Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 18

• 69 027
  • 779
  •   1
Отговори
# 330
Кайсия, сакън, не си пожелавай да е рибар, че ако се закрасти сериозно, няма да го има постоянно у вас. То все някъде има риба за хващане. На мен ми е трудно да удържам моя да не хукне постоянно по риболов. Че не стига, че го няма, ами после и риба носи, та в един момент почваш да се чудиш какво да я правиш и нея като се натрупа много. Все се бъзикам с него, казвам му: Да си беше хванал една любовница, като нормалните рибари... Simple Smile)))) Joy

ДХЗ, за това аз моите топчета като ги сложа сутрин, искам- не искам, няма начин да не правя упражнения, защото трябва да ги задържа да стоят в мен. Simple Smile))
Преди известно време много се чудих за нефритено яйце, но тъй като съм със спирала, малко ме достраша заради конците й.

Последна редакция: чт, 30 юни 2022, 11:28 от Анонимен

# 331
Току що ми излезе във Фейсбук, не съм го гледала:
Какво да разбираме под понятието овариален яйчников резерв? Какви са причините за изчерпан яйчников резерв и можем ли да забавим стареенето на репродуктивната система и нашите яйчници?
https://www.btv.bg/shows/predi-obed/videos/duhat-na-zdraveto-kak … -jajchnicite.html

# 332
Lemy, не ми тръгва видеото на мен, та като го изгледа някой, може ли да синтезира на две на три за какво става дума.

# 333
Изгледах го. Толкова прекъсвания, за реклами... Както и да е. Голямо заглавие нищо като съдържание. Зависи какво било заложено като количество яйцеклетки пренатално (до 400 000) . Стрес храна качество на живот, вредни условия, тютюнопушене влошавали допълнително  нещата. Но всички фактори влияещи на фертилитета били неизвестни. След 30 години нещата се влошавали количеството яйцеклетка ставало в пъти по-малко ( около 25 000 и успеваемост та падала до 30-40%) , след 40 всичко се сривало още повече. И от там говориха за репродуктивни проблеми, замразяване яйцеклетки, все неща, които не ме интересуват.
Като общо - не отлагайте раждането, природата е безмилостна. Ако сте закъснели, намерете добър специалист.

Последна редакция: чт, 30 юни 2022, 11:53 от _re_ge

# 334
Може и нещо да забравя, а много хубави теми сте дали за размисъл с последните постове.
Някой питаше дали имам забавен растеж на косата- не, нямам. Расте бързо, както винаги е била.
За упражнения за тазовото дъно за мързеливи дами- правете "стискане", докато пишкате. Пускате струята и се опитвате да я спрете. Може и да не успеете първите пъти. Като задържите почвате да броите до колкото успеете и пак пускате струята. После повтаряте, потретвате. И така колкото пъти се сетите през деня докато сте в тоалетната.
Потвърждавам за събирането на вит. Д от слънцето, че се прави без да е използвана някаква слънцезащита предварително.
И последно по последнатата темата- утре живи и здрави ще ми слагат хормонална спирала. Малко съм се спекла.

# 335
mariat, защо си се спекла? Слагането на спиралата не боли, аз съм сменила три (но не хормонални), махането е малко неприятно, но се трае, не са някакви нечовешки болки. Неприятно е също и намазването с тампона преди да ти сложат спиралата, но също се изтрайва, ако и да ти е нисък прага на чувствителност на болка.
Ако не ти понесе, винаги можеш да отидеш да ти я махнат. Е, кофти тръпка е да преглътнеш мисълта, че ти стоят като паметник едни двеста и кусур, близо триста лева с монтажа, ама...

# 336
Имам веднъж поставяна и махана(преди около 13 години). Притеснявам се от неизвестното след като хормоните почнат да действат.

# 337
Това със стискането и пускането в тоалетната също е много добро упражнение и съвсем лесно, ама и него все си обещавам да правя. Не мога да се понасям понякога, елементарно е в края на краищата. Ние с ММ когато имаме някакви препирни той ми казва - я си виж календара, ей винаги е прав. Но пък е запален рибар, доста често уикендите ми са спокойни. Обаче съм му казала - хванеш ли си риба, ти ще си я чистиш, аз ще я изпържа😀

# 338
  • София
Привет, дами, чета ви редовно, но по темите за горещите вълни и други неразположения нямам с какво да се включа ( за моя радост:stuck_out_tongue_winking_eye:). Последният ми цикъл беше на 19 април, много оскъден, по-скоро зацапване, и оттогава нищо.

От началото на май започнах да си следя калориите с едно приложение и съм свалила 3 кг. Не е достатъчно, но определено се чувствам цялостно по-добре.

Окосмяването на обичайните зони като че ли леко понамаля, въпреки че с летните дрехи пак се налага да минавам на 5-6 дни с бръснача. Затова пък веждите ми, които бяха толкова дебели и гъсти, сега оредяха и се появяват доста бели косъмчета. По едно време ми се стори, че мъхът на горната ми устна се забелязва повече, та чат-пат го махам с лентички.

Аз имам сериозно смъкване и на всеки преглед ми го казват. Правя известно време упражнения за тазовото дъно и после забравям.Pensive Я кажете нещо повече за тези яйца/топчета!

# 339
Смъкването на тазовото дъно има ли някакви симптоми, усещания...? Как да разбера дали имам?

Иначе аз имам навик от години като пишкам да стискам и отпускам мускулатурата отдолу.

# 340
https://charodeya.bg/нефритени-яйца-3/
Аз имам най-големия размер за раждали.Идеята е като мине в реме в упражнения, да се намали размера с по-малък.Ако ще купувате да е от Алиекспрес, бяха евтини преди.За топчетата не знам-нямаше едно време като търсех.Те са сфери, в които се слагат тежести или пи е това търсех аз преди.В укрепване на мускулите се слагаха повече тежести.

При мен проблемът с тазовото дъно се състои в изпускане на урина: при кашляне, кихане, скачане при определен начин.Също с изхождането по голяма нужда.

# 341
Привет, sweetkids_mama, за нефритените яйца можеш да прочетеш повече тук: https://www.jadeeggs.eu/nefriteni-yajtsa/
Топките за Кегел упражнения пък са много добре описани тук
https://smartsistersco.com/product/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B … 0%B2%D0%BE%D1%82/

Аз и спортът сме инстанции, осъдени на вечно разделение, но с две ръце се подписвам под ефекта от упражненията на Кегел, макар че те не са точно спорт.  При редовно и дълготрайно практикуване, ви уверявам, че ще останете доволни. Гарантирам ви много по-бързи, много по-интензивни, а също и редовно мултиоргазми. Промяната се усеща и от партньора, поне така твърди ММ.

# 342
  • София
При мен проблемът с тазовото дъно се състои в изпускане на урина: при кашляне, кихане, скачане при определен начин.Също с изхождането по голяма нужда.

При мен интересното е, че нямам (все още) такива оплаквания. Но ако не взема мерки, може и да започнат.

вечно недоспала, благодаря за линковете. От страницата за топките на Кегел отидох на тази статия, която ми се стори доста полезна, та я поствам отделно тук, ако ви е интересно.

Последна редакция: чт, 30 юни 2022, 18:16 от sweetkids_mama

# 343
При мен не се отваря препратката.

# 344
  • София
Коригирах, сега би трябвало вече да е ОК.
/ Беше с bitly линк, явно сайтът ги отхвърля./

Общи условия

Активация на акаунт