Парфюмни размисли и страсти - 272 май 2022 г.

• 55 959
  • 667
  •   1
Отговори
# 330
Бел, за баща ви мисля, че е много подходящ този одеколон от Хермес (надявам се все още да се намира на адекватна цена) https://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Eau-de-Citron-Noir-49231.html
Има много приятни от тази серия, но този ми е най "бащински" някак.

Магда, Фол Де Нуи/Нощен полет на Герлен за мен е изключително меланхоличен парфюм, той е самота и самовглъбение в шише. Вдъхновен е от Антоан Дьо Сент Екзюпери и според мен гениално предава настроението от Малкия Принц (едноименната книга Нощен полет не съм чела). Аз лично не искам да имам или нося такъв парфюм защото ме стяга сърцето и гърлото малко като го подуша. По скоро е творение на изкуството, отколкото реално носим парфм, особено ако човек иска да се ободри и разведри.

Дамата с новия сет на Амуаж - не ги съдете прибързано, възможно е след известно време да ги погледнете с нови очи (нос, де). Те са много "парфюмни" някакси и не винаги първите впечатления са добри от тях, но с време и опит може да ви станат от причудливи до любими. Разбира се, може и да не ви допаднат никога, но им дайте няколко шанса.

Пепеляшка - вие ли писахте за новия ВКА? Много в красива опаковката, сигурна съм, че и парфюмът ще е минимум хубав, почти всичко, което съм пробвала с подписа на Куентин Биш е чудесно.

Днес бях в Дъглас за много кратко и новият Герлен Еспайс или както се чете вече е наличен. Аз го срещах и преди няколко месеца, но за разлика от повечето му братя в тази серия, не ме впечатли особено. На Зара последната колаборация с Джо Малоун имаше един посветен на Дубай... Горе долу от един ръкав са.  Уд вече не се предлага, явно за да се направи място на новичкото.И никак не ми харесват новите им прозрачни шишенца.
Герлен изобщо ми правят много неприятно впечатление с тези номера - през 1 година се сменят опаковки, и всяка следваща е по-проста и евтина за изработка от предходната. Същите парфюми, нови шишенца.. Защо, не разбирам, освен cost cutting 🤔 А самите цени няма да коментирам.

Пръсках няколко неща и после едно от тях силно ми напомни на гардения и гъби, и на Фигмент Амуаж. Оказа се Еден Кашарел. Много странно.. Аз го помнех съвсем друг, по-зелен, остър, свеж. А то - гъби. Много ми хареса 🤣

# 331
Здравейте, може ли няколко думи за това парфюмче, от някой, който го познава, че не мога да намеря къде да го подуша?

Вчера го носих. Хладен, свеж и много красив О де колон. За топлини ми е незаменим, но насляпо не го препоръчвам.

# 332
amaretoHug
Така прекрасно го разказа и описа... Разбрах те! Няма да е за мен, ще ме натъжава, колкото и да е красив, сам по себе си. Много ти благодаря! Heart
Бях любопитна, заради коментарите и в магазин, направих паралел между Shiseido Ginza и Ginza Murasaki. Не познавах никой от тях. Харесах и двата, много интересни и различни като аромати. Ginza Murasaki обаче, ме впечатли силно!Толкова пъстър, цветен и свеж, като тържество на пролетта, възраждането и живота. Много присъствен и ярък! Изуми ме и с трайността си! На едната ми ръка, ароматът утихна и изчезна, докато тази, с Ginza Murasaki ухаеше до вечерта! А шишенцата, са произведение на изкуството.Flowers Rose
Записах го в тефтера с парфюмите си мечти (да, имам си такъв). Blush

Последна редакция: нд, 22 май 2022, 07:35 от Magda Dimitrova

# 333
Привет момичета! По молба в групата за козметичните похождение идвам да направя описане на един парфюм. Хвърлям по едно око на темата ви и виждам, че давате доста подробни и полезни описания, но не пиша тъй като нямам навика да изпробвам нови неща, а винаги залагам на любимците си. Simple Smile

Става дума за Guess Indigo 1981 for men. Честно казано ако не знаех, че се води за мъже никога не бих и предположила. Определено за мен е от парфюмите които минават за унисекс, както и Черна орхидея, друг мой любимец който напоследък ММ използва доста по-често.
Та, ако трябва да го опиша накратко - за мен ухае на лято, море, кокос и смокини. Обожавам миризмата му и ми е любима за топлите дни тъй като е лека и трайна. За мен е перфектен за горещото време и си ги ползвам с удоволствие.
Дървесните нотки също се усещат доста приятно.
Слагам състава тук:

Скрит текст:
Top Notes   Italian bergamotItalian bergamot FigFig SageSage LavenderLavender
Heart Notes Heart Notes   Coconut waterCoconut water IrisIris OakmossOakmoss Roasted tonka beanRoasted tonka bean
Base Notes Base Notes   CedarwoodCedarwood AmberAmber Sylkolide™Sylkolide™

# 334
  • Пловдив
Бих искала да се включа в темата като голям почитател на Lancome.
Любим ми е La nuit tresor a la Folie. Харесвам също La nuit tresor Nude, както и класическия La nuit tresor. От другите линии обичам La vie est belle и Midnight rose tresor. Много харесвам сладостта в парфюмите на Ланком.
В този дух днес пробвах Very Good girl glam и също много ми хареса.

