Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 18

• 69 101
  • 779
  •   1
Отговори
# 315
  • тук-там
Със сигурност е релевантен моя случай - но задълже вс ден поне 15-20 мин бе крем. Аз всеки ден съм на плажа, не е градински моя вит Д Wink

# 316
  • Gotham City
Защото изследванията не показват друго. Да, има някакви леееки отклонения, но трихологът не ги зачете. Отделно така (с оредяване отпред) е дядо ми по майчина линия и брат ми (той не е плешив, а просто му се измести линията на челото). Та, това е предположението. Гледах скоро и по ТЛС предаване за косопада, където посочиха, че един от "симптомите" е поникване на много по- тънки косми на много разредено място- това го имам. За поникването на нови косъмчета, които падат трихологът каза, че е защото е нарушен жизнения цикъл на косъма.
Ясно, много ти благодаря. А жизненият цикъл на косъма сигурно може да бъде нарушен и поради друга причина? Стрес, щитовидни хормони...? Моите нови косъмчета не са по-тънки, като другите са. Доколкото знам при андрогенна алопеция няма обилен косопад, а се забавя растежа на нова коса. Така ли е?

# 317
  • тук и там
И на мен така ми се измества  нагоре косата по линията на челото. Мариат , ти лизната ли си.Не знам как се казва ,ама едно време така му казваха бабите.Щото аз съм , но съм си така от дете .С голямо чело съм, и това "лизване" не ми прави услуга. Сега започна повече да личи и има едно "отдръпване" на косата .Може и при другите да е така, просто при нас се забелязва поради спецификите на скалпа(това са си мои разсъждения на глас, може и да няма нищо вярно).Това щото и при мен го има това -този тип отдръпване назад по линията на челото.

Иначе не съм забелязала голямо оредяване на косата. Последно се постригах първи -втори номер почти.
Това още началото на март.Мислех че до сега ще имам прилично пораснала коса. Нищо подобно!
И биотин пия за по-бърз растеж,но уви-супер бавно расте. Та прилична дължина ще имам сигурно...догодина.(да ми покрие ушите поне). А хич не ми отива къса коса..ама да съм мислила като я отрязах..

При моите изследвания излезе много ниско ниво на вит.Д и желязото ми е също малко ниско.
Пия вит. Д от няколко месеца, би трябвало да съм наваксала дефицита..
Та може би са комплексни  нещата с косопада.Но и при мен прилича на андрогенен, може и да е такъв..

Последна редакция: чт, 30 юни 2022, 09:31 от Кайсия

# 318
Да съгласна съм с последното,но не съм съгласна с това да се примиря и да не предприемам нищо при положение,че се чувствам зле. Гениколожката ми вдигна рамене и ми каза-свиквай. Е да ама аз не мога да свикна с вълните,безсънието,перманентната умора и дебелеенето и НЕ Искам да свиквам по дяволите. И си се спасявам както мога. В края на краищата сме активни хора с отговорни професии/някой и с малки все още деца изискващи грижи/. Няма как да седна и да чакаме и да ми мине.
Не мисля, че не трябва да се предприема нищо /зарежи я тази гинеколожка/ На мен, генекологът, ми препоръча ремифемин и съм доволна. Спряха вълните. А когато си легна вечер и до 1час не заспя пия хапче за сън /атаракс/.

# 319
Кайсия, страхотна си с къса коса! На мен лично с къса коса ми харесваш много повече, отколкото с дълга. Дългата те сбабичосва по мое мнение.
И за да не е постът ми спам, да кажа, че снощи спах като пич,  и днес съм с "добрите братя", както казва мъжа ми. За сега, де, има бая време до края на деня. Joy

За свличането - ако не е много напреднало, а доколкото разбирам от поста ти, Сали, явно не е, и аз  мисля, че упражнения за тазовото дъно ще са ти много полезни. Аз от години съм си купила топчета за целта, и често изкарвам по цял ден с тях. Grinning Нямам свличане, но ей така, за тонус и за по-добър сексуален живот.

Последна редакция: чт, 30 юни 2022, 10:12 от Анонимен

# 320
Mariat, упражненията са най-добрият вариант за укрепване на тазовото дъно. Гинеколожката ми каза че са достатъчни 3-4 пъти на ден по около 20 стягания и отпускания и всичко това за 6 месеца. Обаче иска воля и постоянство. Всеки път си казвам нищо не е ще ги правя и не ги правя, а чай не ме мързеше да си запарвам всяка сутрин и да си го нося на работата.😀Сега докато пиша пак си обещавам че ще ги правя😀 Значи ще пробвам с баховите капки за сън, а за ремифемина се замислям. Вече няколко мацки пишат че е добър за вълните. Обаче той ли не се пиеше дълго, някой беше писал , или за друго лекарство ставаше дума тук в темата пак🤔

# 321
  • тук и там
И аз трябва да започна да правя упражненията за тазово дъно. И топки ,или не знам как се казват  ..си купих,с различна тежест- така си стоят в кутията. Ще ги започна и аз обаче.

