За правото на избор да нямаш деца

• 18 264
  • 476
  •   1
Отговори
# 165
Така е, имаш, нямаш деца, хората се чувстват длъжни да ти дадат акъл. Ако е комшията или колежката, ок, обаче като опре до семейството и, недай си боже, партньор, става проблем.
А хорските усти спирка нямат. Аз моите деца съм ги почти отгледала и пак ми обясняват, че не мога да се оправя.😁
 Андариел, така е.
 Соул Фрии, не съм съгласна с теб. Това са 10 български деца, не виждам причина да не получат помощ. В една цивилизована държава щяха да са ценност.

# 166
И без това планетата е пренаселена.
Новото модерно е да помогнеш с нулево поколение.

От глобална гледна точка децата са бъдеще, обновление и мечти!

# 167
  • София
Чакам 5-то. Дреме ми на шортите за чуждото мнение, защото нито някой е ходил по клиниките, вместо мен, нито някой ги е отглеждал, вместо нас с баща им. Но пък ако ги гледах на помощи, нямаше да ги народя. Добре е човек да може да си преценява силите и възможностите.

# 168
  • София
Доброволно представителите на самосметналия се за най-разумен вид, се лишават от поколение. Прецедент.

# 169

Соул Фрии, не съм съгласна с теб. Това са 10 български деца, не виждам причина да не получат помощ. В една цивилизована държава щяха да са ценност.

Защото човек трябва да може да си гледа собствените деца поне на базово ниво. И да си знае капацитета...

# 170
Точно.Те са български деца,но още от сега ще се научат на цигански манталитет-да не си правят сметката какво могат и да им е в реда на нещата да просят.Тия 10 деца ще ги изучат ли,занаят ли ще им дадат,ще ги осигурят ли с нещо,старт в живота ли ще им дадат.Клиенти на социалните.

# 171
Именно. Насила произвеждаме престъпници и просяци. Само че не смятам, че вината е само на глупавите родители, в едно по-организирано общество, каквото имаме претенции да сме, тези деца щяха да са наравно с останалите.
А че е тъпа постъпка да създадеш деца без да мислиш, спор няма. Но е просто тъпо, не е престъпление, а се третира като престъпление от обществото и отчасти от държавата.
Дано съм се обяснила добре!😀

# 172
  • Пловдив
Ти малко по-нагоре написа, че ти обясняват как няма да се справиш, сега правиш сметката на други. Колкото до исканията - не е луд, който яде баницата, никой не те кара да им помагаш (и аз не бих, освен ако не са буквално гладни).
Как провеждате връзката между тях и крадци и престъпници, изобщо не знам. Ако трябва да заложа на нещо, как да го кажа, неоптимално, което може да станат, по-скоро бих заложила на - извинявам се - Ариелки, които оплакват съдбата си по вина на безпаричните си родители. Wink

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 12:40 от Магдена

# 173
Само не бъдете толкова високопарни и крайни. Всеки решава сам.
Каквато всъщност е темата.
Но!
Толкова страници и сега ми светна, че всъщност право и избор има всеки. Но трябват и ...., за да ги отстояваш.
А не да питаш хората одобряват или не избора ти.

# 174
Това са 10 български деца, не виждам причина да не получат помощ. В една цивилизована държава щяха да са ценност.
Децата не са виновни, права си. Но чак пък ценност. Кои са тези държави?

ПП Потърсих за кои хора става дума, всъщност те са имали 13 деца и са се случили някакви страшни неща, след които социалните са им взели единайсет от децата Scream

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 13:03 от Анонимен

# 175
Толкова страници и сега ми светна, че всъщност право и избор има всеки. Но трябват и ...., за да ги отстояваш.
А не да питаш хората одобряват или не избора ти.
Ако си уверен в себе си, сигурен в избора си и не се влияеш от чуждо мнение, никого няма да питаш дали те одобрява, или не. Ще се заявиш такъв какъвто си без колебание.

# 176
Именно.

# 177
в Китай нямаше ли преди време някаква горна граница колко деца да имаш, наложена от общесвото? Сега май политиката им е обратната по този въпрос.
Имаше ограничение за едно дете, което жеше премахнато, защото населението им е брутално застаряващо и няма да има работещи да поддържат живота на пенсионерите. Та толкоз за ценността на детето за държавата, което беше споменато.

По темата, подкрепям правото, стига да е осъзнато и да не заблуждаваш човека до теб с недомлъвки за след Н години, Х доход и жилище в У квартал.

# 178

По темата, подкрепям правото, стига да е осъзнато и да не заблуждаваш човека до теб с недомлъвки за след Н години, Х доход и жилище в У квартал.
Да, казваш си открито какъв (не) си. Така не губиш нито своето време, нито това на партньора. Ако не сте на една вълна, няма смисъл да се заблуждавате и мъчите взаимно.

# 179
Ако си уверен в себе си, сигурен в избора си и не се влияеш от чуждо мнение, никого няма да питаш дали те одобрява, или не. Ще се заявиш такъв какъвто си без колебание.
Ако може една корекция. Ако съм уверена в избора си, хич не се хабя да се заявявам, а си употребявам избора и си щастливея.

Общи условия

Активация на акаунт