Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 18

• 69 110
  • 779
  •   1
Отговори
# 285
  • тук-там
Това е доста ангро казано и като цяло не е вярно! Хапчетата за кръвно предполагам са ви изписани след щателна диагноза с цел да го регулират. Хормоните също сте ги приемали след установени дисбаланси и те се приемат по схема с цел да добавят в точния предиод на Ц точния хормон, който е дефицитен. А сега си представете, че без преглед и без никаква информация решите да приемате витекс и го тъпчете и във фазата, в която следва прогестерона да е около 0. Ще се потретя, че безконтролното и лаишко приемане на билки и добавки не е безобидно. Предполагам, че повечето от тук списващите го знаят. И това е идеята на темата - да обменяме информация, ако сме я проверили и изпитали на гърба си. Поне аз така го разбирам.

# 286
  • Варна
Да съгласна съм с последното,но не съм съгласна с това да се примиря и да не предприемам нищо при положение,че се чувствам зле. Гениколожката ми вдигна рамене и ми каза-свиквай. Е да ама аз не мога да свикна с вълните,безсънието,перманентната умора и дебелеенето и НЕ Искам да свиквам по дяволите. И си се спасявам както мога. В края на краищата сме активни хора с отговорни професии/някой и с малки все още деца изискващи грижи/. Няма как да седна и да чакаме и да ми мине.

# 287
  • София
по-добре дозирани хормони подходящи  за възрастта, отколкото добавки с неясно действие.
ефекта от последните може да е неприятен, независимо че изглежда да помагат.

# 288
  • тук-там
+ 1 за бамба. Никой не е казал да не предприемаме нищо. Но е нелепо да си мислим, че с билки ще оправим хормоналния баланс. Както регулираме кръвното с лекарство, така оправяме хорм. дисбаланс с хормони. Или пък приемаме, че от гореща вълна няма да се гътнем и ще я изтърпим. Но от високо кръвно … Аз не отричам добавките, коментирам само тяхното неразумно ползване и нереалистичните очаквания покрай техния ефект.

# 289
На мен лично темата (а и предишните, защото ви следя от поне няколко  теми, преди да призная пред себе си, че трябва да започна и да пиша:))))) са ми много полезни. Именно поради тази причина писах  какво и как приемам - може на някоя да й бъде полезно като инфо.
Да ви питам, как сте с окосмяването? Опадва ли, разрежда ли се, засилва ли се? Аз все  си мислех, че трябва да започне да се разрежда, пък то все така си ми расте, пущината.

# 290
Аз пих цяла зима чай от маточина (от мен набрана и изсушена)и после някъде четох че не се пиела повече от месец-месец и половина.
А защо не се пие повече, пишеше ли?
На мен ми я бяха предписали за 3 месеца, ей разкошно се чувствах, даже спрях и хапчетата за пулса.

# 291
Моето се увеличава, на брадичката все нови и нови виждам.Есента ще ги атакувам с фотоепилатора.По тялото ги уморих с него, но виждам тук таме по гърдите на странни места единични косъмчета.Скоро едно на врата ми по-дълго махнах. 😳
Пускала съм хормони, не е от тях.Сега ще изследвам кортизол.

# 292
  • тук-там
Моето окосмяване на типичните места намалява. Но очаквам с времето да се появи на нетипичните.

# 293
Ендокринолог ми бе казал, че
има два типа жени- на едните намалва окосмяването, на другите се увеличаваАз съм
от тип Б.🙈

# 294
Моето окосмяване на типичните места намалява. Но очаквам с времето да се появи на нетипичните.
Така съм и аз.
Някъде бях чела, че маточината влияе зле на щитовидната жлеза, ако се пие дълго време.

# 295
  • Варна
Пфу краката ми почти оплешивяха Grinning. Косата слава богу си е на мястото и е по хубава от преди 20 години благодарение на грижите и на шепата добавки,които пия.

# 296
  • Gotham City
Здравейте! На 46 съм и след изследване на полови хормони се установи, че съм в пременопауза. От няколко месеца имам засилен косопад. Има ли при вас подобен симптом, свързан с пременопауза. Имам установена от 2 месеца и инсулинова резистентност и завишен DHEAS. Докторите, ендокринолози, гинеколог, мълчат по въпроса, а аз търся обяснение, за да мисля за някакво решение.

# 297
Косми ми растат усилено на мен по краката, тук-там по брадата, мустака е ужас просто!, на интим и подмишници съм с лазерна и за сега там се трае. Косата също за сега е ОК, но тя никога не ми е била драма, защото ходя много късо подстригана, даже имам позиви да се ударя с машинката нула номер.
Веждите ми, обаче, оплешивяват прогресивно, което е супер гадно.
Доколкото четох покрай ковида на мъжа ми, косопада е следствие липсата на вит.Д3, но дали важи и при хормоналните промени, които ни тряскат, идея си нямам.

Последна редакция: ср, 29 юни 2022, 21:19 от Анонимен

# 298
От три години боря косопад. Уж е андрогенна, но не е доказан. Що лекари и изследвания правих, що добавки изпих....

# 299
  • Gotham City
А как се доказва андрогенен косопад? Как ти пада на теб косата? Постоянно по много и от всички части ли? А никне ли нова?

Общи условия

Активация на акаунт