Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 18

• 68 985
  • 779
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Мен пък на планк и някои йога пози точно китките ме предават.

# 541
  • В полите на Пирин планина
Мен пък на планк и някои йога пози точно китките ме предават.

Трябва време, за да заякнат.

# 542
Аз кръста си излекувах с мъртва тяга. 😂 Ама за заздравяване на врат идея си нямам какво да правя. Йогата ми влиза в плановете, като отшуми болката, но нещо не се получава вече много месеци. Да излезеш от болница по-зле, отколкото си бил, не си е работа. И пак на шепа шапчета, вече и кортикостероиди. Ама ще си ги бия, нямам избор. И си имам оправдание да ходим по-често на минерални бани. 😂

# 543
  • Бургас
На мен също планк ми натоварва гърба,  но наведените ми действат много добре за гръб и врат.
Скрит текст:

+котешки гръб и повдигане на таза, японските с хавлия и т.н. има най-различни, но най-простото и лесно изпълнимо е да се наведеш както е на картинката и да постоиш или да правиш  лека осморка .

# 544
  • В полите на Пирин планина
За поддръжка на гръб, гръбначен стълб, трябват здрави коремни мускули. Също стегната стойка при седнало положение.
Планк и лицеви опори не трябва да натоварват гърба и кръста, ако се правят правилно, а заздравяват цялото тяло.

Последна редакция: нд, 07 авг 2022, 14:48 от Lady Brinne

# 545
  • Бургас
Знам Лейди, аз продължавам да си правя планкове и неутрализирам чрез тези и още много, които отпускат.Също и гледам преди да се натоварвам да се загрея и разтегна.В интерес на истината има много упражнения за корем, които са по-лесни от планка и по-щадящи, но пък планка е за цялото тяло.

# 546
Момичита помагайте! Имах двуседмично кървене, за което се оплаках тук и което във вторник спря след Дицинон. Днес обаче пак текнах. Не знам какво да предприема. Дали мога пак с Дицинон да пробвам след като преди 3 дни го спрях.

# 547
.
В понеделник на гинеколог,

# 548
За врат правете упражненията, които са за сваляне на кръвното.

# 549
  • София
Аз кръста си излекувах с мъртва тяга. 😂 Ама за заздравяване на врат идея си нямам какво да правя. Йогата ми влиза в плановете, като отшуми болката, но нещо не се получава вече много месеци. Да излезеш от болница по-зле, отколкото си бил, не си е работа. И пак на шепа шапчета, вече и кортикостероиди. Ама ще си ги бия, нямам избор. И си имам оправдание да ходим по-често на минерални бани. 😂

Ето някои упражнения за врата
https://pin.it/HLiLkTV
https://pin.it/4mJFRz0

Бонус, базова поза, която е много полезна, и подпомага функцията на яйчниците и при менопауза
https://www.stylecraze.com/articles/paschimotthanasana-seated-forward-bend-pose/

# 550
  • София
Всички пози ги правим на пилатеса. Понеделник съм там. Май трябва да се стегна и да ходя още един ден. Обаче все нещо корема ме боли - я цикъл, я колит, я ПМС...

# 551
  • тук и там
На мен вчера ми дойде, след 14 дни...закъснение. Гледам си календара-отчита ми че съм в "плодороден прозорец". Какви плодородни дни,аз съм с менструация?! Доста ме боля вчера докато ми дойде, чак обезболяващо пих, та предполагам че се е спукала кистата и съм я изчистила.
Не съм ходила да си вземам резултатите от цитото още,дано всичко е наред.
Между другото,бяха ми изписали Примолут нор за да предизвикам цикъл ,но в аптеката ми казаха че го няма, нямало го и заместителя му в аптечната мрежа, та се отказах. Аптекарката ми каза,че много жени ползвали алое вера  за пиене за премахване на кисти на яйниците.(и предотвратяване на появата им).
Някой пил ли е?
Аз пия Мака,и се чувствам добре с нея.Витекса не ми влияе по никакъв начин, както и Вечерната иглика, но маката ми се отразява добре.С нея ми е прескачал само веднъж цикъла, и то когато смених климата. Въпросът е че срещам противоречива информация за нея-според някои повишава естрогена, според други-прогестерона...Та пия Мака, ама какво вдигам с нея-и аз не знам..

# 552
Винаги съм се чудила как мога да повярвам на приложение от телефона, което ми казва кога съм в овулация....
Но това за Алоето е интересно и полезно да се проучи. Някой срещал ли е повече инфо?

# 553
  • тук и там
То не е до вяра, ами така поне знаеш кога ти е бил последният цикъл. .Предвид в какъв период сме -е важно. Иначе ми е ясно че не съм в овулация, но също така поне знам с колко дни закъснение съм. И може би има някакво значение, че точно сега ми идва. Ще следя и записвам в приложението, може да показва нещо -миналият месец имах зацашване пак на 14-я ден, сега направо ми дойде..та фазите на цикъла са яко объркани..

# 554
  • София
Приложението изчуслява нещата като за нормален цикъл. То ми беше полезно преди. Ама сега...

Общи условия

Активация на акаунт