Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 172 469
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 1 470
Цитат
Тези страни имат мощни и добре организирани епидемиологични служби
.

И то какви служби.ЦРУ ряпа да яде. Mr. Green Така добре си вьрШат работата,че 95% от населението кротко и доброволно се ваксинира.Приzнавам,че са невероятни. Mr. Green

А кои са теzи 5% ,които не ваксинират? Какви са теzи хора? ЗаЩо няма 100% покриваемост?
Да ги иzброявам ли кои са?

За витамин К.
Поголовното му аплициране беz специална индикация,както например при Буболина е било нужно,сьЩо е отречена практика,но zа сьжаление все оЩе се процедира с нея навсякьде.
Намирам оралната доzа zа по беzвредна от инжекционната.В ЕС е орална,в САЩ е инжекционна,но понякога има вариации.
След като в БГ не се дава на бебетата бих искал да zнам каква е статистиката zа хеморагичната болест на новородено при теzи условия,т.е. дали е zавиШена като цяло...Предполагам не е.
http://www.vaccination.inoz.com/VitaminK.html
http://poisonevercure.150m.com/vaccines7.htm

http://www.gentlebirth.org/archives/vitktop.html

Едното ми дете се роди по рано и вzехме реШение да му дадем орално К zа превенция.Ако беШе навреме родено нямаШе да го допусна.Но както каzах,ако има индикация,го намирам zа полеzно.Вьпреки линковете,които сьм дал.

# 1 471
Ами ти както е тръгнало нищо няма да приемеш да се прави на детето.
Само молби и покаяние.
Да, ама така не става, и дано не ти се налага да го изпиташ на собствен гръб. Животът има обрати, знаеш.

Темата с Вит К е проучвана многократно и нещата днес са, както са.
Достоверно доказани и установени.

# 1 472
Тази твоя убеденост, Birdie, никога не съм я разбирала. На основа на какво??? Сигурно допреди някоя и друга година със същата убеденост си обяснявал колко е наложителен приема на вит. Д, чието приложение сега се отрича. Какви са гаранциите, че и с вит. К няма да стане същото... В медицината всяко чудо е за три дни, докато дойде следващото - по-скъпо, респективно по-наложително... Мда, наистина има обрати, доста на брой при това...

# 1 473
Никога не съм бил за безразборната употреба на какъвто и да е било витамин. Още по-малко на Д. И съм писал за това многократно.
Моята убеденост е плод на това,което зная и мога, и плод на опита ми от многогодишната ми практика.
Аз не фъфля и не препращам за всичко към специалисти.
Все пак Педиатрията си има обхват,който трябва да се владее.

Вие живеете в странен и абсурден свят. Вие и представа си нямате как по принцип се работи нормално тази специалност.
Тези нещастни дж.п. са образ на Бг мизерия, нескопосаност и трагедия.
Вие всеки един момент разпитвате и препроверявате от страх.
И се мъчите да владеете теми,които са много специфични и трудни дори и за хора в професията.
И затова всеки който говори спокойно и уверено, Вие просто вътрешно не приемате. Не се вписва в житейският Ви стереотип.
Аз Ви разбирам, но да Ви променя не мога.

# 1 474
Цитат
Ами ти както е тръгнало нищо няма да приемеш да се прави на детето.
Ти пьк сега...
А zаЩо по принцип ТРЯБВА постоянно да има вмеШателство...?
Нали каzах,че приемам ако има определена индикация.
Какво мислиШ zа модерното секцио днес? Понеже над 40% напр.в САЩ го правят по убеждение на лекарите,а не по медицинска (наложителна) причина...нали не оzначава,че ако след 10 години тоzи % стане 95%,то това Ще е най правилното и
Цитат
проучвана многократно и нещата днес са, както са

Иzпитал сьм много неЩа на своя грьб и на децата си.И все са били греШки  на колеги.Ествествено,че има и наложителни намеси,но те са рядкост.Или поне не толкова често колкото ги правят.
А това да не дават на бебетата да се гуШкат веднага след раждането при майките си и да не се насьрчава кьрменето как ти се вижда? Как е било 18 век? Франция? Децата са отнемани zа адоптирани в богатите фамилии.Нито една жена не е кьрмила.Имало е zакон,отделно от цьрквата е иzлиzало "покварената майка,която трови детето си с блудна течност"...ЗнаеШ коя дебела книга е това.
Е,сега има промяни,но едно време "неЩата са били както са били",сега са както са и Ще се променят постоянно,докато не иzбие истината.Тя е много простичка и елементарна zа всеки човек,животно и растение на таzи планета,а именно,че колкото по далеч сме от природата толкова по болни Ще бьдем в бьдеЩе,каквато и превенция zа милиарди да правим.

