Парфюмни размисли и страсти - 272 май 2022 г.

• 55 970
  • 667
  •   1
Отговори
# 315
Честно ви казвам, не го изтърпях. Усещам един уникален аромат, върху който се налага нещо като  силно горчива хвойна и този тебешир, в първите минути тези двете неща се усещат много леко, дори приятно балансират, но колкото повече време минава, толкова по-силни стават. В пирамидата гледам, че има хвойна и пелин, възможно е тебеширеното нещо да е пелина.хвойната пробива още от начало, макар да е само в базата...
Сигурно това пак е реакция на кожата.... Усещам какъв трябва да е аромата, на дрехата и около косата ми, божествен, но тези нотки просто заглушават всичко. Ще тествам пак след 24 часа, благодаря за съвета.

# 316
FBID506926992788781,
мисля че няма да ти се получи..... при мен не се получи, няколко пъти съм се парфюмирала със Съншайн и всеки път умирам, а е толкова красив аромат. Слънце в бутилка.
На марката мога да нося Love Tuberose и Love Mimosa

# 317
FBID506926992788781,
мисля че няма да ти се получи..... при мен не се получи, няколко пъти съм се парфюмирала със Съншайн и всеки път умирам, а е толкова красив аромат. Слънце в бутилка.
На марката мога да нося Love Tuberose и Love Mimosa

Тъпото е, че в дискавъри сета естествено ги няма тези..... Нищо де, имам още 10 да пробвам.

# 318
Точно Love Mimosa се бях засилила да поръчам (на сляпо, разбира се), но се спрях и предпочетох Мимозата на Прада. Стори ми се по-разумно, имайки предвид, че така или иначе рискувам, а често в темата съм чела, че Амуаж са хубави, но специфични аромати.

# 319
Една от най-красивите мимози на които съм попадала е Mimosa. Парфюма е много реалистичен, крайно реалистичен бих казала, няма особено развите - той си е мимоза от начало до край. Душата ти разцъфва с него, но.... лек е, не е особено траен. Сравнен с Мимозата на Амуаж това е срамежливо цветенце. А този на Амуаж не мога да го нося пръснат директно, облак във въздуха и минавам през него.
На Прада е красива, най-любима ми е от тази серия, но не достатъчно да си я взема

# 320
Ммм, две любими открития коментирате, няма как да не напиша две три думи и аз.
Mimosa Le Couvent Maison de Parfum за мен е най-реалистичното представяне на бонбоните Виолетка от детството ми. Много жизнерадостен и чист аромат, нищо химично или изкуствено няма в него. Наистина радост в бутилка.
Срамно бързо изчезва от кожата ми, за съжаление.

Love Mimosa Amouage обаче е съвсем друга бира. Първоначално ти намигва лековато с жълтите цветя, но след около 20 минути идва тежката артилерия, която или ти подкосява краката или те трупясва, няма средно положение.
Базата ме кара да си мисля за скъп крем за лице. Поредна красива композиция на Амуаж, и според мен си заслужава парите, само чакам да струва колкото половин пералня, например, и ще го приютя Heart Eyes

Абсолютно несравними са за мен.
Като да търсим прилики между невинно девойче и уверена красива дама в началото на 40-те.

# 321
Първи впечатления от Soleil Cristal. Действително може да се определи като слънчев и искрящ, създава ваканционно настроение. Усещам основно бергамот и кокос. По принцип и двете нотки не са ми сред най-любимите, но тук са така съчетани, че комбинацията ми допада. Сякаш взаимно изкарват най-доброто от себе си, кокосът омекотява бергамота, а бергамотът придава на кокоса свежест и живец. По отношение на излъчване и трайност парфюмът се представя много добре.

# 322
  • by the sea
Добро утро, малко парфюмни новини, които ми попаднаха днес Simple Smile
Нови попълнения в  TT Luna Collection от 2022г.
https://www.fragrantica.com/perfume/Tiziana-Terenzi/Libra-74197.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Tiziana-Terenzi/Leo-74196.html
и двата звучат прекрасно за мен, свежи и унисекс, очаквам отзиви във фрагрантика.

L'oreal придобиват бранда Byredo : https://us.fashionnetwork.com/news/L-oreal-acquires-byredo,1407552.html
Нямам нищо тяхно, едва ли това ще се промени..

Днес ходих до мола набързо да взема една поръчка, понеже отидох доста рано още нямаше хора и се  спрях на щанда на онези Аrabian нещо си. Пробвах около 7 парфюма, всички ми се сториха не много добре направени, еднопластови реплики на други парфюми, за мен са синтетични копия, не са по-добри от репликите във Зара и за мен не заслужават парите. Радвам се, че ги пробвах, всеки път ги подминавам и се чудя дали не съм пропуснала нещо уау.

Последна редакция: сб, 21 май 2022, 13:04 от RedPanDa

# 323
Нямам търпение за двата нови бели парфюма на Тициана. Голям фен съм на тази линия.

# 324
Вчера ми обърнаха внимание на нещо ново в БЗ, докато аз се интересува от друго. Тези парфюми, за мен са много силни, но пък са специални!
Guerlain Les Absolus d'Orient
Epises Esquises
Pink Pepper, Cardamom, Cofee, Green Angelica,, Black Pepper, Patchouli, Sandalwood, Oud

Последна редакция: сб, 21 май 2022, 20:01 от Magda Dimitrova

# 325
Привет ,парфюмни !
И на мен са ми интересни новите и Narciso и новата NIna ,  дори новата бляскава обувка.
Някой пробва ли новия https://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/La-Belle- … rrible-71822.html

# 326
Здравейте, може ли няколко думи за това парфюмче, от някой, който го познава, че не мога да намеря къде да го подуша?

# 327
Момичета и момчета, пак се обръщам към вас за съвет. Предстои рожден ден на баща ми, навършва 65. Смятам да му направя парфюмен подарък, но се колебая в избора. Той обичайно ползва одеколони от по-нисък клас, иска ми се да му купя нещо по-качествено. Предпочитанията му клонят към свежи, акватични аромати. В момета ползва това:
https://www.fragrantica.com/perfume/Avon/Scent-For-Men-Aquatic-Breeze-61979.html
Препоръчайте ми нещо, което е налично за поръчка онлайн и по възможност да се вмества в бюджет от 100-120лв. Също така да е подходящо за ползване през лятото. Благодаря!

# 328
  • виртуално
Bell 87
Aqva Pour Homme Marine Bvlgari
Azzaro Chrome Aqua

# 329
Момичета и момчета, пак се обръщам към вас за съвет. Предстои рожден ден на баща ми, навършва 65. Смятам да му направя парфюмен подарък, но се колебая в избора. Той обичайно ползва одеколони от по-нисък клас, иска ми се да му купя нещо по-качествено. Предпочитанията му клонят към свежи, акватични аромати. В момета ползва това:
https://www.fragrantica.com/perfume/Avon/Scent-For-Men-Aquatic-Breeze-61979.html
Препоръчайте ми нещо, което е налично за поръчка онлайн и по възможност да се вмества в бюджет от 100-120лв. Също така да е подходящо за ползване през лятото. Благодаря!

И аз предлагам Versace man Eau fraiche
И моя любим Jimmy Choo ice
Класика Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт