Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 18

• 69 132
  • 779
  •   1
Отговори
# 240
  • Бургас
И аз се закръглям така.Най-вече наедрявам в горната част и стомах/корем, който много бързо се раздува.При мен е от няколко години, да кажем от след 40.Когато правя гимнастика талията ми се поочертава, като спра се размива.Като се сетя се старя да прибирам корема, защото мисля, че ме дърпа някак си напред и получавам чупка в кръста.Майко мила, като се чета Flushed

# 241
Значи миналия месец бях абитуриентка(25 години от завършването). Бях стриктна, плосък корем,  чудна талия....Сега, почти месец по- късно съм супер- дупер зле. Верно е, че прегреших на няколко пъти менюто, но определено се чувствам "втасала". Дори не мога да кажа, че съм задържала вода, по- гадно е.
_re_ge, моля, за хранителната добавка за прегъната жлъчка.

# 242
И аз на моменти се чувствам даже превтасала, в други ми е леко.Но определено като гладувам ми е много по-добре, явно ще трябва да свиквам.Иначе и аз бях абитуриентка-27г. от завършването и с охота мога да кажа, че повечето ми съученички изглеждат добре.

Последна редакция: пт, 24 юни 2022, 16:31 от ДХ3

# 243
_re_ge, моля, за хранителната добавка за прегъната жлъчка.

Цинарикс. Артишок е съставената част разбрах. Последния път купих Цинарикс форте, не знаех че има в по-концентриран вид.

Събудих се днес в 6 сутринта от чувството че ми се повръща и ме боли глава. Измерих кръвното - 165 горна граница. Уау... Пих хапче за Кръвно, два часа по-късно падна само на 145, но продължава да ми е лошо и главата ми да е като  в метален обръч. Пих един солпадеин. 3 часа по-късно все.още 135. Е пих още един солпадеин. Какво е това не разбирам. За мен поносима Горна граница на кръвно е 110. Над него съм със страшен дискомфорт.

Не можете да си представите колко съм намалила и без това намалената си храна. Обаче няма и няма. Плащам си явно за начина си на хранене ( еднократно), което в продължение на 30 години до 49 - тата ми година  ми даваше добрата фигура.

# 244
Благодаря, ще прегледам добавките!

# 245
Вкарах пробиотик ( избирах го сменяйки няколко пъти докато намеря моя ), добавки за жлъчка ( че била прегъната), ензими за черния дроб , още едно лекарство за добра перисталтика на червата... и се подобрих драстично. Забелязвам че спра ли да ги пия и пак почвам полека да се влошавам. Така че вече три години пия тези неща и имам хранителни ограничения. Мога да кажа че дискомфорта в тази област е изчезнал.
[/quote]

Моля те да споделиш кои продукти точно си приемала /или все още приемаш/. Аз искам да пия пробиотик и ензими, но все не мога да реша какво точно да купя. Личната каза да приемам дълго време пробиотици.

# 246
Аз имам преписан Феми флора, грижа за чревната и вагинална флора.
Имам коремче/след 47 /,  не се харесвам, промених гардероба, но заради хемоглобина, засега на диети не се подлагам, понякога леки ограничения.
И моето кръвно понякога е извън норма, но да си призная успоредно с лекарствата, не мога да се откажа от кафето. Просто гледам да не злоупотребявам.

Последна редакция: пт, 24 юни 2022, 17:16 от Sanea

# 247
  • тук и там
Не вдигам все още кръвно аз(или поне не съм усетила),но получавам сърцебиене от време на време.
Между другото-и с вените имам проблем. То винаги съм имала де, но тази година гледам- целите ми крака са в мрежички. Миналата година ми бяха излезли едни като пъпчици, но не съвсем-по краката след море.Реших че е алергия, ходих на дерматолог- оказаха се ...спукани капиляри.
Явно след 45 едно по едно -всичко проблемно се обажда, или се влошава.Ми те за това бабите все за болести си говорят..Grinning  . Както от нищо не си се оплаквал,и на 45+ започва едно по едно-вени, кръст, подут корем, напълняване, нервност, кръвно или там нещо друго..

Още не сме баби де, ама я си представете след 20 години какво ще е(ако от сега сме така)..Stuck Out Tongue Winking Eye.

Последна редакция: пт, 24 юни 2022, 20:15 от Кайсия

# 248
ПлашИм се на 45 каква кекава станах.А още с редовен цикъл.На мен от 4-5г. ми излизат постоянно синини, ама сериозни.И не помня да съм се удряла, а те синьо-лилави, към черни чак.Невроложката каза да пия вит Ц всеки месец по 10 дни.Пия, май има подобрение малко.

Последна редакция: пт, 24 юни 2022, 22:13 от ДХ3

# 249
Моя колежка преди години ми споделяше това за синините и аз не вярвах. Е, вече повярвах - имам синини, а нямам спомени да съм се фраскала някъде. Друга моя колежка преди няколко дена и тя вика - а бе каква е тая синина, никъде не съм се удряла. Хахаха ....

# 250
  • тук и там
Добре че стана дума за това. И моите крака са целите в синини, а не помня да съм се удряла.Но тръгнах на фитнес, та рещих че усетила не усетила-сигурно там съм се ударила.
Имам вит .Ц  от 1000 мг-веднага го почвам!

