Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 172 380
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 1 395
Кръвният тест за ФКУ се взема от петичката на бебето, не от ръчичката. Ръчичката е била синя от нещо друго, Грейс.
Аз също присъствах на вземането на кръв на бебето ми от петичката и не мисля, че бих го позволила при евентуално следващо мое раждане.

# 1 396
Бърди, любопитно ми е мнението ти за тези тестове в родилното. Аз също не съм проучвала въпроса, но щом има хора, които изрично ги отказват, явно имат някакво основание.
И защо да ги отказвате, не разбрах?

# 1 397
РУБЕЛА НЕ Е РУБЕОЛА!!!!!!!!!!!! това са две различни неща,просто.

Бърди, принципно думата РУБЕЛА изобщо я няма в българския език. А след като я няма, не виждам как можем да и придаваме значение.

Българската дума РУБЕОЛА се превежда на английски като RUBELLA.

Българската дума МОРБИЛИ се превежда на английски като MEASLES или RUBEOLA.

Наистина е просто, освен ако не си поставяме за цел да въвеждаме нови думи в българския речник.

# 1 398
Не може РУБЕОЛА да се превежда на английски като RUBELLA, просто защото рубеола не е рубела.
И затова не се превежда така-просто е. Simple Smile
За никакви "нови думи" в Бг език не става реч. Става реч фактически точно да се превеждат термините.

# 1 399
  • София
Да ви попитам отново за отказа от ваксина по религиозни убеждения и писмата, които постнах по-горе - мислите ли, че е възможно да се намери и някъд в бг законодателство подобна вратичка?

Аз не мога да кажа, че съм много добре запозната с бг законодателството, но ми стана любопитно тези писма за отказ по религиозни убеждения на хора изповядващи каква религия са?
Православното християнство допуска ли ваксинирането?  Thinking

А относно детските градини и училището аз разчитам на това, че ще отпадне задължителния характер на ваксините.

# 1 400
Православното  християнство допуска много не6та,дето не са за допускане...
На мен ми харесва  термина на Гълъбов "Божествен закон",който е еднакъв за вси4ки, и затова кръвта на 4овек трябва да се пази 4иста независимо от религията,която изповядвя или не.

# 1 401
Грейс, от вчера ме сърбят ръцете да се включа в темата за "ваксините по желание". Въздържам се, тъй като не вярвам, че има смисъл да казвам каквото и да било - тези майки имат достъп до информация, не съм аз човекът, който ще повлияе по някакъв начин на техните решения.  Единственото, което мога да постигна, е да обърна темата на поредната, която е  "за" и "против" ваксините. Но майката, която е пуснала темата, пита за мнения за конкретни ваксини + тези, които задължително "трябва" да се сложат, а не дали изобщо да слага каквито и да било ваксини (изглежда ми далеч от тази идея).
Та така аз вече си мълча тогава, когато съм убедена, че е безсмислено да се обаждам. Не така стои въпросът с близките ми обаче - за техните решения (ваксини, антибиотици, наскоро операция и т.н.) наистина се тормозя, тормозя и тях, но далеееч не винаги има желания резултат. Родата на мъжа ми доста по-лесно смилат информацията, която им предоставям. С някои от моите близки се изпокарахме по повод противогрипните им имунизации.

# 1 402
В Бг има най-различни религии, не е само православното християнство! Не, че докторите им дреме, че твоята религия разрешава или забранява нещо, но това е все пак начин да им се запушат устите!
На тях по-скоро трябва да им се покаже чл. 88 от ЗЗдравето и чл. 5 от Конвенцията за правата на човека и биомедицината, те са по-силни от Наредбата №15, въпреки че чл. 88 и 58, който вменява задължение за имунизация си противоречат

# 1 403
Ей , да ви кажа и това пробвахме. Не я уважиха тая причина за религиозните убеждения. Макар че при мен наистина ги има.  Не че наистина на някой му пука в какво вярваш, ама си помислих, че щом се толерират хомосексуалистите и разни други перверзии с цел да не се наранят горките и да не бъдат дискриминирани , може и за мен да се намери някаква такава клауза/дали това е думата?/
     Много злорадо ми се обясни, че съм ударила на камък.  Не се оплаквам, само ви казвам опитност.

