Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 18

• 68 020
  • 779
  •   1
Отговори
# 105
Обърни си внимание на щитовидната, много е вероятно всичко да идва от там.

# 106
Аз махнах жлъчката, че правех кризи и се оказа с камъни. За по-малко от месец свалих 7кг., така ми олекна, дрехите ми застанаха както трябва и изобщо голям кеф.

# 107
  • Бургас
А каква е взаимовръзката жлъчка -кг или просто си била на диета покрай операцията? И аз качвам напоследък , по-точно след ковида .Уж пооправих показателите.

# 108
Момичета, идвам с питане за д-р(АГ) Божилов от Майчин дом.
Приятелката ми(и тя в предмено) се е обзавела с миоми(много на брой са казали без да уточнят размери и бройка) и киста някъде около матката, си търси лекар, на който да се довери за втори преглед и операция.

# 109
  • тук и там
Изпуснала съм темата. Идвам с едно оплакване -напрегнати гърди, до степен че чак ме болят . Понякога и ме сърбят в долната част-много странно усещане. Та хем сърби, хем боли моята работа..Blush
Случва се около десет дни преди очаквана менструация. След това всичко е окей, но направо полудявам през  тези  10 дни. Пиете ли нещо и какво? Някой получил ли е облекчение от нещо?

Последна редакция: вт, 31 май 2022, 19:58 от Кайсия

# 110
  • В полите на Пирин планина
Аз пия Витекс при болки в гърдите и ми помага.

# 111
  • София
Бях на мамолог за тези болки. Точно така и сърби и боли и боде и са напрегнати и нощем се будех, мира нямах...но той се подигра с мен.
Добре, че е темата, че разбирам че не е при мен само.

# 112
  • тук и там
Мигла, с големи гърди ли си? Аз съм с големи, и си мисля че като се налеят още в този период, кожата се опъва и за това е сърбежът. Бе направо като кърмачка се чувствам в този период, супер чувствителни зърна,болезнени чак, напращели гърди и т.н ..Имам и витекс, и ремифемин, и див ямс..ама кое да пия не знам..Blush

# 113
А каква е взаимовръзката жлъчка -кг или просто си била на диета покрай операцията? И аз качвам напоследък , по-точно след ковида .Уж пооправих показателите.
Спазвам диета да. Преди това се опитвах да огранича храненето и спортува поне три пъти седмично, но нямаше кой знае какъв ефект, казвах си че е от ЕГН-то. Явно обаче е от диетата.

# 114
  • София
Кайсия, с малки съм.  Опитай това, което ти препоръчват тук. Аз нищо не пих защото не знаех какво и търпях. При мен мина вече, но ако пак започне ще пия и аз нещо от това. Оплаквания имах месеци наред по време на пандемията. Много ме изтерзаха, какви ли не мисли ми минаха тогава.
А размерът не зная доколко има връзка с нещо функционално, като родих и мляко имах много...но поради лекарска грешка спря, но това е друга тема. Пак болезнена за мен.

# 115

Здравейте! Бихте ли разчели тези изследвания! Ако някой е наясно! Пуснати са в 3-ти ден от менструация. На 34 г. съм
Назначени са ми за изследване на яйчников резерв!

# 116
Здравейте момичета! В чуденка съм за моя проблем и както е тръгнало от лекари няма особена полза. Накратко: след мисед в 11 г. с ми спря цикъла и се налага да го предизвиквам с дуфастон. Предполага се, че до ову не стигам и от там няма цикъл. Отделно има една кистичка на яйчника, която е вероятно да бърка хормоните, но това са само лекарски предположения и за момента съм в изчакване дали ще изчезне сама. Миналия месец страдах от ужасно безсъние, през нощта се будих и ми беше топло, но някак все едно отвътре горя. Преди се е случвало само по време на овулация, а сега нещо зачрстиха тия моменти. Започнах да се ужасявам, че може да ме хваща ранна менопауза (39 навърших онзи ден). Другото, което много ме притеснява е, че изведнъж косата и кожата ми рязко се влошиха, то е суха, някакви ситни пъпчици почнаха да излизат и реагира на почти всичката козметика, която преди ѝ пасваше перфектно. Пусках хормони на 3ти ден fsh 7, lh 2.2, амх обаче е под нормата за моята възраст 0.5, антралните бяха 5 миналия месец, като единия беше на яйчника с кистата. Мислите ли, че е възможно да се касае за пременопауза? Преди това никакви проблеми с цикъл не съм имала, като часовник беше. А също така как се справяте с проблемите с кожата, ако и вие имате такива. Мен като че ли те ме смачкват най-много, самото усещане на сухота и раздразнение е доста неприятно. Благодаря!

# 117
  • тук и там
Оф, дойде ми днес-или поне имам някакво зацапване. Не се чувствам никак добре. Цял ден ми е е едно напрегнато, нямам енергия,главата ме боля, сърцебиене имам ,пищят ми ушите,по едно време имах чувството и че лицето ми гори. Та голяма мъка докато ми дойде де.

didi, потърси темата за разчитане на мед. резултати или май имаше друга тема за разчитане на хормони в по-млада възраст. Тук сме над 40,45  годишни, рано ти е да си в тази тема.
Елли и ти също ! Hands V. Първо си виж щитовидната жлеза как е, после вит.Д и едва тогава мисли за друго.

# 118
Привет.
След месеци затишие моите вълни се върнаха. Cry
Засега се търпи, но неприятното усещане ме побърква.
“Експеримента” за мен беше успешен и сега не знам какво да мисля.
Започнах пости на 28.02. След около седмица усетих намаляване на вълните, а след около две изчезнаха. В края на март си имах цикъл, след 9 месечно отсъствие. Чувствах се нормален човек. Април отново ми дойде. Страхотно. Радвах се. Няма вълни, безсъние.
Да ама не . След Великден започнах нормално хранене и резултата не закъсня. Месец Май ме прескочи и за разкош в тези горещини си се потя на воля.
Взех си ветрило. Grinning Колежката ми - с 10 г. по- млада ме гледа и ми се подсмихва.
Спокойно сестро - ще ти подаря ветрилото Kissing Heart

# 119
  • FRANCE
Как точно си постила?  Горещите вълни и безсънието ме побъркват. Пробвах какво ли не хомеопатично, и до тук нищо.в комбинацията с жеги и стрес по други причини, имам  чувството че в лицето вече на нищо не приличам. Сенките под очите са огромни. Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт