Парфюмни размисли и страсти - 272 май 2022 г.

• 55 930
  • 667
  •   2
Отговори
# 345
AmnesiaC и Dorry88, благодаря ви за коментарите! Hug
Много ме заинтригува Guerlain Vol de Nuit, защото го усетих, около моя позната. Не ми е близка, срещнах я случайно, няма как да я помоля, да ми го даде да го подуша. Проба, няма откъде! Той вече е EDP, в новите шишета, но го няма никъде.
Smartie e споменала Le Couvent Maison Santa Cruz Mного са ми интересни тези аромати, откакто познавам Tinhare, защото ми подариха 10 мл. Много го харесвам! Иска ми се да пробвам Мimosa и  Fort Royal. Тази мимоза (цветето), се оказва многолика. В различни аромати, ухае на липа, момина сълза, теменужка.... Така съм я усещала аз, без да има тези съставки в пирамидата. Ако някой има впечатления, да сподели. Също и ако знаете, къде ги има за проба.

Последна редакция: пн, 23 май 2022, 13:18 от Magda Dimitrova

# 346
Здравейте, момичета! Обръщам се към Вас за помощ, както и друг път съм се допитвала и сте ми помагали 🤗
Този път търся от къде мога да поръчам в момента най изгодно и от надежден сайт, разбира се, Good girl на Carolina Herrera Simple Smile
Рядко поръчвам от интернет, а веднъж се набутах, затова питам вас 🤗 благодаря ви предварително

# 347
Здравейте, момичета! Обръщам се към Вас за помощ, както и друг път съм се допитвала и сте ми помагали 🤗
Този път търся от къде мога да поръчам в момента най изгодно и от надежден сайт, разбира се, Good girl на Carolina Herrera Simple Smile
Рядко поръчвам от интернет, а веднъж се набутах, затова питам вас 🤗 благодаря ви предварително

В момента е доста намалена в Дъглас - таман си напазарувах от там Simple Smile

# 348
Здравейте, моля да споделите как е при вас I Want Oud Jimmy Choo? Трайност, шлейф. Хареса ми много , обаче много бързо изсфиряса май.

# 349
Прииска ми се да снимам зелените си парфюми, не само като цвят, но и като излъчване. Не съм много по темата, но ще ми простите, нерелевантност е второто ми име. Само да отбележа, че Dahlia Noir L’Eau неслучайно е до зеленото Клое, а пък Jean-Louis Scherrer до Eau du Soir.

# 350
Днес си взех комплекта мостри Amouage, но още не съм стигнала до тях. Реших да започна пробите от петте мостри, които ми бяха пратени като подарък към поръчката. Заедно с тях ми предстоят общо 17 нови парфюмни запознанства. Често ще пиша в темата тези дни.
И така, започнах с парфюма, към който нямах никакви очаквания, CK One. Няма изненади, не ме впечатли. За мен би стоял по-добре на мъж, особено някой на възраст под 30 години. Свеж, не се натрапва, безопасен, но аз предпочитам парфюми с повече характер.

# 351
  • Пловдив
Уж щях да поръчвам по един парфюм месечно, но напоследък не устоявам на изкушенията.Докато чакам Lacosте pour femme реших,че искам и  Elizabeth Arden Nyc Premier. Само се надявам да ги бива като трайност.

# 352
И аз продължавам моята история с Амуаж (не съм сигурна дали е така произношението, извинявам се). Определено мостри те трябва да се оставят да починат, има подобрение след първия ми опит и то голямо.от друга страна имам и хрема, та и това може да е помогнало Simple Smile
За сега  Reflection определено не ми харесва, имам неприятни асоциации с Давидов Кул Уотър (в никакъв случай не ги сравнявам разбира се,) но разбрах, че цветни акватици не харесвам.
Sunshine вече е доста по добре, мирисът на тебешир вече си е деликатна нотка горчивина. Харесва ми. 5 годишното веднага го усети каза, а мирише ми на някаква сладка поправка, после дойде до мен и каза, а това ти е парфюма, обърках се (от едно пръскане е това, не знам дали минава за комплимент)
 Honour  разнасям днес. Цветен и не сладък, пак си има някаква нотка водна, напомня на ваза с цветя, нарисувана с водни бои. Най-силно усещам жасмин и момина сълза. Началото ми се понрави много с пипер, нещо леко киселичко, на дреха ароматът отблизо е сладък и с подправки, а наоколо Ухае на жасмин и момина сълза. На моята кожа не е толкова сладък за съжаление малко по-сапунена с доминираща леко кисела нотка.

Като цяло ароматите са ми малко ретро, много ми напомнят на скъп парфюм от 90те, което не е точно моя стил. поне горните 2, за sunshine още не знам какво да мисля, но ме заинтригува повече, чакам да ми мине хремата
Когато бях тийн в България най-скъпия парфюм беше Жадор, и едно съученичка от компанията го имаше, дори не помня самия аромат но н него ми ухаят....

Последна редакция: пн, 23 май 2022, 22:25 от FBID506926992788781

# 353
Някой познава ли "Euphoria Deep" на СК? Интересен ми е по пирамида. Thinking
А Круизният ангел ли е "нахалният ангел", за който пишехте миналата година?

# 354
Заради дискусията около достатъчните 5 парфюма реших да направя експеримент, и да прекарам юни в компанията на 5 аромата. Не се вместих в 5, а в 6, и започвам от днес. До 30.06. ще се радвам на тези:

Смокините чакат ред, тропическите са по кутии още.

# 355
Amouage (пиша го на латиница, за да не се изложа като с Carthusia-та 😀 и на мен ми идват малко ретро, зимата носех Love Tuberose 5-6 дни и ми натежаваше, няколко дни нещо по-модерно и после пак ретрото.
Сега го нося 1-2 пъти седмично, в жегите ми допада повече.

На Granada Salvia съм аха да свърши, но ще го подновявам за зимата - тогава ми харесва много повече и е траен.

# 356
Тази сутрин се напръсках с Gucci Guilty и веднага ми замириса на нещо познато - Aura Sensuelle.

# 357
Сега чакаме нова Алегория, била уникална ми казаха.

# 358
  • Бургас
И за мен голяма част от Амуажите са ретро.Не намирам никакви прилики между Съншайн и Онър с Жадор.Honour ми е любимият парфюм на Амуаж. Градина от бели цветя, голяма красота.Аромат за днес ще бъде Коко Мадмоазел ЕДП, но най- много два- три спрея, че при мен е изключително траен

# 359
Отвсякъде са си ретро Амуажите. Градините са по съвременни, но старите са си класически парфюми. Характерното е за тях, че всички без изключение, имат в себе си специален тамян от Оман.

Общи условия

Активация на акаунт