НОЕМВРИйското човече е готово да сяда и света шарен повече да опознава! - Тема 4

• 22 836
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
И мен ми стана много мъчно за Марио, дано не сте се уплашили много 💜
На Тонката най-сетне му изби този зъб дето периодично му се подува венеца от 4ти месец. Всеки момент ще избие и втория вижда се чертичка, две вечери мрънка по 1 час, днес от сутринта.
Мина му и зеленето ако, значи не е от млякото - не знам тогава какво беше.
Май приключи с нощното хранене. Известно време спеше малко под 10 часа и повечко през деня, сега пак почна над 10 да спи. Пупупу.

Какъв е този чай, че не пие почти вода, пък е топло и се притеснявам.

Последна редакция: пт, 27 май 2022, 10:13 от Одри ♡

# 331
Не мога да ти кажа марката, на гранулки, имало Лека нощ, успокояващ и още някакъв. С маточина, и още нещо.
  Сега храни Кати, но като се освободи ще я помоля да го снима и ще го сложа тук. Май на Ганчев.

# 332
Одри,Честито зъбче!
При мен заместването на обяд за сега отпада,ЛЛ настоява да давам и мляко(ще я послушам).Моето момче май ще е дълъг като мен порастнал е 71см за сега.
Ще ходим на коремна ехография Д-р Ямакова ми препоръча ЛЛ от Пловдив някой ако е ходил моля,за мнение.
Аз през бременноста качих около 12/13кг.,родих нормално до втория месец ги свалих….Но не бях както преди😂някак по-мека и отпусната.
Сега правя вакуумки всеки ден+упражнения+кардио 30мин.
За водата мога да кажа(защото се занимавам с пречистване на водата),че ако давате обратна осмоза бебето ще пие много…,след като е минала през мембрана водата е  сладка и мека на вкус.Това до един момент после си трябват и минерали.

# 333
Миличкият Марио, много ми стана мъчно, дано не е страдал!
Месото е 20 грама на порция през ден за тази възраст, на 1 годинка е 40 грама. Аз започнах пък да слагам кокосово масло и то спечели най-накрая моята злоядка. С това масло започна да отваря уста, аз направо не можех да повярвам. Даже два дни хапна по 100 грама и после не ме търсеше да суче, успях да пробутам и малко вода от чашка със сламка. Сега стискам палци да закрепи яденето, че то дойде време да предлагам СЗ, тя още с обяда не е свикнала.
С килограмите съм 2-3 отгоре на обичайните си, но аз докато кърмя съм винаги с 4-5 отгоре така че даже съм доволна. Като размер съм си моя размер, дрехите си ми стоят като преди, но на кантара има отгоре, не знам - от гърдите ли е хахахах 😂 и имам крайно потресаващ целулит, но това неспане и умора ми влияят зле и скоро нямам надежда да се отърва от него

# 334
  • Варна
Моето човече утре става на 7 месеца. Все по-успешно си хапва, но трябва да му хареса, поради което правя всевъзможни мешаници, освен това да е гладко пасирано и по-редичко, особено ако има картоф, докато не го разредя и убия вкуса с нещо, не близва 🤭 Преди няколко дни открих белия морков, фурор! Няколко дни яде всичко с него 😁 Друго, което много хареса е авокадо с праскова (той като цяло прасковата много си я харесва). Вече е ял какво ли не, днес следобед дадох малко овесена каша, та вкарвам глутена. По принцип нямам притеснения за алергия, но все пак ще въвеждам постепенно.
Заспиването напоследък ни е трудно, не търпи да е завит с нищо, едва когато почне да се унася, мятам нещичко отгоре му. Вероятно му е топло....Не знам и вечер с какво да го завивам, нощите са драматични от около седмица, след 1ч започва да се буди на 30мин, мрънка, не реве, но му се спи, намествам го, давам биба, завивам и така до след 30мин. И аз съм абсолютен парцал, само си гледам часовника и чакам да се съмне, че да се свършва.
Зъби няма още, не забелязвам да се е втрърдил венеца, но пък лигите са страшни.
С килограмите съм зле. Аз качих около 15-16кг, а и започнах с 2-3 отгоре на нормалните ми, сега съм с 6-7 до началните от бременността, плюс 2-3, които ми бяха отгоре, абе имам 10на да свалям, което не виждам как ще стане. Вечер си мисля как сутринта ще тренирам, как няма да ям, а като стана съм изтощена, нямам желание за тренировка и съм гладна 😶 Та, така, да видим, надявам се, когато спра кърменето, възстанови се цикъла ми и т.н. да се наместят хормоните и по-лесно да свалям.

# 335
На моето човече днес му е много жега. От седмица го извеждам с боси крака, къс  ръкав или без ръкав и къси гащи. А сега поиска и така да спи. То не беше рев и мятане, докато не свалихме ромпъра. Вече заспа, ама е само по плик, без одеало. Ами страх ме е така да спи, та явно ще се дебнем двамата. Аз ще завивам, а той ще се отвива.
Момичета вие как ги държите облечени в къщи? Как спят? Знам ли, то аз съм зиморничава 🤔🤔🤔😒

# 336
Алекс спи по боди с къс ръкав и къси гащи. Завивам го с пелена, но впоследствие, като го взема при нас в леглото, сме с общ чаршаф. 😁
Май само ние спим все още заедно 😁

# 337
  • Варна
Дани е основно през деня по боди с къс ръкав, а за навън си е с бодито (или тениска) и обувам панталонки. Обичайно е с боси крака и е много смешен, с кафеви крачета и ръчички, които все се подават от количката, вече почнах да ги мажа, но преди не съм и затова покафеняха 🤭 Спи също с боди с къс ръкав, завивах с едно одеалце, после с двоен чаршаф на няколко ката, той мята крака, докато не го махне от себе си....сега след като заспа го завих с малко двойно чаршафче и му развих краката. Да съм солидарна и аз махнах одеалото и съм по чаршаф (аз така или иначе го мятах само през кръста). В стаята става доста топло 24-25 градуса, но пък, ако отворя е студено...Да видим как ще е тази нощ.....

# 338
Мила спи с боди дълъг ръкав и чорапи, но май й е топло и ще минем на къс ръкав. Завивата е с пелена, но се отвива. През деня е по къс ръкав и къси панталонки.
И тя в средата на нощта идва в спалнята ни. Преди ден се случи чудото стана чак в 5:30 за първо нощно кърмене. За момент се размечтах, че ще спя вече, но вчера пак си се събуди в 2 първо.

# 339
Одри ти спря да кърмиш ли ?
Аз спрях захранване временно , не мога се разправям повече с тва не ядене. Малко почивка.
Купих сумати чаши преходни , не ги разбира тва дете и тва е , та ще си давам биберон аз от тук на сетне. Нито 360 разбира как се пие ни о никакви 😀или нормална чашка или биберон, но нормална на вън за сега не ми е опция Simple Smile на плажа по бива ама да се олива цялата не ми е гот.
Ние спим на климатик защото не се живее.
Утре щаминаваме за нашето море 😀Та стагам тонове багажи.
едната ми гърда превъртя и спря ла произвежда мляко като преди , другата пък си бачка и за двете още от ден 0 а сега ептен направо кат за 3
Малката разбирасе не желае да ви суче някакви си там си цици, и доста често ми се налага да я храня от шише ,  на вън 100% там няма шанс да яде от гърда . А и в нас переодично. Защото иначе тя ще яде още по малко от това което яде . Аз в момента не наблягам на водата , а предагам мляко по често, за да си утолява жаждата с калории , не знам колко е ок но като не ядеее.
Чай мисля да вземв плодов аз . защото госпожицата водата ви не я приема като нещо живото важно. И е теглила еднаааааа и не и пука. Добавях сок в водата ( който е много разреден ) само тогава переодично има интерес .

