и пътуват. Те веднага ми възстановяват платената сума по моя сметка. Превеждат от същите карти, които са отхвърлени от РЕ. Но после ми е неудобно - да чекирам, да внимавам за номера на документи, да сканирам бордни карти. Моля за съвети какво да направят там, че да си пътуват без моя помощ.

Да се свържат с чата. Ако не им се седи много време пред монитора да чакат, да им пратят мейл.
Друго което се сещам е нов профил. Аз имах проблем с профил в друга платформа, свързах се с тях, изтриха го автоматично и ми пратиха съобщение да си направя нов. От тогава нямам проблем с плащането (с немска дебитна).

Специално за РаянЕър плащам с ПейПал - ако искат да опитат с.
Такива съмнителни плащания към фирми, които я летят, я не, я туй, я онуй - не правя директно. Ако възникне проблем, отварям си диспут в ПейПал и винаги до сега са били на моя страна - тази година имам над 800 евро възстановени, а сме още в средата. Всякакви сайтове и фирми (дори сериозни, от хиляда години на пазара), започнаха да правят номера, да прибират пари и да не изпращат артикули или да изпращат такива, които са пробвани от 50 човека преди мен и си им личи, някой може даже да ги е поносил ден-два преди да ги върне)

# 635
Въпросът ми е към летялите в последните седмици от София, Т2. Нужно ли е билетите да са принтирани? Чекирахме се и с изненада видяхме, че билетите трябвало да се принтират. Това е някакъв остатък от ковид мерки на софийското летище ли?
Скрит текст:
Ми наистина не ми се принтират, не искам да хабя нечий тонер за хартийка, която ще ми трябва за секунди.Sad

# 636
  • ПЛОВДИВ

Всеки има право на безплатен салонен багаж - 40 х 25 х 20 см. Трябва да може да влезе под седалката пред твоята. Дали е раница, дамска чанта, торбичка от Била - размерите са важни.
Приорити с ръчен багаж с определени размери и кг струва различно по направления и според зависи кога го купиш. Най-евтино е при купуване на билета. После може и да няма, изчерпано. Другото  може да се добави при онлайн чекирането, но е доста по-скъпо. Подробно е описано в първия пост.

С риск да се повторя да проверят:

1. Да си проверят валидността на картите.
2. Дали не трябва да си инсталират м-токъни за мобилните телефони за потвърждение на плащанията или четец за картите. Също може да опитат през приложението да си купят билетите и да сканират картата.

# 637
  • София
Блу, на Т2 доста хора минават с бордна карта в телефона.
Дори и по време на К19 мерките пак така беше.
А за 1 лист чак толкова тонер не се харчи.
Благодаря на всички, писали по моя въпрос.
Повечето неща са направени, проверени.
И токени имат, и по други сайтове плащат.
Ще го мислия как да стане.

# 638
Въпросът ми е към летялите в последните седмици от София, Т2. Нужно ли е билетите да са принтирани? Чекирахме се и с изненада видяхме, че билетите трябвало да се принтират. Това е някакъв остатък от ковид мерки на софийското летище ли?
Аз не знам за такова изискване, преди 10 дена мъжът ми летя от Т2, с бордна карта само на тел., не е имало проблеми.

Къде всъщност е написано, че картите трябва да са принтирани?

# 639
  • София
за авиокомпанията няма други изисквания освен тези на държавата
Благодаря!
Ако някой е летял скоро с Раян би ли споделил дали има изискване за носене на маски по време на полета и евентуално вида им?

# 640
  • София
Няма изискване за маски в самолета, но си носете и от двата вида, че не се знае какво ще им хрумне. Отделно в държавата, в която отивате, може да се искат.

# 641
Здравейте!
Опитах се да намеря информацията,която ме интересува в сайта на Раян Еър,но не успях.Има ли изисквания за ковид сертификати или антигенни тестове при полети с авиокомпанията?Страната към която евентуално ще пътуваме е премахнала тези изисквания от 01.08.
Предварително благодаря!
Няма.

# 642
  • София
И маските са според държавата, за която летите.

# 643
И маските са според държавата, за която летите.

Потвърждавам. Германия-България маските не са задължителни. България-Германия - да. Слиза едната стюардеса и казва който няма маска, няма да се качва на самолета. На английски. Братовчедите все не разбрали, все нямат маски, все някой да им подари. Персоналът на самолета с ярост в очите им раздават маски. Аз винаги нося една кутия 50бр. с мен, но давам избирателно. Тези маски с пари съм ги купувал, макар и да не струват много.

# 644
Коктейл, преди две седмици от Германия за България в полет на Eurowings маските бяха задължителни. И аз се учудих, но така беше. Дори даваха маски на тези, които нямат.

Общи условия

Активация на акаунт