Таzи стара истина обаче са я открили някои хора и дьлбоко я паzят в дебели книги от другите.Лиценz zа живот и zдраве.

ПП
Цитат
И затова всеки който говори спокойно и уверено
Това не е достатьчно Бьрди.Трябват докаzателства.За всяка хипотеzа трябват докаzателства."Ако не ти мине с тоzи АБ,Ще пробваме с друг...ако след химиотерапията има рецидив,не zнаем какво да правим...от какво се е появил артрита ви,ами не zнаем,zаЩо едно дете хваЩа варицела,а друго  не..." Беzкрайна е медицинската неуведоменост Mr. Green

Всеки човек може да мисли,неzависимо дали има диплома или не в областта.Не ми е нужна диплома zа да zнам,че сьм гладен или че ме боли корема от глад.Не ми е  нужна диплома,zа да имам буден ум и zа да zадавам вьпроси,когато тьрся отговори.
ДоШло е време,когато хората питат и не се доверяват лесно на религията наречена "Медицина".Нормално е да не се харесва на никой,който я е учил.

# 1 475
smile3501
Браво!

Всеки човек може да мисли,неzависимо дали има диплома или не в областта.Не ми е нужна диплома zа да zнам,че сьм гладен или че ме боли корема от глад.Не ми е  нужна диплома,zа да имам буден ум и zа да zадавам вьпроси,когато тьрся отговори.

Никой не може да го каже по-добре от теб GrinningСамо дето сега искат да ни флуорират, че да не почнем да мислим Mr. Green

# 1 476
  • София
  Така се зарадвах на поста в който Бърди написа, че няма да пише повече...
  Аз лично искам да помоля модератор, да премахне личните обиди от негова страна към българите и България като цяло. Аз лично съм българка, гордея се с това и не ми е приятно да слушам постоянните обиди от някой, независимо какво е неговото лично мнение. Все пак това е Бг форум и по-точно Бг- МАМА форум.
  Иначе сте прави, с писането си освен да ме убеди още повече в това, че с нищо не подкрепя тезите си друго не постига.

# 1 477
"РУБЕОЛА на български означава RUBELLA = GERMAN MEASLES на английски, или RUBEOLA на латински
МОРБИЛИ на български означава RUBEOLA = MEASLES на английски, или MORBILI латински"

->>От това следва според Вас,че рубеола е и рубела и морбили. За Бога!
Не се излагайте просто!

.......
Време за промяна! Време за метла!

Бърди, какво си се разпенил на тема морбили и рубеола, БГ-патенти и т.н.
Хайде да не ти посочвам маса цитати където се вижда, че _самия_ ТИ използваш думата рубеОла, а даваш линк към rubella. Даже си спомням много точно кога Тонев ти обърна внимание на този факт и оттогава ти обърна калема и сега надълго и нашироко обясняваш...

# 1 478
Вие живеете в странен и абсурден свят. Вие и представа си нямате как по принцип се работи нормално тази специалност.
Тези нещастни дж.п. са образ на Бг мизерия, нескопосаност и трагедия.

Бърди, медицината в днешни дни е еднаква в целия свят (да не се бърка със здравеопазването). Тя тотално се е меркантилизирала и няма нищо общо с изначалните хипократови принципи, а именно - на болния първо да се направи режим (диета), ако това не помогне - да се дадат медикаменти, ако и това не помогне - чако тогава да играе ножът. Какво се случва днес? Точно обратното - първо се прави операция, после се дават лекарства, накрая - здравословен режим.

Вие всеки един момент разпитвате и препроверявате от страх.
И се мъчите да владеете теми,които са много специфични и трудни дори и за хора в професията.
И затова всеки който говори спокойно и уверено, Вие просто вътрешно не приемате. Не се вписва в житейският Ви стереотип.
Аз Ви разбирам, но да Ви променя не мога.

