Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 172 268
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 1 440
"Д-р" Марио, в университета не ви ли учиха да пишете грамотно?
Не, всъщност това се учи в началното училище Peace

# 1 441
СЛЕД  5  ГОД.  НЯМА  НУЖДА  ОТ  ВАКСИНА  СРЕЩУ  ХЕМОФИЛУС.
ЗА  ПО-МАЛКОТО  ДЕТЕ  МОЖЕ  ДА  СЕ  ПОСТАВИ. ЗАБОЛЯВАНЕТО  НЕ  ПРЕЧИ.  ДОЗАТА  Е  САМО  ЕДНА  ИНЖЕКЦИЯ.
НЕ  ЗАБРАВЯЙТЕ,ЧЕ  ХЕМОФИЛУС  Е  БАКТЕРИЙ , КОЙТО  Е  САМО  ЕДИН  ОТ  ПРИЧИНИТЕЛИТЕ  НА  МЕНИНГИТИ.
ТОЙ  МНОГО  ЧЕСТО  ПРИЧИНЯВА  ЛАРИНГИТИ, ФАРИНГИТИ,БРОНХИТИ  И  РЯДКО  ПНЕВМОНИИ  ДО  5  ГОД.ВЪЗРАСТ.
НОВАТА  СЪВРЕМЕННА  ВАКСИНА  PENTAXIM  СЪДЪРЖА  ХЕМОФИЛУС
Д-Р  МАРИО
Броят дози зависи от това, на коя възраст се поставя първата доза.
Профилактиката срещу Хемофилус (чрез ваксинации от 2 м възраст) е крайъгълен камък на всяка съвременна ваксинационна схема. Тоест, съвременна ваксинационна схема без Хиб ваксина от 2мес възраст НЯМА.

Не само Пентаксим има Хиб съставката.

# 1 442
Няма какво да се спори-просто някой на времето е про4ел лат. "B" като българско "B" и затова вместо Бабилон,станало Вавилон.
всъщност проблема идва не от латинския, а от гръцкия. името се изписва с гръцката буква бета, обаче в различните редакции на гръцкия се чете и като б и  като в, и всъщност вавилон е по близо до правилното. а бабилон е на англииски... не на латински. по същия начин стои въпросът и с името на източната римска империя - бизанатия или византия по името на града избран за столица- бизантион /или византион/ , и изписването на българи - вулгари... от там и вулгарно....  #Crazy на латински вавилон мисля че е babilus /окончанието за среден род е -ус, вместо гръцкото -он/ а babilon си е мнооого по късна англииска интерпретация ... не ми серови сега да се сетя как беше оригиналното изписване на името. всъщност когато се за пръв път херодот посещава и описва града за западната цивилизация той вече лежи в руини... затова и той е останал с гръцката транскрипция на името си... /която през средновековито се е четяла точно вавилон/ по това време англииския не е съществувал... а геррманските крале са говорили на немски само с конете си.... пфу обзе ме патриотична вълна...  bowuu

Последна редакция: нд, 10 фев 2008, 03:01 от tonev

# 1 443
Цитат
обзе ме патриотична вълна..

И мен напоследък не ме напуска Simple Smile.Така трябва да бъде.Ина4е мерси за пояснението. 

# 1 444
  • на плажа
 Grinning Много ме радват такива постове.

# 1 445
Мен пък изобщо.

# 1 446
  • на плажа
 Защо? От чисто лингвистична позиция Мария е права относно названията на болестите, а Тонев ме зарадва с поста си, защото е смислен и издържан.  Peace

Да споделя - вече ще съм твърда - в понеделник или вторник ще ходя на консултация и категорично ще откажа ваксината за хепатит. Мисля, че вероятността бебето да се разболее от хепатит Б е много по-малка, отколкото да му повлияят отровите във ваксината. А и се съмнявам, че ваксината носи доживотен имунитет  Crazy.

# 1 447
Ужас... ще сгрешите дълбоко...

# 1 448
  • на плажа
 Ще те помоля да обясниш защо твърдиш така.
П.С.
Обръщам се неформално на ти, надявам се да не се обидиш.