# 340
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, пробвайте с чувалче. Дъщеря ми спи с чувал, откакто започна да се отвива, някъде началото или средата на 3ти месец. Сега й купих по-голям, че нейния окъся. Води се уж 0.5 тог, от два пласта е - отвън ранфорс, отвътре памучно трико. Много ми е удобно и спокойно така, нито я гоня нощем да я завивам, нито я мисля от коя преграда ще си подаде краката. От около 2 седмици спи с ромпър с къс ръкав и крачол и чувал. Понякога през деня я слагам с боди с къс ръкав, ако ме мързи да я преоблека. Вкъщи вечер става жега, западно изложение сме и въпреки щорите, сигурно е над 26-27 градуса. На отворено не можем да спим, шумно е. Затова от 2 дни пускам климатик за през нощта на 25 градуса и намален на минимум вентилатор. Абсурд е в пловдивските жеги да се спи без охлаждане. Зимата денонощно държахме 24 гр вътре, отново спеше с подобен чувал, но с плътен ромпър с крачета и дълъг ръкав.
Водичка пропи, откакто стана топло и вече яде повечко пюре. Започна да си иска преди 2ра и 3та дрямка, а снощи пи и след разходката. Вчера би рекорда си с 80 мл за целия ден. Очаквам като става по-горещо да търси по-често.
Започнах да предлагам плод за СЗ. Дадох първо ябълка, леко кисела е, хареса се. Изяде си определените лъжички и продължи да отваря уста за още.
Момичета, до кога смятате да стерилизирате? Аз от вчера реших да спра с шишетата за вода, а като направи 6 месеца мисля да започна да стерилизирам през ден тези от мляко и постепенно за 1-2 месеца изцяло да спра. Така или иначе вече се въргаля по пода, лапа всичко, захранваме се, а лъжичка и купичка не стерилизирам.

# 341
Блу,и моето пие тези дни доста вода вчера рекорд 100мл.,но сме в Пловдив все пак🔥
Знаете ли,дали дозата витамин Д през лятото се намаля(забравих да попитам ЛЛ)?
Моето спи по боди къс ръкав/без крачоли като заспи го завивам с леко одеало….
Аз пробвах с чувалче не го иска може би ако е 2 размера по-голямо..да може да се мятка😁
Ние се бяхме навили толкова за почивки през май,но като започнаха тези скокове и регресии лошо ми стана.Като си помисля и за багаж направо не ми се ще да тръгвам🫠

# 342
Кати спи с чувалче,отдолу е само с боди къс ръкав и босичка.През деня само с една крепонена пеленка. Хич не обича да й е топло.
    Тя следобяд си яде добре плодово пюре + АМ.Ябълката не я харесва, явно ще обича по-сладичко.Бананът и круша са фаворити.

# 343
Алекс спи с ромпър с къс ръкав и къси крачоли. Като беше с дългия, който няма отвори за краката направо завираше. Завивката тези дни постоянно я сменям и незнам дали му е ок. Първо беше само с пелена, май му беше жега, после сложих един плик от спалния комплект, май му беше хладно. Последно тази нощ беше с една бархетна пелена и незнам дали му е ок така. Вкъщи нощем е близо 24 градуса и отделно си е и влажно и отварям вратата на стаята,че иначе не се диша. През деня го обличам с боди с къс ръкав и 3/4 панталонки.
Nadeto каква овесена каша даваш и как я приготвяш? Смесваш ли с обикновена каша? И аз ще почвам с глутена и овеса, че тоя запек вече ме побърква. Ака всеки ден, но акото е твърдо и оформено, като на голям човек. Вече незнам на какво се дължи това при кърмене бебе. Круши и сливи помагат само до някъде. Ако и с овеса не се регулира ще давам май дуфалак. Иначе не се мъчи особено, ама все пак е неприятно.

# 344
Блу,и моето пие тези дни доста вода вчера рекорд 100мл.,но сме в Пловдив все пак🔥
Знаете ли,дали дозата витамин Д през лятото се намаля(забравих да попитам ЛЛ)?
Моето спи по боди къс ръкав/без крачоли като заспи го завивам с леко одеало….
Аз пробвах с чувалче не го иска може би ако е 2 размера по-голямо..да може да се мятка😁
Ние се бяхме навили толкова за почивки през май,но като започнаха тези скокове и регресии лошо ми стана.Като си помисля и за багаж направо не ми се ще да тръгвам🫠
Нашата лекарка каза профилактично до 1 годинка по 1 капка независимо, че е топло

Общи условия

Активация на акаунт