Искам да кажа... (194) през МАЙ 2022

• 50 484
  • 1 150
  •   1
Отговори
# 990
Тит, ти си бойна мацка, не се съмнявам, че си намерила решение.
От 25-6 годишна имам книжка, ползвам си я активно. Като девойка нямах никакво желание да шофирам, обичах да се возя. Сега е обратното, много трудно давам контрол на някой друг. На обучение за безопасно шофиране на писта съм ходила, професионален състезател ме е возил и ми показваше техники, ми не можах да се отпусна и да се насладя, исках аз да управлявам;)
Лили, записвай се, няма такава свобода. Ще се справиш!

# 991
  • при моите деца .....
Добро утро!
Неделя е, а се събудих преди 6....
Вече пуснах втора перална...
И днес ще ходя при кака и татко.
ММ тръгна, Митето ще е при баба и дядо.
Мързелива неделя!

# 992
Добро утро.
В 4.30 ме събуди грандиозна гръмотевица. Дълго време не заспах, но добре че все пак съм заспала и поспах поне още малко, иначе никакво разкрасяване нямаше да ми помогне.
Хубава и приятна неделя.

# 993
  • на Мелмак
Добро утро, момичета!

Станах отдавна, пералнята работи, съдомиялната е оправена, започва новото зареждане. Банята трябва да оправя, но едно кафе с форума и после. Кухнята ми е оправена, измита.

Ха, Тути, аз обичам да се возя, карам добре, но не е моето. Резервен шофьор съм при дълги пътувания. Което ми напомня, че трябва да направя резервации в Хърватска и Франция. В Барселона вече резервирах, за първи път през Аирбнб. Някой да е пътувал до Испания с кола?

# 994
  • Euskal Herria
Ние. Всяка година Simple Smile.
Хубава неделя на всички!

# 995
  • на Мелмак
Янче, благодаря! А как разделяте пътя? Как е най-удачно? В смисъл да не си като пребит?

# 996
Добро утро!

Лилс, записвай се. Щом аз станах шофьор... няма невъзможни неща 😆

Снощи много се забавлявахме и много добре апнАхме.

Днес ще оправям дрехите, които не опраивх вчера и ще си боядисвам косата. Мислех да плажувам, ама то вали...

Сега ще помедитирам и аз с кафето и се захващам.

# 997
  • Euskal Herria
Ети, с две нощувки сме по пътя. Гледаме горе-долу на равни интервали да делим дистанцията. Но все пак се съобразете с вашите предпочитания.
Според това, което писа, вие ще минете по стандартния път. Ние ползваме маршрута Испания - Франция - Германия - Австрия - Унгария - Сърбия - България. Нощувките ни са във Франция и в Австрия, по около хиляда километра от спирка до спирка. Можеш да ползваш сайта на Мишлен, за да видиш приблизително разходите за маршрута:
https://www.viamichelin.com/
Иначе ползваме навигацията от телефоните, винаги дава обстановката в реално време.
Във Франция на всеки 10-15 км има обособени места за почивка (aire), условията са много добри. Спираме често, защото пътуваме с кучето. Пътищата им са идеални. И платени. Simple Smile
Една година сме минавали през Италия - там на влизане взимаш билет и на излизане от страната плащат тол таксата. Словения беше с елекронна винетка. Хърватия - такси. Там дадохме евро, върнаха ни в куни (курс - по преценка на чичото). Но това беше преди години, вероятно нещата сега са различни. Сърбия са се справили повече от чудесно с магистралата им - открай до край е, влизаш, излизаш, все си по магистралата.
За нощувките по пътя  - резервираме чрез букинг, избираме места, които допускат домашни любимци.
Ако още нещо те интересува, пиши.

# 998
  • на Мелмак
Благодаря, Янче! Hug

# 999
По моето стандартно ставане трябва да ви пожелая Добър ден, но така да не си помислите, че съм се наспала.....Нееее.
Мина нашето събиране покрай абитуриентския бал, видяхме се, смяхме се, а някои и играха. На мен чалгата ми беше в повече и си поседях на стола прилично. До дискотека така и не стигнах.
Съни, честит колан за момчето. Да си изкарате повече от добре на бала.
И аз не карам, а трябва да поправя това.
Вчера пристигна страхотно сако и после ще ви го покажа. Оказа се, че като разших джобовете на единия е "избягал" хастара и трябва малък шев, но като знам, че шивачката пуши в ателието, а аз вече го изпрах и изгладих, ще трябва сама да се справя.
Боби, сега кой ще гледа Митето?

# 1 000
  • Germany
Добро утро!
Много приятна вечер имахме снощи. Не спах много и продължава да ми е уморено. Мисля, че е от ниското вит.Д, та ще съм по стриктна с добавката тези дни и се надявам и като посъбера слънце в Испания да се нормализират нещата. Мрачно и хладно е при нас. Дано не завали и успеем да си направим една разходка.
Хубава неделя!

# 1 001
  • при моите деца .....
Мари, Заведох Митето при баба му и дядо му...
Но беше тъжен....
Искам да го взема с мен....

# 1 002
  • Бургас
Добро утро!

Ети, Яни е била доста изчерпателна.
Скрит текст:
От години пътуваме служебно България-Италия с кола и минаваме пътя дотам без нощувка, с кратки почивки по 15-20 минути. Аз удрям по някоя глава, но шефът, който е и шофьорът, е железен, не знам как издържа. В Сърбия магистралата наистина е чудесна, от граница до граница, там минаваме винаги през нощта  и въобще не спираме за почивка. То реално и на вас с тръгване от София няма да ви се наложи да спирате. Тол таксите в Хърватска ги плащаме в евро. На таблото обикновено изписва в куни и като кажем евро, ги превалутират, виждаш сумата на таблото, не сме смятали по какъв курс. Връщат си ресто в евро. Почиваме по големи бензиностанции и последните години поне не сме имали проблем с плащането в евро. В Словения си купуваш електронна винетка от пункт тип бус на границата, на паркинга веднага след контролния пункт. Тук мога да предложа чудесно местенце за нощуване, близо до границата с Италия, до самата магистрала.
Втора вечер спя при майка, лягам рано и в 2:30 се ококорвам, въртя се после до кое време, заспивам, будя се и после главата е компот.

Лили, същите мисли ми минават и на мен през главата. Аз съм добре с ориентацията, обаче съм бъзла и не съм сигурна ще се справя ли. Каквото има за учене, ще науча, но на пътя в ситуации не знам дали ще се справя. Ясно е че всичко е до практика, но ме спира това.

Мари, покрай сакото може и вчерашната абитуриентка да покажеш.

# 1 003
  • някъде ... тук ...
Лили и Селесте, хич не се замисляйте, а започвайте курсовете. Ще свикнете и после ще се чудите защо не сте го направили досега.

Сватбата беше страхотна. Прекрасни младоженци и много як купон. За малко бурята и липсата на ток поизнерви положението, но после всичко си дойде на мястото.

# 1 004
Боби, за след края на градинския живот питах за Митето кой ще го гледа. Марти на училище, ти на работа, ТМ пътува....
Селесте, ще се покажа, но нямам нито една снимка сама на моя телефон. Чакам щерката да се включи с тези от нейния телефон.

Общи условия

Активация на акаунт