# 1 449
Ваксините срещу Хеп А и Хеп Б са надеждни и изключително важни ваксини.
С огромен профилактичен ефект.
Практически няма случай правилно ваксинирано лице да е хроничен носител или болен от хроничен Хеп Б.
Колко живота е спасила тази ваксина от 1981... .
И двете ваксини са много сигурни и надеждни. Ефектът им се измерва с десетилетия сигурна защита.
Не слушайте тези дрън-дрън, които говорят и пишат тук. Това са тъжни неща да се четат тук-картина на интелектуалния и нравствен маразъм на загиваща Бг.
Пишещите тези глупости тук, никога на практика не са държали съдбата и здравето на някого в ръцете си. Никога пряко не са се занимавали с темата за ваксинациите.

Ваксинирайте си децата-изберете качествени ваксини. Следвайте добра програма.
Децата Ви ще Ви бъдат благодарни един ден.
Действайте като съвременен и образован човек, а не като ориенталски неандерталец.
Работете с, и се доверете на компетентен и знаещ педиатър-не се занимавайте с хора с ниска професионална квалификация, говорещи руски глупости, потънали в собственото си невежие и мизерия.

Последна редакция: нд, 10 фев 2008, 17:55 от Birdie

# 1 450
Ирамира, ваксинирай, че такива като Бърди да си вземат комисионната Mr. Green Peace

# 1 451
Никой не взема комисионни. Защото вярва във ваксинациите.
Вие в Бг затова сте на този хал-с болести забравени отдавна.
От много акъл и "плурализъм".
От много "демокрация"... .
Защитници на "вторите мнения". На правото на.
Само че дето Вашите "втори" все грешни са.

# 1 452
  • на плажа
 Да де, ама освен лозунги не видях смислено обяснение защо бебето ми се нуждае от тази ваксина като нито е наркоман, нито води безразборен полов живот, а доколкото знам хепатит Б се предава изключително по кръвен път. Имам нужда от смислено обяснение, а не от прокламации.

# 1 453
Поради следните причини:
*това, което казвате са само два от начините за заразяване. Има още десетки. Всяка телесна течност на хроничен носител е потенциално опасна.
*много от хората хронични носители не знаят че са заразени. Сигурни ли сте че всички в контаскт с детето не са хронични носители? изследвали ли сте ги?
*колко пъти ще вземат кръв на детето Ви? сигурни ли сте в процедурата? и в този,който взема кръв, че не е носител? Сестрата с рана на пръстта, правеща ваксините Ви сигурни ли сте че не е хроничен носител?
*Сигурни ли сте че детето Ви няма да се наложи да бъде кръвопреливано по повод болест?
*едно дете,заразено на възраст 6-8 м е с шанс за хронично носителство и цироза към 12г възраст-около 95%.

# 1 454
Моля само беz опити zа обиди. Peace
Да няма после който последен се смял,най добре се смял...
Ето красноречиво,няма смисьл да спорите.
http://www.pr-inside.com/french-judge-files-preliminary-charges- … ainst-r417514.htm
В момента се води сьд.Над 1000 човека са zасегнати.Колко оЩе има,които не са подали иск,никой не zнае.

http://www.neurology.org/cgi/content/abstract/63/5/838
Какво да говорим повече.

http://www.cdc.gov/ncidod/diseases/hepatitis/b/fact.htm
Chronic infection occurs in:
90% of infants infected at birth
30% of children infected at age 1–5 years 
6% of persons infected after age 5 years 
Death from chronic liver disease occurs in:

15%–25% of chronically infected persons

Много внимателно с математиката тук Sunglasses

Тук сьЩо
http://www.cumc.columbia.edu/dept/gi/hepB.html

Коя година в Бг е вкарана ваксината ХепВ?
Около 1995?
Преди 1995 епидемии ли са били?Иzмрели са 90% от цироzа ли?????

Медицината полzва много подвеждаЩо математиката.Внимавайте Peace

Общи условия

Активация на акаунт