Точно това е проблемът на днешния доктор - пациент, който много пита и се интересува. Бърди, днешният пациент не е това, което беше. Днешният пациент взима дейно участие в своето лечение и прави информиран избор. Днес съществува глобална система за информация - интернет. Затова много доктори мразят "интернет", говорят за "него" като че ли е един човек, който подкопава устоите им. "Стига си чела в тоя интернет" го чувам всеки път, когато отида на доктор. Не е ли смешно? И искат да ни насадят "Аз съм твоя доктор и ако не ме слушаш, нещо много страшно ще ти се случи." 

# 1 479
Не, медицината не е еднаква. Общо взето Европейските страни имат много висок стандарт на медицинско образование и обслужване на населението. С може би единствено изключение-УК.
Навсякъде има проблеми, по-малки или по-големи неуредици. Проблеми има навсякъде.
Обаче подхода и общия климат е много различен. Подхода на управляващите във всяка страна от ЕС към медицинските теми е много предпазлив и с огромен страх да не би да се разгневи избирателя. "Фашизмът" на управляващите в Бг към собствения си народ го няма никъде в Европа- никъде! Хала на Бг болници го няма никъде в Европа с изключение на много бедни и изоставени райони в някои страни.

Общо взето в Европа има климат на доверие между болния и лекаря. Защото свободния избор е повече или по-малко правило. Няма "фиксирани" към дж.п. дето ги сменят на 6 месеца като правило, и за повечето страни. Има различни хора навсякъде, има и така, и така. Възможностите за избор са значителни-ето тук например всеки може да ходи при когото и където иска. Навсякъде лекарите "се дразнят" от въпроси на болния с двусмислено съдържание (имам пред вид поставящи под съмнение компетентността или подхода). Зависи и от лекаря, от културата, подхода, връзката,която има с пациента. Аз лично не се дразня, стига да се пита културно и да няма нахални и нагли. Освен това,ако има добър резултат от лечението никой не пита и всички са доволни.

Имам много и разнообразни впечатления. Колкото по-богата,организирана е страната,толкова по-добре е.
Грижите за децата в северните Европейски страни е еталон и образец.
Бг Педиатрия е в трагично състояние-и като манталитет, и като практики, и като подход.

Медицината е социална професия. Тя не може да се практикува в условия, когато лекаря е бедно,мизерно и унижено човече (както винаги е бил и ще бъде (?) в Бг).  1000 или 2000 лв,които някой "благоденстващи" дж.п. вземали са трохи. Лекарите в болниците са с по 600-700 лв заплати (един специализант тук започва с 1200Е).
От друга страна тя не може да се практикува и в условията на пълна липса на застрахователно осигуряване-няма страна от ЕС без застрахователно покритие на лекарствата в извънболнична обстановка. На ВСИЧКИ лекарства, а не на 5-6 супер редки.

Повечето от Вас не могат да разберат,че въпроса с ваксините и въобще Педиатрията е въпрос на правилни подходи и практики.
Тези подходи и практики са доста универсални днес,защото почиват на общо взето сходни знания.
Тази приблизителна унификация помага да се избягват направени вече грешки на други места.
В Бг повтарят грешките,които другите страни са правили преди десетилетия.

Последна редакция: пн, 11 фев 2008, 11:39 от Birdie

# 1 480
За системата може би си прав.Виждал сьм и сьм чувал доста абсурди в БГ,които в други страни са иzключения и стигат до сьд обикновено.
Но спора вьzникна zа друго.Че пациентите вече мислят и zадават вьпроси,на които не получават компетентни отговори.Да не говорим,че фраzата "Потьрси друго и трето лекарско мнение" тотално обьрква и слага медицината и компетентността й на дьното.Не може да се очаква от един пациент,на който един му слага една диагноzа,друг я отхвьрля,да има доверие на лекарите и на медицината като цяло.
Един камьк хвьрлен от едно дьрво винаги Ще пада на zемята.Това може да го потвьрди всеки фиzик,няма нужда да се тьрси второ мнение.
Медицината не е наука.Това е основният проблем.

ПП
Цитат
Тези подходи и практики са доста универсални днес,защото почиват на общо взето сходни знания
Теzи подходи се крепят на инфекционната теория,която всьЩност е оборена,че не е вярна.Но продьлжава да се учи като догма и zатова и zнанията са сходни.Не друга причина.

# 1 481
Когато ти имаше нужда от помощ за детенцето си-ти я получи-компетентна,навременна, направиха ти всичко необходимо.
Дадоха ти и възможност за избор.
Ти избра. Избра своят избор.