# 322
Сали, не повече от 6 месеца без лекарски съвет, така поне пише в листовката му.

# 323
Вит Д тестване ноември и после март-април, спира се приемът му 20 дни преди тест.Аз 2г. го качвах, за да запълня дефицит и го следя два пъти годишно.Вит Д се изчерпва или не се натрупва по много причини, така че дори всеки ден да сме на слънце, ако са блокирани рецепторите за преобразуването му- все тая.
Затова казах да го следите и да не разчитате само на слънцето.Нивата му трябва да са около средата на референтните граници, което се смята за оптимално.
С две думи дами- редовна профилактина на вит Д, Б, щитовидни хормони. Магнезий, желязо/феритин е хубаво да се проверяват , плюс фолиева, цинк, мед, селен, калций.(чат-пат)

Последна редакция: чт, 30 юни 2022, 11:09 от ДХ3

# 324
Сали, и на мен гинеколога ми предписа Ремифемин, след много мрънкане от моя страна. Каза че имал добри отзиви за него сред пациентите му. Но аз така или иначе все още нищо не съм пила.
Вчера изследвах моето витамин Д - 30 е, при долна граница 30, горна 100. Последната година го пиех спорадично, когато се сетя, явно ще трябва пак да започна по-сериозен прием, да видим ендокринолога как ще ми го изпише.
При моите изследвания излезе много ниско ниво на вит.Д и желязото ми е също малко ниско.
Зависи, някои хора много трудно го вдигат, също понякога зависи и от препарата. Имам познати дето се мъчат години с Вигантол и нищо не става.

# 325
  • тук и там
Ами уж хубав взех- Mega D 3- 5000 IU+K2.

Дойде ми днес. Точно на датата. Значи три поредни месеца не е прескачал. До вчера бяхме скарани с ММ. Вече даже не е нужно да си поглеждам календара. Вземем ли да се караме за няма нищо, и после да ми мълчи два дни- значи съм преди цикъл. Не че (все) аз съм причината, ами просто бързо кипвам ,та нивата ми на търпимост падат под нулата в този период и се дразня и избухвам за всевъзможни неща..

А той така и не се научи да се кротва и да не ме закача точно в този период..Ако имаше някакво хоби, бих го пращала за няколко дни  през месеца да ходи да  си го упражнява..Ма не е рибар..Grinning

Щях да пиша че пия Мака. Не само за хормоните,ами и за енергия,защото тръгнах на фитнес.
Не знам дали е съвпадение,или е от нея- но както казах, не ми е прескачал цикъла от доста време.

Последна редакция: чт, 30 юни 2022, 10:48 от Кайсия

# 326
И аз трябва да започна да правя упражненията за тазово дъно. И топки ,или не знам как се казват  ..си купих,с различна тежест- така си стоят в кутията. Ще ги започна и аз обаче.

Какви са тези топчета и какво се прави с тях?
Момичета, сигнализирам /както обещах/, че започвам Приорин за 3 месеца. Снощи ми го донесоха от Германия. Тази година малко по-рано ще го пия. Нямам сериозен косопад, но едно досадно падане по косъм на всяко прокарване на ръката и няма да чакам есента.

# 327
  • тук и там
Aми потърси "kegel balls" и ще видиш за какво става въпрос.
Аз имам две нормални (вагинални) раждания, та е крайно време да започна да ги ползвам.

# 328
Aми потърси "kegel balls" и ще видиш за какво става въпрос.
Аз имам две нормални (вагинални) раждания, та е крайно време да започна да ги ползвам.

Мерси, ще погледна. Аз също имам две нормални раждания, второто на близнаци. Това със стягането и отпусканто бих могла да правя /ако намеря време/.

# 329
Аз имам нони яйце-всеки ден го гледам на плота в банята и всеки ден не го ползвам.🤦🏻♀ В началото бях редовна и имах напредък.Мен не ме ли бутнеш да ме подсетиш-край.Само за лицето и косата се грижа редовно от 5-6г.
Упражненията на Кегел може да се праввт навсякъде, ама трябва акъл, че да се сети човек.Време не е нужно, не са соециални, само стягане и отпускане на мускулатурата не тазовото дъно.

Последна редакция: чт, 30 юни 2022, 11:10 от ДХ3

Общи условия

Активация на акаунт