Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 18

• 68 989
  • 779
  •   1
Отговори
# 555
  • София
приложението изчислява спрямо входните данни, които сме му дали.

# 556
Естествено, че приложението няма как да знае особеностите на всяка жена в менопауза.
И моето показваше, че съм в овулация, но лекарката ми каза, че на моята възраст може да имам 1-2 овулации в годината
Маката как я приемате? Аз си вземах на прах и я слагах в кисело мляко, в сокове, но все е гадна

# 557
И аз си поръчах мака, че уж нали е полезна за тази възраст. Пробвах я с кисело мляко, но получавам много неприятни коремни спазми след това.

# 558
  • тук и там
На капсули e моята мака. Иначе не мога да пия билки аз, все са ми гадни.

Приложението ми е полезно заради това че поне мога да видя кога ми е била последната менструация.

# 559
Все още съм с редовен цикъл и приложението много точно знае кога съм в цикъл и овулация, като ме слвди вече 14г.

Последна редакция: пт, 12 авг 2022, 15:27 от ДХ3

# 560
Моята дата си я следа по календар, но никога не бих се доверила на приложението за това кога ми е била овулацията, както правят много жени по света за да се предпазват от бременност(имам приятелка). Една овулация може да настъпи в различно време по различни причини- смяна на климат, болест, употребата на хапчета за друг здравословен проблем и т.н.
Кажете за алоето Simple Smile

# 561
  • София
Да се предпазват "с календарче"? Демек да ми свърши вътре? Просто никога. Особено в момента, в който не се знае коя луда яйцеклетка се е затърчала да хване последния влак. 🤣

# 562
  • София
Винаги съм разбирала кога съм в овулация - осезаемо напрежение и болезненост в областта на яйчниците, засилено желание за секс. Индикациите на приложението са само ориентировъчни.

На мен ми "дойде" на 7 август след 110 дни. Съвсем оскъдно червеникаво зацапване, но с типични менструални болежки. За два дена приключи.

# 563
  • тук и там
Аз споменах това за "плодордния прозорец", за да илюстрирам колко объркан е цикъла на тази възраст-с тези прескачания, закъснения, зацапвания и т.н
Иначе тук сме все жени на 40+, та едва ли има някоя която би разчитала на приложения за предпазване от бременност.Несериозно е това...Лично аз -винаги знам кога съм в овулация, защото познавам тялото си  отлично , но  е факт, че кашата е пълна и че тези приложения служат само за да ми кажат кога е била последната менструация.
За алоето -нищо не мога да кажа, защото не го купих. Ама дали аптекарката искаше просто да ми го продаде, или има наистина някакво такова действие-не знам..По време на менструация каза че не се пие, през останалото време -както било описано на опаковката. Някакво течно алое беше.

И пак лично за себе си- не мисля че бих могла да забременея и износя дете на тази възраст.(предвид опита ми със злополучната спирала миналата година).Grinning

# 564
Да се предпазват "с календарче"? Демек да ми свърши вътре? Просто никога. Особено в момента, в който не се знае коя луда яйцеклетка се е затърчала да хване последния влак. 🤣
    Smiley   Много си права. Аз така имам синът си, 2 дни преди цикъл, на 42г, викам айде вътре, няма да е възможно.
Ама съм имала луда яйцеклетка гонеща последния влак.

# 565
И нашето момче е така направено 6 дни преди цикъл.....Simple Smile Но при нас беше въпрос на време кога да подновим опитите.

# 566
  • София
Аз се отчетох с децата до 35. В момента високо и ясно съм обявила, че съм приключила с тези неща.

# 567
  • Sofia
Аз се отчетох с децата до 35. В момента високо и ясно съм обявила, че съм приключила с тези неща.
И аз така мислех,ама миналата година/46г/ ме обзе някакво желание за второ/под натиска на ММ естествено/.Здравият разум може би надделя пък и не ми се занимава да махам спирала и да се пробвам ще го бъде или не.Така че ще заложа на бъдещи внуци живот и здраве:)

# 568
Абе аз и за трето съм се замисляла ... Още ми е едно такова - какво би било. На 50 вече няма начин и това ми е гадно. Не че нещо - не съм го направила навреме, та явно не съм искала достатъчно, но някак си е гадно, че вече нещата не зависят от твоето желание, а от ЕГН-то.

# 569
Аз пия Мака,и се чувствам добре с нея...........Въпросът е че срещам противоречива информация за нея-според някои повишава естрогена, според други-прогестерона...Та пия Мака, ама какво вдигам с нея-и аз не знам..
А кое е препоръчително в тази възраст да се вдига? Моят гинеколог ми е казвал, че естрогенът можел да причинява рак на гърдата.

Общи условия

Активация на акаунт