# 251
На мен в началото започнаха да се появяват малки сининки по бедрата и ми отне доста врвме да разбера, че това е от народните танци, които започнах като бях на 40.От тресенето на бедрата явно.Но големите синини нямам обяснение.Последно имам на двете ръце на бицепсите.Минават вече иначе щях да снимам да покажа.

Последна редакция: сб, 25 юни 2022, 10:32 от ДХ3

# 252
Цитат на: link=topic=1440263.msg44955649#msg44955649 date=1656077036
Вкарах пробиотик ( избирах го сменяйки няколко пъти докато намеря моя ), добавки за жлъчка ( че била прегъната), ензими за черния дроб , още едно лекарство за добра перисталтика на червата... и се подобрих драстично. Забелязвам че спра ли да ги пия и пак почвам полека да се влошавам. Така че вече три години пия тези неща и имам хранителни ограничения. Мога да кажа че дискомфорта в тази област е изчезнал.
Моля те да споделиш кои продукти точно си приемала /или все още приемаш/. Аз искам да пия пробиотик и ензими, но все не мога да реша какво точно да купя. Личната каза да приемам дълго време пробиотици.

Пия следната схема  ще я напиша, цялата,, всеки да извлече каквото му е полезно.
1. Цинарикс за прегънатата жлъчка. Понеже ям един път на ден ги пия и един път на ден. До сега купувах обикновения. Сега взех форте. Голяма е капсулата. Вземем го сутрин не знам защо.

2. За ензими ми беше предписан Креон25000. Пия го преди храна, скоро ще станат 3 години. По едно време имаше само креон 10000 и ми предложиха заместител ензими на някой си drWolke, което не беше лошо, гледах концентрацията, съответства на креон 25000:
https://drwolke.com/bg/Wolke-super-zayms/p64.html

3. Предписаха ми и зирид, той е за усилване перисталтиката на червата за изпразване на стомаха, но вероятно е заради моят хроничен гастрит с хиатална херния и както писах, че заради промяната на хормоните имах чревни проблеми ми бяха сложили СРДЧ, вероятно способства и на това.

4. За метеоризъм пиех , но като почнах тази схема се почувствах по-добре ги спрях и проблемите с газовете не се върнаха. Поначало за газове моето спасение беше Силактис. Страхотно съчетание от симетикон и въглен, нищо друго не ми помагаше толкова.

5. Пробиотик пия, спирам, после пак пия. Моят пробиотик след много смени опити се оказа Флотен. Но за пробиотик всеки сам напипва своя.
https://apteka.puls.bg/bg/za-dobro-hranosmilane/floten-kaps-h-20-61367

6. И вече към всичко това
- фемовита за вълните
- калций с вит д за всеки случай
- магнезий за крампите
- мелатонин вечер.
- нещата за хипертонията и холестерола - тях не ги броя

И така става шепичка. Simple Smile ...

# 253
  • тук-там
Благодаря Ре за ценната информация! Аз нищо не пия, но ще си запазя твоя пост, ако се наложи.
Аз съм 70-ти ден от последната М. Нямам никакви симптоми на менопауза, освен че ми се спи постоянно и имам разни болежки долу ниско. Явно е задържан Ф. Не знам като се върна в БГ, дали да ходя на док. В този период май това е най-странното - хем го очакваш, хем се притесняваш да няма отклонения.

# 254
Здравейте момичета, отдавна не съм писала. Бях заета около абитуриентския бал на дъщеря ми и впрочем свалих 5 кг. Явно съм се притеснявала, макар да не усещах.
И така днес ходих на гинеколог, отдавна не бях, рутинен преглед. Бях писала преди време че съм много доволна от изофлавона по отношение на горешите вълни. Ами всичко приключи за около 2-3 месеца. Организма свиква и трябва да се сменя, но с какво. Днес се оплаках на гинеколожката и исках някакъв съвет какво да пия, защото в момента съм на фемовита и никаква  полза нямам от нея. Та гинеколожката каза - няма да те лъжа, не си давай парите за никакви добавки за горещи вълни. Всичко било до психика. По-емоционалните жени имали повече вълни. Казва обърни внимание кога имаш повече вълни, когато си спокойна ми казва, нямаш. Ми май е права. Макар че през нощта се събуждам поне по 2-3 пъти от вълни. Как като спя става това по тази логика. Какво мислите ? Фемовитата ще си я изпия и имам едно актив мено на допелхерц. Ще го допия после и него, защото има витамини. Много ме е страх от остеопорозата. Re_ge, ти доволна ли си от фемовита и колко време трябва да се пие за да се усети подобрение? Не мога  да се съглася че не бива нищо да пием. Иначе моя цикъл е вече е около 60- дневен, т.е. идва един месец, следващия прескача. Станах много плачлива и чувствителна. Не ми харесва това, но явно е в реда на нещата. Четох една мацка беше писала че е на ръба да получава паник атаки. Точно така съм и аз. Краката ми са също целите в мрежичка от вени, а как ме болят, трудно клякам.

Общи условия

Активация на акаунт