🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LVIII 🎬

• 53 633
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Мисля, че децата я обичаха по своему.

# 91
  • София
The Northman (2022) ми допадна доста. Ако харествате филми тип Конан, Тринайстият войн, пробвайте с този Simple Smile

# 92
Не са ли му в повече червата?

# 93
И аз така чух Simple Smile

# 94
Значи не е баш като Конаните и 13тия воин, които аз иначе харесвам (и книжките препоръчвам).

# 95
Първите сезони на Викинги имаха черва
Скрит текст:
(включително онзи викингски ритуал, при който връзват червата на осъдения на дърво и той трябва да обикаля),
но бяха интересни, за разлика от сегашните сезони, които според мен са изцедени (не съм ги гледала, попрочетох ревюта).
Но и аз не обичам такива работи и трябва страшно много да си струва в други отношения, за да ги понеса... Точно заради такива неща, дълго се колебах дали да гледам Squid game.

# 96
  • София
Значи не е баш като Конаните и 13тия воин, които аз иначе харесвам (и книжките препоръчвам).
Баш в същата тематика си е Grinning Няма чак толкова кървища Grinning

# 97
  • в сърцето на един мъж...
Гледах Доктор Стрейндж, хареса ми като цяло, но нещо края не разбрах, не знам дали е от това, че го гледах на немски или съм просто тъпа Sad

# 98
  • София
Гледах Доктор Стрейндж, хареса ми като цяло, но нещо края не разбрах, не знам дали е от това, че го гледах на немски или съм просто тъпа Sad

С две думи, Америка успя да победи Уанда като й показа колко е изкривена представата й за владеене на целия Мултивърс (не знам доколко сте наясно със сериали и комикси) и й показа, че децата й няма да са щастливи с тази версия. Уанда се осъзна и се самоунищожи с Даркохолда( което не го вярвам, Уанда няма как да е мъртва).
Др. Стрейндж получи окото Агамото, което го прави майстор на Мистичните изкуства, след като е използвал тъмната магия. Чарлийз Терон е Клеа, върховен магьосник на Dark Dimension, племенница на Дормаму и съпруга на Стрейндж ( в комиксите). Финалната сцена трябва да ни поведе към т.нар. евент Secret wars ( края предполага, че тия двамата трябва да предотвратят сблъсъка между 2 реалности), най-сбито казано Simple Smile

# 99
  • София
Secret Wars, ако се стигне до там, трябва да е в пъти по-мащабна продукция от Infinity War и Endgame. Героите и злодеите са прекалено много. Но вече започнаха полека. Обаче искам да видя X-Men и кой е ще новият Върколак.

# 100
По тоя повод, чудех се къде изчезна нашият Мордо, явно ще е там.

# 101
  • София
Secret Wars, ако се стигне до там, трябва да е в пъти по-мащабна продукция от Infinity War и Endgame. Героите и злодеите са прекалено много. Но вече започнаха полека. Обаче искам да видя X-Men и кой е ще новият Върколак.
Да, би трябвало да е невероятно, имат пари, имат акъл, имат Кевин Фейги и Хепи, т.е всички предпоставки за нещо велико, очевидно се и опитват да спазват комиксите, няма причина да не е нещо могъщо. Мисля преди всичко, че трябва да минем и през Secret Invasion, защото някой от любимите ни герои, които знаем всъщност може да се окаже, че са скрулове, ама да не задълбавам....
X-men трябва да се появят, чакам ги и аз, чакам и любимия ми Дедпул.
Бавно, сигурно и полека вървим към Avengers 5...

# 102
  • в сърцето на един мъж...
Много благодаря за разясненията!

# 103
Тийзър на новия хищник на Hulu.
https://youtu.be/7HGqcifonvs

# 104
  • София
4 бързи ревюта на последно изгледани заглавия.

Moonfall
https://www.imdb.com/title/tt5834426/

Добре, че го пропуснах на кино. Спестени пари. Много слаб, наивен, клиширан филм с прозаичен финал.
Аз се чудя на друго, защо все още правят такива филми и защо после са учудени, че са провал?
-
5.0

È stata la mano di Dio / The Hand of God (2021)
https://www.imdb.com/title/tt12680684/

Очаквах повече от Паоло Сорентино след ''Великата красота'' и ''Младост''
Сорентино иска да покаже истинския Неапол, неговия Неапол на фона на пристигането на легендата Диего Марадона и препратките с прословутата 'Божия ръка' като използва всичко това да разкаже историята на съзряването на едно обикновено момче от обикновено многодетно неаполитанско бедно семейство.
Не се е получило обаче. Поне за мен. Твърде абстрактно, твърде трудно смилаемо, а 'божията ръка' остана далечно ехо, което не можа да получи своето истинско място в историята.
Обичам и абстрактни филми, но този не беше достатъчно добър дори и като такъв.
-
7.0 / 6.5

Смърт край Нил (Death on the Nile)
https://www.imdb.com/title/tt7657566/

Останах разочарован. Нищо общо с Агата Кристи. Твърде много неща дадоха за самия Поаро, което беше излишно, около него е по-добре да витае мистерия. Каста беше слабичък, по-голямата част не стояха добре в ролите си. Единствения, който беше на ниво беше Кенет Брана, може би защото сам се е режисирал, не знам.
Убийствата и мистерията около тях (кулминацията) беше претупана и неубедителна.
Очаквах много повече.
-
6.0

Рамбо: Последна кръв (2019)
https://www.imdb.com/title/tt1206885/

Не го гледах на кино когато излезе. Имах лоши усещания още от трейлъра и като видях локацията и интригата...
Е, гледах го наскоро по НОВА. Порендо правилно решение от мен.
Много голям фен съм на Джон Рамбо. Емблематичен филм за 80-те години и не само. Бих казал - класика в жанра!
НО по дяволите защо беше това? За какво? И какво ново показа или какво наследство остави? Аз съм в шок.
Няма да коментирам нелепостите, ще посоча единствения плюс за мен - брутално смелите и натуралистични екшън сцени.
-
5.5 / 6.0

Общи условия

Активация на акаунт