Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 18

• 67 365
  • 779
  •   1
Отговори
# 510
На моя колежка ѝ минаха вълните след като изпи 2 шишенца сироп Менолукс. Препоръчан ѝ беше от гинеколог.

# 511
  • Враца
Потенето ме убива мен просто. Не е съпроводено с вълни, ами е постоянно при температури над 20 градуса. Цялата ми глава е мокра, чувствам се просто ужасно. Опитах с капките на Бах за менопауза, за съжаление за потенето ефект - 0, но пък тези за сън и за страх ми действат много добре. Преди заспивах само с хапчетата, мелатониновите ми действаха за кратко. Спаси ме първо спрея Рескю, а сега два пъти на ден пия капки, трети месец и май ще ги продължа.
За потенето изследвах витамин Д, не беше много нисък, но според личната трябва да е по-висок, но на есен ще ми изпише препарат. Сега разчита на слънцето, а аз изобщо не ходя на слънце. Четох и за салвия, сега пия и това, за момента не виждам ефект, но това са билки и знам ли, може да и трябва повече време.

# 512
[quote author=Ала-Бала link=topic=1440263.msg45108866#msg45108866 date=16591

Мъж ли е?
Аз знам, че хормоналните могат да доведат до това. Не че другите не могат, но не  е правило, според мен.
Като гледам по-възрастни жени с по 15 години от мен, не е спряло това потене, толкова е индивидуално...
А лятото иди дойди...обаче зимата, обличаш пуловер ,защото навън е студено и се потиш истински...ами, не благодаря.

[/quote] Мъж е. Защо, какво имаш предвид? Че не го е изпитвал ли? То, че е гадно, гадно е. Той е онкогинеколог и ми каза- знаеш ли колко жени ми идват на ден за операция? Цял ден режа, от хормони се е получило. Така ме изплаши, че не си и помислих да пия нещо. Минаха ми вълните и потенето за 3 години. Вярно, че при всеки е различно и всички искаме да се чувстваме комфортно, но да не си навредим.

# 513
И на мен мамоложката ми го каза. Аз съм го писала. Каза ми- искам те всеки 3 месеца на преглед ако почнеш нещо хормонално. Тя се занимава с такива проблеми и явно е нагледана доста.

# 514
  • София-Младост
Да, това имах предвид, когато попитах дали е мъж.
Не знам какво да кажа, всеки сам си преценява. Риск има и от пилето дето ядем, а някой го е блъскал с хормони...
Ще имам едно наум все пак.

# 515
  • тук-там
Абе по-добре вълни пред рак! Пилето няма да ви го докара, ама хормоните …

# 516
  • София
На мен моя ЛЛ и ПЗ не ми даде навремето.

Мацки, нещо знаете ли за гъбички и премено? По-точно нямам зараза, а възможно ли е да има някакво изменение вув флората?

Последна редакция: нд, 31 юли 2022, 15:47 от Rockstar

# 517
Рокстар, по - скоро изглежда като гъбички. И аз бях така,

още един от симптомите ми  да не пропусна да ги спомена!

мислех че е гъбички, ходих при гинеколожката на да пъти, пуска ми изследвания. Не са. Каза че се случвало от промяна в хормоналната картина. Както и че понякога като не съм пишкала дълго почва да ми пари. Пак изследвания, пак нямаше нищо. Урологът каза че било от възрастта. Да не съм се стискала задълго - да пия и пикая своевременно.
Направи си иначе намазка, изследване от материал да отхвърли те тази възможност.

Последна редакция: нд, 31 юли 2022, 18:37 от _re_ge

# 518
Логически, изказванията на лекарите, че нещо лошо се е случило от хормони, не следва ли да касае само естрогена? Знам, че той е набеден за онко болести.

# 519
  • тук и там
Ходих на АГ. Взе ми материал за цитонамазка и микробиология,че не съм правила тази година.Дано всичко да е наред с резултатите.
Иначе- според календара ми, е трябвало да ми дойде преди 4 дни..Няма изгледи да ми идва за сега.
Имам киста на десния яйчник-15 мм.(усещам придърпаване -та, вагиналният ехограф само потвърди това). Доктора каза ,че не изписват лекарства за толкова малки кисти, да чакам да ми дойде  и след това да отида на преглед, да види дали се е махнала.Казах му че най-вероятно нама да съм в БГ за следващата менструация, и ми изписа Примолут нор-ако искам да предизвикам цикъл и да отида на следващ преглед. Та ще го мисля-дали да го предизвиквам или да си чакам да дойде по нормален начин.

Спиралата ми си е на мястото.  Simple Smile

# 520
Ъпдейт за Лейди Хармония, след двумесечен прием нещата се подобряват, напрежението изчезна, няма сърцебиене вече, няма изпотяване и най- хубавото е че цикъла ми се регулира, идваше ми през 22-23 дни, този месец ми дойде на 28- ми ден както беше преди, продължавам да пия.

# 521
Здравейте ,и аз съм във групата има няма от 2 години с всички екстри,пих вечерна иглика 1 година,с фемовита овладях вълните до поносимост,още я пия,3 месеца не ми идваше,после 2 месеца беше нормално ,но сега вече 3 седмици ми върви по малко,все едно свършва цикъла , но ето 19 дни всеки ден кафяво,другата седмица съм на море ....нещо да препоръчате да пия..

# 522
  • София
Витамин С 500 мг

# 523
  • Бургас
+ може и вит.К1, тинктура коприва, рутаскорбин, калций фосфо с, но внимателно, че сгъстяват кръвта.

# 524
благодаря,ще питам с витамин с и рутаскорбин.

Общи условия

Активация на акаунт