Парфюмни размисли и страсти - 272 май 2022 г.

• 55 865
  • 667
  •   1
Отговори
# 450
Днес станах свидетел на едно парфюмно кощунство. На летище Дортмунд в два големи бокса нахвърляни парфюми- Лакост, Хипноз Ланком и какво ли не още от близкото минало и отгоре някакви цени- 19.99, 29.99, 39.99 евро. Скандинавки бяха силно впечатлени, не от ароматите, а от цените и си напазаруваха разни промоцийки. Жалко, жалко, щом така ни презентират вече парфюми.  Стока,  масовка.Нямаше нищо интересно, поне за мен, но си направих изводите, че за масата народ е важно да  е с нещо марково и изгодно, купено от дюти-то фри, което понякога е доста по-скъпо от нашите си тука сайтове, ама нейсе. Добре че ги има тези сайтове, но като гледам, как хвърчат цените....

# 451
Какъв парфюм бихте ми препоръчали, ако кажа, че търся нещо "присъствено и нахално"?
Аромат, който има потенциал да доминира над другите аромати в стаята?
Парфюмите на Мансера и Монтал.

# 452
  • София
За жалост е, Радика. Качеството на парфюмите пада въпреки мощта на корпорациите, които стоят зад марките. В същото време локалните инди брандове няма как да се популяризират, освен разчитайки на влогъри, блогъри и изобщо инфлуенсъри. Стотици красиви парфюми потъват в ароматния океан без следа.
В последно време следя блога на една италианка, чета с усилие с гугъл преводач, просто тя представя уникални брандове. Решила съм да поръчам мостри от чужди онлайн парфюмерии, доколкото мога, и да купувам най-много 3 парфюма на година. 
Ще споделиш ли кой е блога?
Благодаря!

# 453
То май стана така, че самите производители не се отнасят особвно сериозно към продукта си. Пускат се неща, колкото да се види има ли интерес и после ако има такъв, започват фланкър след фланкър на килограм. И стават все по-политкоректни, имам пред вид слаби и незабележими. Да не говорим за ужасния "навик" да се пуска нещо, което Ухае прекрасно първите 20 минути и после се изпарява сякаш никога не е било.

Момичета, какво ви е мнението за Xerjoff

# 454
Днес станах свидетел на едно парфюмно кощунство. На летище Дортмунд в два големи бокса нахвърляни парфюми- Лакост, Хипноз Ланком и какво ли не още от близкото минало и отгоре някакви цени- 19.99, 29.99, 39.99 евро. Скандинавки бяха силно впечатлени, не от ароматите, а от цените и си напазаруваха разни промоцийки. Жалко, жалко, щом така ни презентират вече парфюми.  Стока,  масовка.Нямаше нищо интересно, поне за мен, но си направих изводите, че за масата народ е важно да  е с нещо марково и изгодно, купено от дюти-то фри, което понякога е доста по-скъпо от нашите си тука сайтове, ама нейсе. Добре че ги има тези сайтове, но като гледам, как хвърчат цените....

Кощунство са цените на недвижими имоти в Европа. Joy На масата народ парфюма не е приоритет, и не е нужно.
Хипноз е прекрасен, имала съм го някога, и бих го грабнала зза без пари с удоволствие.

Парфюмистите са субкултура все пак.

# 455
Лично за мен Xerjoff са много, много надценени аромати ..... От тези, които съм имала не успях да се влюбя в нито един - все нещо ми липсва ......

# 456
Мислите ли, че са субкултура наистина. Аз си спомням още баба ми, имаше един Шанел 5 и цялото семейство го познаваше. Включително баща ми и дядо ми. Въпроса е, че според мен качеството на продукта спада и от там идва нуждата да се търси нещо различно.... Моите майка и леля на по 60-70 години с голям кеф носят нишови парфюми без да знаят, че са такива, просто защото им харесва аромата.

# 457
И за мен страстта към парфюмите е вид субкултура.

Днес ми е първи досег с Амуаж, пробвам Dia. Като аромат на моята кожа е доста сходен с Chanel 5, само е по-плътен от него. С други думи, не е точно моето нещо. Сякаш би стоял по-добре на мъж.

# 458
Не мисля че притежателите на парфюми са специална порода или субкултура.
Да имаш френски парфюм днес е далеч от описаната в "Майстора Маргарита" сцена в театъра - Герлен, Шанел номер пет, Мицуко, Нарсис ноар, вечерни рокли, рокли за коктейли....."
Магазините са заляти с парфюми, това е класически подарък за рожден ден и изпращане на абитуриент и за една вечер се събират 15-20 различни шишенца и имаш колекция Simple Smile И за мъже, и за жени се отнася.
В Дъглас постоянно има парфюми на намаление, миналата година разпродаваха Ботега Венета на половин цена и пред мен на касата една дама беше взела от всички парфюми по два Grinning, предполагам за подарък. Върнах се да видя какво точно пропускам Grinning

Днес нося Byzance, сега е прелест, а зимата в студа пипера направо ме усмърти.

# 459
Ще споделиш ли кой е блога?
Благодаря!
Заповядай, Станислава Simple Smile
http://www.ilmioparfumblog.com/
Да попитам на свой ред знаещите и опитните : базата данни във Фрагрантика една и съща ли е за всички езици? Имам съмнения, че е, защото търсих италиански бранд в италианската - с надежда да го открия, няма го в англоезичната; по същия начин търсих испански парфюми. Безуспешно. Парфумо.нет е сякаш с повече информация, но и там няма всичко.

# 460
  • Пловдив
Какъв парфюм бихте ми препоръчали, ако кажа, че търся нещо "присъствено и нахално"?
Аромат, който има потенциал да доминира над другите аромати в стаята?
Един от "най-нахалните" парфюми е Kirke Tiziana Terenzi. Това чудо превзема пространства Simple Smile

# 461
Не става дума колко парфюма притежаваш ако някой ти ги е подарил, а дали се интересуваш от съставки, къщи, история и прочее.
Истинските парфюмани се интересуват и от производство, произход на съставките, четат, пробват активно се интересуват.
И 50 аромата да ти подарят, не си парфюмиста. Не е същото.

# 462
Не става дума колко парфюма притежаваш ако някой ти ги е подарил, а дали се интересуваш от съставки, къщи, история и прочее.
Истинските парфюмани се интересуват и от производство, произход на съставките, четат, пробват активно се интересуват.
И 50 аромата да ти подарят, не си парфюмиста. Не е същото.
Точно така е и за мен.

# 463
Dez, densi, съгласна съм с вас. И за мен е важно не количеството парфюми, които човек притежава, а отношението, което има към тях.

# 464
Аз си признавам, че съм просто консуматор на парфюми - харесва ми - не ми харесва .... Изобщо не се интересувам от произход, история, суровини и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт