Парфюмни размисли и страсти - 272 май 2022 г.

• 55 997
  • 667
  •   1
Отговори
# 255
Няколко красиви описания прочетох тук на Wind Flowers
утре се мятам до Salon Olfactive, че Жасмин, жасмин замбак, портокалов цвят, тубероза, роза… разкошен букет от бели цветя, поднесен с пралини и обвит в мускус. Фин и грациозен, като движенията на балерина, сладостен, като аромат на пищна градина, носен от вятъра." звучи приказно

# 256
Опознавам това слънчево творение, което взех насляпо. Чудесен, подсладен, но свеж лимон с мента. "Поливачка" със сигурност, за освежаване в жегата.
Типово прилича на Герленска Алегория. Голям палец нагоре.

# 257
За трите творения на Chopard - Lemon Dulci, Happy Chopard Bigaradia и Felicia Roses не бих дала и пет лева....
След първите 5 минути искряща красота стават химично синтетични и човек иска да мие, трие и търка докато разкара аромата от себе си.
В офиса ги попремятахме и така и не си намериха човека.

# 258
Нищо подобно на моята кожа. А може и във вашия офис да са предубедени, защото са видели шишето.
Хората много силно се влияят от тези неща, човещинка. Rolling Eyes
Страшна снобария, страшно нещо.

Имам достатъчно ниш аромати, не е от липса на олфактивен опит. Хубав лимон с мента е според моя нос. Не се развива синтентично.
Не го пробвам за първи път. Чудесен за спорт, тичане в гората, и освежаване в хоум офис.

# 259
  • The Evergreen State
Цитат

...
Иска ми се вече да се спрат тези финансови кризи, войни, спекулации, инфлации и прочие и да мога да се отдам на това прекрасно хоби, без да се притеснявам че всъщност не мога да си го позволя реално... Като цяло искам всички да живеем по добре и по-достойно и да сме по-щастливи.

Благодаря за отговорите момичета. И аз си обяснявам спадането на интереса с горното по-скоро, не че хората са били други преди и сега. Може би са били по-спокойни времена преди, тези които сега имат по 50 и по 500 парфюма бяха с по пет тогава и те. Мисълта ми е че бройката не определя интереса и страстта и увлечението. Просто темата е от отдавна и може би няма как да не минем през този сегашния етап - доста хора пишещи по -отдавна понатрупаха количества защото с времето се натрупват а парфюми се харчат бавно, знаете, още повече като избора не е между пет а между 20 и повече. Много от тези с уж по-нормална бройка всъщност минават през същата бройка парфюми, но разчистват, обменят, подаряват и просто не запазват и не държат дълго всичко което купуват всъщност.Нямаше и толкова фланкъри, нямаше толкова ниш, цените бяха по-ниски също. Въпреки това интерес има и се радвам на всички с които споделям това хоби.

Последна редакция: чт, 19 май 2022, 03:30 от Athena

# 260
  • София
Нищо подобно на моята кожа. А може и във вашия офис да са предубедени, защото са видели шишето.

Имам достатъчно ниш аромати, не е от липса на олфактивен опит. Хубав лимон с мента е според моя нос. Не се развива синтентично.
Не го пробвам за първи път. Чудесен за спорт, тичане в гората, и освежаване в хоум офис.
И за мен е голям свежак, но аз усещам и малко от мангото. На няколко пъти даже си лягах с него. В жегите мисля, че ще е още по-хубав. Радва ме, слънчев ми е.

# 261

+1, моето откритие от тази серия е бигардия, много приятно ме изненада, не ми е химически изобщо, има добра база, което за мен е страшно важно, също смея да твърдя, че имам достатъчен опит, за да направя сравнение. Просто може би в тоя офис не си падат по такъв тип аромати или са имали други очаквания:).

# 262
На мен ми липсват описанията на Ковачева. Simple Smile
Много са вдъхновяващи винаги.
Вярно замря темата, но може би хората почнаха да мислят повече за нещата от първа необходимост, а парфюмите са си луксозна стока. Дано не е така.
Иначе аз съм с 50+ парфюма, благодарение на корона вируса, локдауна и темата. За мен това са добре похарчени пари, защото парфюмите ми носят много радост. Купувам винаги с трепет нови, но бързо ми омръзват и подарявам или разменям, за да освободя място за нови.
Предпочитам 30 мл, или най-малките разфасовки да купувам. Рядко се презапасявам и повторно купувам само най-любимите парфюми.

# 263
  • Sunshine state
И аз предпочитам по-стегнати описания без лирични отклонения, просто така си черпя информацията, която ми трябва.

Относно разфасовките - грандоманщината ме тресе и като е гарга, да е рошава - винаги взимам най-голямата възможна. Естествено не съм си научила урока и след разочарование просто си викам, че ще намаля като купувам на сляпо, но все ми се вижда по-изгодно и се нахендрям на най-голямата бутилка.Sweat Smile

# 264
Светна ми най-сетне на кого е близнак Sakura Dior- на Blooming bouquet. Поне на моята кожа са изключително близки, един скъп дерт по-малко.

Мимозата на Амуаж е едно креместо чудо, ще я дебна на промоция, то се е видяло Joy

# 265
Напоследък и аз съм малко пас с парфюмите. Имам чувството, че почти всеки новоизлезнал е едни и същи бели цветя, тук таме разнообразен с кокос или сол и толкоз. Пълна липса на креативност. Ами пас ще съм, докато не измислят нещо по-интересно. Намалявам малко колекцията, подновявам стари любови и се запасявам.

Някой пробвал ли е Lalique Nilang?

# 266
И аз винаги съм взимала 30 мл, защото бързо ми омръзва пък и съм искала да пробвам нещо ново. Единствената ми 100 мл разфасовка до преди година беше един Instant подарък от майка ми от преди 10 години. Не се шегувам за годините, наистина толкова дълго отлежа наполовина използван... НО! с този парфюм се случи нещо магическо, невероятна трансформация.... Моят вкус също се промени, но и самият аромат стана по-наситен, по-ванилов и по-дълбок. Преди ми се струваше по-скоро хладен, а в момента с интензивната ванилия, е много уютен и топъл, изобщо не е такъв, какъвто го помня,цветята и пудрата са много по нежни и непринудени.

# 267
Вземам обикновено най-голямата опаковка, тъй като е по-изгодно. Но тръгна ли да пътувам - греда, тия големи шишета заемат много място в багажа. Grinning
Последно пътувах с "A drop d'Issey". Но не знам защо, AVON- ският спрей за тяло, с който го комбинирах - "Velvet peach" -  беше по-осезаем за мен. Но моят нос е калпав, затова много и не си позволявам описания на нотки и развитие на парфюми, за да не подведа неволно някого.

# 268
Аз от две седмици съм само с Libre EdT.💛 Много го харесвам, дава ми усещане за свежест, простор и свобода, също както и песента, която не ми излиза от главата от много време - https://www.youtube.com/watch?v=wLsv12ZblxI 💛

Последна редакция: ср, 18 май 2022, 21:37 от dreamer🌺

# 269
Не може ли да си коментираме и всеки да си има едно наум, че не възприемаме ароматите еднакво?
Точно. И още нещо. Тук никой никого не кара да купува. Напротив, най-често даваният съвет в темата е "проба преди покупка". Именно защото един и същ парфюм стои различно на различните хора. А когато купуваш на сляпо, разбира се, че има риск. Обаче аз лично не го приемам негативно, а се радвам на всяка възможност да се запозная с нов за мен парфюм, дори и да не ми стане любимец.

Общи условия

Активация на акаунт