# 335
Добро утро! Flowers Rose
Да ви помоля за мненията ви, за
Guerlain Vol de Nuit
Впечатли ме аромата на моя позната. Попитах я, каза че е този. Търсих назад в темата, няма много информация. Няма и къде да го пробвам. Благодаря!
Желая ви хубав ден! Flowers Tulip
Сигурно се включвам малко късно, но имам Vol de Nuit edt, бутилката с пчеличките. Дълго време отношенията ни бяха на приливи и отливи, дори два пъти съм го пускала в размените, но винаги когато получех предложение, някак си се изпаряваше желанието ми да се разделя с него.
Към днешна дата, интроветът в мен се чувства уютно с него - не ми е меланхоличен - използвам го, когато ми предстои интензивна работа и срещи с много хора - държи  ме в кондиция и повдига духа ми.
Чувствам го като олекотена, смекчена версия на Шалимар.

# 336
Здравейте, може ли няколко думи за това парфюмче, от някой, който го познава, че не мога да намеря къде да го подуша?

Вчера го носих. Хладен, свеж и много красив О де колон. За топлини ми е незаменим, но насляпо не го препоръчвам.
Благодаря!❤🌹

# 337
  • София
Здравейте,
В Гърция съм. И в местния магазин за подаръчета попаднах на този бранд
https://www.fragrantica.com/designers/Blue-Scents.html
Нямаше ги всичките, но 2-3, които помирисах ми се видяха прекрасни. А особено това
https://www.fragrantica.com/perfume/Blue-Scents/Night-Jasmine-49898.html
направо го купих. 1 към 1 с Том Форд, Черната орхидея. И сякаш не е толкава лепкав. Добра трайност, при все че е EDT. И най - хубавото, цена само 19 e.

# 338
Привет парфюмни момичета и момчета 🙂
Срещали ли сте се с новата серия на Ferragamo Storie Di Seta? Красиви шишенца за подарък, но като аромат?

Вчера тествах новия Creed, бях се настроила че много ще ми  хареса. Хубав и класен парфюм, като усещане ми напомня Coco Mademoiselle и Petra и не ми пасва....
Толкоз с очакванията Grinning

Вчера в жегата бях с Tuberosa Carthusia, много ми харесва и в такова време, малко ги няма горещото сладко от сини сливи и канелата, които дават плътност на аромата в студа, но и така е много красив, цветен и женствен. (и само за фенове на тубероза Green Heart

Замислих се, че Carthusia създават парфюмите си при по-различен климат, също и Profumum Roma и т.н. и като ги вкараш в офиса на климатик някак не е същото като да ги носиш в жегата....
Неделни размисли

Последна редакция: нд, 22 май 2022, 10:45 от Al Georgieva

# 339
  • by the sea
Приятно съм изненадана от този парфюм,  
лятото обичам да нося свежаци, но за вечерите...защо не Innocent
https://www.fragrantica.com/perfume/Carolina-Herrera/212-Heroes- … -Young-72453.html
плодов, сладък, момичешки , безгрижен - бях сигурна, че има тиаре или кокос, а ги няма в изброените нотки,
 нещо не съм съгласна с пирамидата във  фрагрантика. Rolling Eyes
 Любителите на ескадите и летните Angel  - пробвайте има шанс да ви допадне.

# 340
Днес с любим свежак, и ароматна мандарина. Много настроение носи.
Тичах 1/2 маратон с него днес.

За късмет, в плейлиста ми започна Thunderstruck на финалните 500м, направи ми деня.

След душ поднових и отнесох комплимент. ❤

# 341
Al Georgieva, тази серия на Ферагамо мисля се предлага в Сефора, но бях напръскана до ушите и така и не успях да ги пробвам.

Трети пореден ден нося https://www.fragrantica.com/perfume/Le-Couvent-Maison-de-Parfum/ … a-Cruz-53527.html. Изключително реалистична смокиня, последвана от газирана лимонада, и май ще се поръчва голямо шише. Heart Eyes

Поръчах https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/Angel-Eau-Croisiere-2020-58960.html, повлияна от мнения тук и в клипове, дано не ме задуши от сладост Joy

# 342
Smartie, мерси, ще погледна в Сефора, че много абитуриент тази година, много нещо ❤️

много са им реалистични ароматите на Le Couvent. Подарих на приятелка тръстика и папирус и от месеци ползва само и единствено това. Много нежен и красив аромат.
Чакаме една поръчка от тях, да видим новите им....
А госпожицата ми прибра Aqua Sacrae-то и реши това да и е дневния парфюм сега лятото (вечерния е Shalimar Initial)

Днес отново съм с Tuberosa Carthusia и ми е хубаво 🙂

# 343
Аз съм със

Имам съмнения дали е достатъчно женствен. Thinking Но е дискретен, прохладен. За офиса е ок.

# 344
Добро утро! Flowers Rose
Да ви помоля за мненията ви, за
Guerlain Vol de Nuit
Впечатли ме аромата на моя позната. Попитах я, каза че е този. Търсих назад в темата, няма много информация. Няма и къде да го пробвам. Благодаря!
Желая ви хубав ден! Flowers Tulip
Сигурно се включвам малко късно, но имам Vol de Nuit edt, бутилката с пчеличките. Дълго време отношенията ни бяха на приливи и отливи, дори два пъти съм го пускала в размените, но винаги когато получех предложение, някак си се изпаряваше желанието ми да се разделя с него.
Към днешна дата, интроветът в мен се чувства уютно с него - не ми е меланхоличен - използвам го, когато ми предстои интензивна работа и срещи с много хора - държи  ме в кондиция и повдига духа ми.
Чувствам го като олекотена, смекчена версия на Шалимар.
присъединявам се към горното, далече от меланхолия е този аромат, сега даже специално си пръснах ( бутилче с пчеличките), май е по-добре да потърсите проби.

Общи условия

Активация на акаунт