Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 18

• 67 389
  • 779
  •   1
Отговори
# 525
Ъпдейт за Лейди Хармония, след двумесечен прием нещата се подобряват, напрежението изчезна, няма сърцебиене вече, няма изпотяване и най- хубавото е че цикъла ми се регулира, идваше ми през 22-23 дни, този месец ми дойде на 28- ми ден както беше преди, продължавам да пия.

Мен ме тормози отточност и задържане на течности. Лейди Хармония дали повлиява и това?

# 526
Ъпдейт за Лейди Хармония, след двумесечен прием нещата се подобряват, напрежението изчезна, няма сърцебиене вече, няма изпотяване и най- хубавото е че цикъла ми се регулира, идваше ми през 22-23 дни, този месец ми дойде на 28- ми ден както беше преди, продължавам да пия.

Мен ме тормози отточност и задържане на течности. Лейди Хармония дали повлиява и това?

На мен ми помага, по принцип и аз се подувам 2-3 дни преди цикъл и гърдите ми стават ужасно болезнени, качвам по 3 кг.

# 527
Благодаря, ТатянаР. Аз поразрових из гугъл и прочетох, че има и диуретичен ефект, така че може би ще го пробвам Simple Smile

# 528
Здравейте ,и аз съм във групата има няма от 2 години с всички екстри,пих вечерна иглика 1 година,с фемовита овладях вълните до поносимост,още я пия,3 месеца не ми идваше,после 2 месеца беше нормално ,но сега вече 3 седмици ми върви по малко,все едно свършва цикъла , но ето 19 дни всеки ден кафяво,другата седмица съм на море ....нещо да препоръчате да пия..
Последния път, когато ходих на АГ ми каза, че ако не ми дойде не е проблем, но ако не ми спре повече от 7 дни, на 8-мия трябва да съм на лекар. Това просто за информация. Всеки сам си решава. Simple Smile

# 529
Здравейте.

От известно време имам особен здравословен проблем. В понеделник ще се опитам да си взема час до края на седмицата да мина на сърдечно-съдов хирурх. Но дотогава се сетих да попитам за всеки случай и тук.
Получавам силен световъртеж в работата си. Като се изправя от стола. Естеството на работата е такова, че съм по цял ден седнала. И прекарвам в седнало положение понякога над час без да стана да се раздвижа. От известно време като се изправя ми се завива свят след няколко секунди. Продължава около 10-15 секунди и си отива. И така до следващото сядане с изправяне след час-два.
Преди 2-3 години пак съм получавало същото. Но тогава беше изолирано. И го чувствах само ако наистина седя с часове на бюрото.
Проблемът е, че сега зачести. И става и от доста по-малко стоене (примерно 20-30 минути).

Бегло преди години като бях получила за първи път такъв световъртеж си казах "Аха ето я значи таз хубавина критическата" въпреки, че ми идваше съвсем редовно. Но бях подочула вече разни признаци.
Сега вече ми прескача цикълът, идва ми когато си иска. Но моят гениколог каза, че ако нямам някакви силни изпотявания, "байлдисвания" (демек да лудваш) или друго не е задължително да пия хормонални. А и аз не искам де, все пак това е естествен процес.

Въпросът е някой чувал ли е за такива силни световъртежи при изправяне? В смисъл да е свързано с тази възраст?

Питам с малка надежда. По-вероятно е да е друг проблем. Когато в събота и неделя не съм в офиса нямам такива неща. Но тогава пък и не стоя по 30 -60 минути седнала. Толкова съм притеснена.

# 530
Звучи ми като проблем вестибуларен апарат.

# 531
Ако беше така нямаше ли да е винаги, а не само в работно време....

# 532
Точно това е май. Аз го имам от малка. Понякога получавам световъртежи от нищо. На дълъг път с каквото и да е повръщам. Самолета ми е кошмар. Когато бях на 16 при ставане от леглото изгубих дори съзнание за секунди.
По-силно е при умора и стрес.
Да добавя , че е много важно при такива проблеми нивата на Б12 да са в нормата така , че отвреме навреме е хубаво да се набавят пак.
От 2 месеца не се чувствах добре- със задух, на умирачка отивах почти, викам си еййй отивам си🤪🤪🤪. При проблеми с един зъб докторката вика трябва да пиеш малко Б 12 . И като ми светна буквално, станах като нова, желанието ми за живот се върна.
За да изтърпим всичко е важно нервната ни система да е здрава.
Не го забравяйте този витамин.

Последна редакция: пт, 05 авг 2022, 20:07 от La Gitana

# 533
А какво може да е само в офиса, а у дома не Simple Smile? Ако са хормони, имам предвид.
За мвн е стресов фактор и обездвижване.

# 534
Споделям предположението на ДХЗ. Мисля, че проблемът е по-скоро за невролог.
Страдам от нарушение на вестибуларния апарат и то изобщо не е свързано с възрастта, но със сигурност стресът и напрежението изострят проблема.

# 535
  • Русе, у дома
На мен ми прилича на вегетативна нервна система, поразбутана…, дистония ли и викаха…
Умора, стрес, нередовно хранене, липса на витамини, недоспиване (при голямата ми щерка). Пусни едно ПКК за всеки случай, ако няма нищо обезпокоително - почивка, витамини, хубави емоции.
На мен Мин година посред лято ми беше паднал хемоглубина и хоп екстрасистули, те пък ме шашкат допълнително. Е влязох в релси за няколко месеца като наблегнах на “червеното”.

# 536
  • София
Мен направо ме е страх да си пусна ПКК след тоя цикъл че хемоглобина ми ще е под 100.

# 537
Дайте някакви бабешки лекове за шипове. При мен се оказа протрузии и шипове в цялата шийна област. Няма хернии и не подлежи на хирургическа интервенция. Лекарите ми казаха - свикай, така ще е. Не мога да свикна да се превивам от болка и да се тъпча с болкоуспокояващи.

# 538
  • София-Младост

Olia Nik
Физиотерапия два пъти годишно. И йога, пилатес, някакво движение, което не натоварва шията. Както каза невролога, който не е направил ЯМР на него не са му открити някакви пробеми...та не свиквай с тази мисъл, боли при обездвижване.

# 539
  • В полите на Пирин планина
За йогата подкрепям Ала-бала.
Аз имам хроничен синовит на дясната китка и задължително всеки ден правя планк и/или лицеви опори на плота в кухнята. Помагат много за стягане на коремните мускули и така нямам болки в кръста и гърба.

Общи условия

Активация на акаунт