# 1 404
Верче, и какво стана, позволихте ли да ги сложат? Защото ако си стиснеш бебе в ръце насила няма да ти го измъкнат! Само могат да те нагрубят, но и за това си има лек Mr. Green

# 1 405
Е, разбира се ако трябва ще се бием, но нали все търсим така по културно да се оправим. Иначе не съм получила разрешение по добрия начин.

# 1 406
Ох, и аз драснах в оная другата тема, пък взех, че го изтрих. Щото Илиана_М е права. А промити мозъци колкото щеш.

# 1 407
Бърди, не че очаквам тук да си признаеш, но поне вземи си направи нужните справки кое как е и какво означава на български и английски - като си пишеш с майки от България, да не ги объркваш излишно.

Илиана, аз в такива теми обикновено не се обаждам (ако нещо много не ме провокира). Иначе на хората около мен споменавам по един-два пъти, ненатрапчиво, какво мисля за ваксините. Ако някой прояви интерес или желание за разговор - обяснявам, ако прочета в погледите им, че ме мислят за ненормална, или пък ако ми го кажат на глас, прекратявам темата. За съжаление човек сам трябва да узрее за някои неща...

# 1 408
  • София
  Седмица преди да се разровя за нещата, аз самата съветвах една мама да сложи последния Пентаксим на близнаците си, защото можело според мен да има странични реакции, но ползите са много по-големи, премахване на цели болести за цялото общество. Постепенно обаче от разговора ми с нея ми стана интересно, аджеба какъв  е смисъла и се зачетох. Накрая излезе, че месец след този мой съвет, самата аз вече няма да продължавам с ваксините.
   А за това, че до годинката не бях се заинтересовала и слагахме всичко е просто защото и аз го приемах като даденост и нещо полезно, никога не съм очаквала, че може наистина с децата ми да се играе такова тото и има толкова неща, които не ни казват. За съжаление признавам, че това беше едно от нещата за които не се бях поинтересовала преди раждането, бях наблегнала единсттвено на отглеждане, кърмене и тн.
   Тоест искам да кажа, че понякога наистина има майки на които им трябва съвсем малко за да решат и потърсят повече информация.

# 1 409
Аз не мога да кажа, че съм много добре запозната с бг законодателството, но ми стана любопитно тези писма за отказ по религиозни убеждения на хора изповядващи каква религия са?
Православното християнство допуска ли ваксинирането?  Thinking

Ами, точно там е работата, че няма значение каква религия изповядваш, а че религията ти (каквато и да е) и твойте лични убеждения не допускат инжектиране на чужди субстанции и генетичен материал. Християнството няма как да има отношение ваксините конкретно, защото тогава ги е нямало. То казва само, че трябва да се пази кръвта чиста, затова и има хора, които отказват преливане на чужда кръв. Не съм запозната с другите религии, но съм на 100% сигурна, че и там има такива принципи.

И понеже в щатите въпросът за религиите и дискриминацията е много щекотлив и може да стигне до съдебни дела за милиони, та затова там така се и пазят. Т.е. никой не може да те преследва и дискриминира, заради религията ти. А ако ти откаже прием в ДГ или училище, след като си депозирал подобно писмо, можеш да го обвиниш точно в такова и да го оръскаш сума долари в съда. Предполагам, че и в Бг има почва за такава постановка. Ще взема да наема един адвокат да разнищи нещата и да направим прецедент и тук.

Докато пишех, Айла се включи - аз минах през абсолютно същата ситуация. И мисля, че е много права - не бива да държим това само за себе си или само за тези, които идват в тази тема готови за информация. Аз смятам, че не трябва да натрапвам вижданията си, но поне да пробвам да "посея семенцето". Ако има почва, както се казва, то ще поникне Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт