Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 172 282
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 1 425
Грешно сте разбрали.
Въпросът не е езиков, а фактологически. Тоест (за пореден път) нивото на познанията по темата в Бг е под всякаква критика, и не отговаря на световните стандарти.

# 1 426
Ама много си се изгър4ил...
Няма6 ли посе6тение в твоята тема,4е наминава6 4есто насам?

# 1 427
Грешно сте разбрали.
Въпросът не е езиков, а фактологически. Тоест (за пореден път) нивото на познанията по темата в Бг е под всякаква критика, и не отговаря на световните стандарти.
ахъм! и земята още е плоска,впрочем как изобщо сме оцелели през вековете извън световните стандарти smile3532

Последна редакция: пт, 08 фев 2008, 12:02 от Devtra

# 1 428
 ooooh!

А така може ли?
Рубеола на бг си е рубеола,която минава zа около една седмица с определените симптоми
Морбили на бг сие  морбили,която минава zа около 2 седмици с други симптоми.

Двете Шарки имат раzлична клинична картина,която повечето педиатри не могат да раzличат,zаЩото или децата я прекарват субклинично( с много слаби симптоми,които понякога обьркват точна диагноzа) или иzобЩо не я карат.
Колкото по малко деца карат теzи Шарки,толкова по малко педиатрите Ще са виждали клиничната им картина (освен в учебника).
За сьжаление това е доста актуално и един млад педиатьр може и иzобЩо да не е имал случай,zа да го впиШе в "опита си".
Да не говорим,че след като пациента напусне ординацията,може да се види,как пеиатьра трескаво се рови в някоя дебела книга и тьрси симптоматиката,която токуЩо е видял,zа да може при следваЩият час с пациента да има повече увереност в диагноzата си.

Иначе може да поспорите и zа Вавилон,който е Бабилон всьЩност Mr. Green

# 1 429
Няма какво да се спори-просто някой на времето е про4ел лат. "B" като българско "B" и затова вместо Бабилон,станало Вавилон.

По-интересното е друго(не по темата):
За произхода на българите от ариите свидетелствува един летопис, открит в Русия. В него се разказва за преселението на българите на Балканския полуостров: "Многочислени, дори безбройни, те (българите) изпълниха цялата земя до Драч, тъй-като българите, и персите, и влъхвите са едно и също нещо, и всички те са на тази земя пришълци."(ПД в, 53) Известно е, че персите са един от клоновете на ариите - ираноарии. Този летопис загатва и за родствената връзка на българите с влъхвите. Влъхви бяха тримата царе от Изтока, които пророкуваха раждането на Христос и му поднесоха своите дарове. Под влъхви се разбират халдеите - мъдрите жреци-звездобройци, управлявали древния град Бабилон. В хрониката на Констанцкия събор, заседавал през XV в. в Южна Германия, също се уточнява, че българи и халдеи са един и същ народ. Там се говори за един местен владетел, носещ титлата "Цар на българите/ Цар на халдеите".
http://www.ateney.ru/bol/bg003.htm

4. Днес българска кръв продължава да тече във вените на етноси и народи в 5/8 от Северното полукълбо. Нашите предци са участвали в създаването на етногенезиса на над три милиарда и петстотин милиона жители на планетата откак свят светува/отчетени живи и починали/. В този смисъл българска кръв е текла и ще продължава да тече във вените на представители на етноси и народи от петте континента. – начиная от Придунавието, Кавказ с Чувашия, Татария, КабардинобалкАРИЯ Ичкерия, Ингушетия, Абхазия, Башкирия, Казахстан, Афганистан, Пакистан, Азърбайджан, Етиопия, Йемен, Персия, Иран, Ирак, Турция, Индия, Тибет, Северен Китай, Монголия, Бурятия, Сибир, Поволжието, Панония, Трансилвания, Прикарпатието, Англия с Шотландия, Норвегия, Италия и Америка. Всъщност българите по света са тези, които не попиват корена си, а поливат други. И ако днес се обединят потомците с българска кръв, в старите граници, само живите в момента наброяват над 156 милиона души.
......
Българите по света са тези, които не поливат своите корени в България. Българите са поливали и продължават да поливат други, на други държави и континенти, което води до изменяне на кръвна група - РН отрицателно. По същата тази причина следва да спрат и войните, защото в тези войни са се били и продължават да се бият представители на сродни етноси, на братя или братовчеди по кръв, не до девето, не до петнадесето, а с роднинска връзка до двадесет и второ и нагоре колена в хилядолетията...
http://www.mont-press.com/index.php?issue=802007&kind=&a … 8%202007%20%D0%B3.

Последна редакция: пт, 08 фев 2008, 16:27 от Omega

# 1 430
Не знам дали трябва тук да попитам, но понеже става дума за ваксини...Имам следният резултат от изследване на 2-годишният ми син: AcAT 36.9 U/l  Анти HBs 446.0 mlU/ml.
Преди 18 дни AcAT беше 37,5 U/l, креатинина беше 26 micromol/l,  а СУЕ 20 mm/h. Сега креатининът и СУЕ са съответно 40,0 и 3,0.
Възможно ли е тези стойности да са в следствие на ваксина и възможно ли е Анти HBs да е толкова висок.