Хората в Бг се лутат поради некомпетентност на тези,които би трябвало да знаят.
Хората в Бг са толкова препатили и страхуващи се за децата си, че са се превърнали в ходещи енциклопедии. Не от добро.
С децата им не просто правят нормални пропуски-правят нечувани неща.
Как да не се страхуваш за децата си?

Аз съм работил години в Бг система. Това е нещо ужасно-това е дъното просто.
Това е съчетание на злоба,завист,ниски страсти,мизерия и некомпетентност. Съчетано с нечувана агресивност по отношение на болния-агресивност от руски тип-дълбоко унижаваща човека и достойнството му.
Някои не знаят защото са бедни, други не знаят защото нямат нужните възможности, трети не искат да знаят,защото са отчаяни,обезверени,съсипани от мизерия и недоимък с десетилетия.

Помисли трезво-може ли един лекар,работещ във Варна да наема жилище във Варна със заплатата си?
За какви пациенти ще мисли, щом не може бита си да си уреди нормално, да се стопли, да си сготви, да се измие? и живее из разни "квартали" на два часа път от болницата... .

Ти да не би из тавани да живееш с децата си?

Последна редакция: пн, 11 фев 2008, 12:48 от Birdie

# 1 482
Компетентна не zнам,даже по скоро не.ЗаЩото благодарение на това,че имам иzбор успях да намеря компетентно мнение,което САМ иzбрах,че е компетентно,а не zаЩото е наситина такова.
Иначе,ДА,навременна беШе и всичко необходимо и не необходимо се направи.Не говоря иzобЩо zа беzсмилените иzследвания,които се направиха,беz никаква полzа,освен да ми стресират детето.
Ако не бях лекар и ако не поzнавах поне малко колегите,може би по друг начин Щяха да подходят,но това е друга тема.

Цитат
С децата им не просто правят нормални пропуски-правят нечувани неща.
За това сьм се убедил,да Peace

Цитат
Това е съчетание на злоба,завист,ниски страсти,мизерия и некомпетентност. Съчетано с нечувана агресивност по отношение на болния-агресивност от руски тип-дълбоко унижаваща човека и достойнството му.
Някои не знаят защото са бедни, други не знаят защото нямат нужните възможности, трети не искат да знаят,защото са отчаяни,обезверени,съсипани от мизерия и недоимък с десетилетия.

Да,сигурно е така,не сьм бил свидетел.Но го виждам като неЩо поzитивно,zаЩото това е накарало хората да мислят,а не да се доверяват. Peace

А и лекарската професия не искам да я свьрzвам само с "много пари" и охолен живот.Макар,че повечето zа това мечтаят оЩе докато следват.

Не живея по тавани Joy Раzсмя ме,честно. Но и не ходя на голф 5 пьти в годината,както някои колеги правят.

# 1 483
Недоверието не е начин да се работи Педиатрия. Нито цел за постигане.
С 5 мл кръв може да се направят 5 или 50 изследвания.
Нищо лошо че са ги направили в по-пълен обхват.

Не става въпрос да си купиш "Порше".
Става въпрос да не оскотяваш от мизерия. Да имаш семейство и да си отгледаш децата спокойно.
Целият си съзнателен живот в Бг живях на невъзможни за живеене места-това в никакъв случай по-компетентен лекар не ме направи.

# 1 484
Мисля, че темата се измества - никой не спори за нивото на здравеопазването в Бг, както и за т.нар. от теб "патенти", които се следват от повечето доктори, без оглед на индивидуален подход. Да подчертая, проблемът са ваксините, и по-точно превишават ли ползите евентуалните вреди. Предполагам си запознат със случаите през 50-те в щатите, когато полиомиелитната ваксина, която е "отглеждана" в маймунски бъбрек от човекоподобна маймуна, е била заразена с SV40 (simian virus). Този вирус се различавал от останалите 39 с това, че e имал причиняващи рак свойства. Е, в конкретния случай може да не се разболееш от полиомиелит, но пък ще хванеш SV40 с фатални последици. Как мога да бъда сигурна тогава за сегашните ваксини?!

Да се върна малко и на вит.К, който се слага не знам точно в кои страни, сред които щатите например - проблемът явно е в "конската" доза, която се инжектира на всяко бебе. Затова много родители са против или предпочитат прием на капки през устата.

Общи условия

Активация на акаунт