Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 18

• 69 114
  • 779
  •   1
Отговори
# 270
  • тук-там
Salii, точно същите ползвам. Има ги и под формата на спрей. Пробвай ги! Загуба няма.

# 271
  • тук и там
Ами то това за циците не е малко. Аз пак съм напращяла яката,твърди ги усещам и болезнени-направо като кърмачка съм пак...Според календара ми остават няколко дни до менструация(ако дойде).
Вечно недоспала, как пиеш дивият Ямс и Витекса и по колко милиграма са ? По схема ,или заедно?

# 272
  • тук-там
Витекс хич не е безобиден. Не пийте без препоръка от док

# 273
  • София
Всички тия уж безобидни добавки са си хормони или стимулират производството на такива.
Такива мазаляци може да станат след употреба.
Понякога се учудвам и на лекарите които ги предлагат на всеки.

# 274
  • тук-там
+ 1 Бамба

# 275
Кайсия, пия от двете по едно на ден. Витекса е 400 мг, а дивия ям е 425. Наясно съм, че са или хормони, или влияят на хормоните, то нали и за това се пият. За сега не съм забелязала отрицателен страничен ефект, а година и половина не са малко време, все пак. Аз не ги пия както се препоръчват на опаковката.
Хормони не съм изследвала. И изобщо, откакто преди намколко си години, реших да си направя профилактично ПКК и урина,  при разчитането на резултатите, тогавашната ми лична лекарка само дето не ме зарови жива, защото не можело при такива резултати нещо да не ме боли…
Казвам ѝ: Нищо не ме боли, яде ми се, пие ми се, секс ми се прави, какво повече искаш от мен?! Grinning И като започна едно разхождане по доктори - отиди тук, отиди там, и накрая нищо не се установи. Та, тънката ми мисла е, че тръгнеш ли веднъж, то е като спирала, от която трудно  ще излезеш. За това и не се втелясвам толкова, вслушвам се в тялото си и се самонаблюдавам. И много, ама много чета и осмислям прочетеното.

Последна редакция: вт, 28 юни 2022, 19:30 от Анонимен

# 276
  • тук и там
По съм съгласна че синтетичните хормони могат да нанесат някакви вреди, ама тези треволяци-едва ли.
То ако ставаше с треви -до сега да сме се оправили и да я няма тази тема..

Вечно недоспала, благодаря !

# 277
  • София
Те и добавките са синтетични, нали са на таблетки.

# 278
Точно! За синтетичните  хормони и аз така мисля. Моят мъж ме бъзика, че съм пиела хапчета за вечна младост. Simple Smile)).
Бамбарадамбара, говорим за другите синтетични хормони.
Когато за пръв път пропусна да ми дойде, естествено отидох на лекар. Изписаха ми Примолут Нор, и на рецептата, докторката изрично прасна един печат: Не заменяй! Никаква полза нямах от пиенето на Примолута, така и не ми дойде. Обяснявам на докторката при следващото посещение, а тя ми казва, че трябвало да ми изпише хапчета вече. Това ми беше и последното ходене при нея. Не искам да гъча откровена химия.

Последна редакция: вт, 28 юни 2022, 20:00 от Анонимен

# 279
  • тук-там
Бамба чудесно знае за какво говорим и само каза, че добавките също са синтетични. Нали не ядем билката директно, а под формата на таблетки. Много внимавайте с билките, те влияят върху хормоните! А ние в общия случай не знаем какъв им е халът точно в момента и дали трябва да добавяме или да редуцираме някой от хормоните. Може да засилим хауса, вместо вкараме ред.

# 280
  • Sofia
Аз съм съгласна че всичко това през което минаваме е нормален процес, че наще баби също са го минали и всички жени по принцип и  дрън-дрън, но колко заболявания може да дойдат до главите на жените, като хипертонията и всякакви други сърдечно-съдови заболявания, които са си нещо съвсем сериозно, остеопорозата и т.н. и защо да не се опитаме да се предпазим ако е възможно с добавки. То като чета тук повечето сме на хапчета за кръвно.
Но понеже писахме за безсънието и за баховите капки ето какви намерих. Все пак се надявам да не ме “цапардоса” някой модератор. Надявам се mtz да може да сподели някакви такива ли полза.

Ето и тези
[/quoteаз ползвам първите капки,но под формата на спрей и съм доволна

# 281
А, те пък щото докторите дето ти изписват хормони са се утрепали да пускат изследвания да ти видят първо хормоналния фон.... (говоря за премено и мено)

# 282
  • София
Аз също не пия нищо. Единствено засилвам мента, глог и валериан, ако ме тресне тревожността. На периоди съм. Сега ми е такъв,ама има си причини извън възрастта.

# 283
  • Бургас
Рескю, заедно с още някои бахови есенции вече са ми задължителни преди цикъл-едно за емоциите, но и за болките в някаква степен помагат. миналия път взех хапче- пак не ме отпусна напълно докато не стана следобед.Не знам какво е това нещо болки почасово. Frowning1

# 284
Chocha, баховите капки нощ ползваш значи. Ти само за да спиш добре ли ги ползваш, успокояват ли като цяло, на горещите вълни помагат ли?
Иначе не веднъж съм писала че съм пила тежката артилерия, ХЗТ баш химия над 5 години и се чувствах отлично във всяко отношение, затова не се притеснявам от билкови добавки. Вярно че и те са донякъде синтетика, но и съвсем натурални билки да се пият пак има риск от неправилно ползване или предозиране. Аз пих цяла зима чай от маточина (от мен набрана и изсушена)и после някъде четох че не се пиела повече от месец-месец и половина. Ама от къде да знам😀А и кой знае какво ядем и пием от магазина. Ако се вярва на някои теории (на конспирацията😀), храните от магазина са тъпкани с различни синтетични хормони и затова се чувстваме зле и сме болни. За жалост нищо не знаем, та да си гледаме живота и с каквото можем да се облекчаваме.🙂 Те и хапчетата за кръвно, които са жизненоважни за много от нас също са химия, но ги пием нали.

Общи условия

Активация на акаунт