# 1 431
да, то е в следствие на ваксината. Нормално Анти HBs се появяват вследствие на оздравяване от хепатит B, след елиминиране на HBsAg. При ваксиниране високият титър, а именно >100 (ниво на анти HBs) показва наличие на имунен отговор.

# 1 432
А може ли по титъра на нтителата да се прецени кога е сложена ваксината?
И възможно ли е посочените показатели-СУЕ, АсАТ и креатинина да са променени в   следствие на ваксината т.е. това да е нормална реакция на организма вследствие на ваксинация?
Притеснява ме и  АсАТ, за който нормата е до 37,0, а е завишен вече 20 дена и предполагам , че бавно ще се нормализира.

# 1 433
Не знам дали трябва тук да попитам, но понеже става дума за ваксини...Имам следният резултат от изследване на 2-годишният ми син: AcAT 36.9 U/l  Анти HBs 446.0 mlU/ml.
Преди 18 дни AcAT беше 37,5 U/l, креатинина беше 26 micromol/l,  а СУЕ 20 mm/h. Сега креатининът и СУЕ са съответно 40,0 и 3,0.
Възможно ли е тези стойности да са в следствие на ваксина и възможно ли е Анти HBs да е толкова висок.
CMV  или друго от тази група.
Или друго заболяване.
Ваксината е без връзка.

# 1 434
  • Благоевград
Относно противоменингитната ваксина, моля запознатите с нея да ме посъветват:
1. Поставя ли се на дете на 7 години и в каква доза?
2. Каква е дозата за 2-годишно дете? Последното е с оперирано преди година бъбрече. Ваксината ще му навреди ли с нещо?

# 1 435
А може ли по титъра на нтителата да се прецени кога е сложена ваксината?
И възможно ли е посочените показатели-СУЕ, АсАТ и креатинина да са променени в   следствие на ваксината т.е. това да е нормална реакция на организма вследствие на ваксинация?
Притеснява ме и  АсАТ, за който нормата е до 37,0, а е завишен вече 20 дена и предполагам , че бавно ще се нормализира.
Уважаеми г-н/г-жа Гост  Wink , По спомени : референтните стойности на АсАТ и АлАТ при децата са по-високи от при възрастните. Би трябвало да се консултирате с лекар по въпроса, смятам, че един форум (дори и най-прекрасният , като този тук Rolling Eyes) не бива да бъде източник на сведения при толкова сериозен въпрос , отнасящ се до здравето на дете.

CMV  или друго от тази група.
Или друго заболяване.
Ваксината е без връзка.
Уважаеми г-н birdie , на какво основание са вашите твърдения? "Гостът" не е предявил пълните изследвания на детето, също така не е споменал никаква история, с голям зор се разбира, че са правени поне 2 изследвания при което личи , че стойностите намаляват с времето... Също не е за изпускане как се чувства самото дете!!! Кога ще се научиме да лекуваме хора, а не резултати от изследвания?

# 1 436

Тук е дадено как се интерпретират резултати от изследванията за хепатит Б : http://www.vaccinationnews.com/DailyNews/March2002/HowInterpretH … BPanelResults.htm

Пише че анти HBs се изследва 1-2 месеца след третата доза на ваксината.
Анти HBc изследвали ли са?

Относно AST на сина ми са му изследвали на около 50 дневна възраст поради продължителна физиологична жълтеница като резултата е 39 и никой не е сметнал че има някакъв проблем. Т.е. резултата се счете за нормален.

Последна редакция: сб, 09 фев 2008, 18:26 от Arizona

# 1 437
2. Каква е дозата за 2-годишно дете? Последното е с оперирано преди година бъбрече. Ваксината ще му навреди ли с нещо?

Ако питаш за хемофилус инфлуенце тип Б, се поставя до 5 годишна възраст. След това няма нужда.

# 1 438
  • Благоевград

Ако питаш за хемофилус инфлуенце тип Б, се поставя до 5 годишна възраст. След това няма нужда.

Извинявай, но пак ще питам - защо няма нужда? Да считам ли че опасност за голямото дете вече няма?

# 1 439
СЛЕД  5  ГОД.  НЯМА  НУЖДА  ОТ  ВАКСИНА  СРЕЩУ  ХЕМОФИЛУС.
ЗА  ПО-МАЛКОТО  ДЕТЕ  МОЖЕ  ДА  СЕ  ПОСТАВИ. ЗАБОЛЯВАНЕТО  НЕ  ПРЕЧЕ.  ДОЗАТА  Е  САМО  ЕДНА  ИНЖЕКЦИЯ.
НЕ  ЗАБРАВЯЙТЕ,ЧЕ  ХЕМОФИЛУС  Е  БАКТЕРИЙ , КОЙТО  Е  САМО  ЕДИН  ОТ  ПРИЧИНИТЕЛИТЕ  НА  МЕНИНГИТИ.
ТОЙ  МНОГО  ЧЕСТО  ПРИЧИНЯВА  ЛАРИНГИТИ, ФАРИНГИТИ,БРОНХИТИ  И  РЯДКО  ПНЕВМОНИИ  ДО  5  ГОД.ВЪЗРАСТ.
НОВАТА  СЪВРЕМЕННА  ВАКСИНА  PENTAXIM  СЪДЪРЖА  ХЕМОФИЛУС
Д-Р  МАРИО

Общи условия

Активация на акаунт