Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 172 198
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 1 485
И аз искам малко да върна темата...
Детето ми е  на 1г. и 1м.-днес трябваше да му поставят МПР-ваксината.И така,отидох до лекарката за да й кажа,че не смятам да слагам повече каквото и да било да детето си,тя ми каза едва ли не,че нямам право да взимам такова сериозно решение вместо него(а кой тогава?),мислела ли съм,че тя не обича нейните деца,след като ги е ваксинирала;какво щяло да стане,ако се разболее от заушка и остане без деца и как от морбили се умира...Накрая изтъкна и един довод,който за съжаление няма как да подмина-тя знае,че планираме да се местим в чужбина и каза,че нямамло да ни дадат документи на детето,ако то няма всички имунизации,което си е самата истина...Е как човек да не се чувства изигран и да не започне да вярва в "теории за конспирацията"?Искам да направв това,което смятам за най-добро за детето си ,а всъщност не ми дават право на избор...

# 1 486
В крайна сметка, направихте ли ваксинацията? Когато аз за пръв път казах на моята педиатърка конкретно, че не искам МПР, тя започна да ми говори същото. Следващия месец вече каза, че и тя не била убедена за тази ваксина (освен евентуално при момченцата). Какво да кажа?!

Сигурна ли си в това за документите на детето? Според мен това е грубо нарушаване на основни права.

# 1 487
  • София
  Ако си твърдо убедена, че не искаш никой не може да те накара да продължиш с ваксините. Моята педиатърка каза просто да подпиша, че се отказвам и това е. Явно може.
  Другото за визата и аз мисля, че ти трябват ваксините, ако все пак си на 100% убедена, че не желаеш може да откриеш педиатър, който да ги впише, че са поставени, но това е краен случай.
  Да споделя едно нещо, което наскоро много ме притесни. В отчетната ни темичка, за съжаление едно бебче е болно от диабет. Майката е почти убедена, че е след поставяне на ваксината МПР, защото след нея са почнали проблемите, а и когато са били по лекари, всички я питали именно за тези болести и ваксина...Определено има за какво да се замислим, след като тя смята така при условие, че досега не е била против ваксините. Друга мама , бременна пък изпита сериозни притеснения, защото е бременна, а дъщеря и въпреки ваксината МПР, се разболя от рубеола. Слава богу май не се е разболяла и тя. Доста деца се и обринаха от тази ваксина или вдигнаха температура. Това е извадка от най-много 20 мами, коите пишем там  #Crazy. Еми няма сила, която вече да ме убеди да поставя именно МПР ваксината на малките. От ДТК-то, коклюшната също след като са над годинка.
  Искам да помоля Бърди поне веднъж да си държи на думата, след като беше обещал повече да не пише тук и да не коментира споделеното от мен  Peace

# 1 488
Не,не сложихме ваксината...Но не съм сигурна за в бъдеще,защото за документите наистина ще му трябват всички имунизации,това за намиране на педиатър,който да ги впише е вариант,ще видим...а сигурни ли сте,че става само с подпис отказването?Тя каза,че трябвало да се ходи на комисия,а той нямал основание...И какво следва,ако подпиша,че отказвам,предполагам,че тогава от ХЕИ ще ме подхванат?

# 1 489
В отчетната ни темичка, за съжаление едно бебче е болно от диабет. Майката е почти убедена, че е след поставяне на ваксината МПР, защото след нея са почнали проблемите, а и когато са били по лекари, всички я питали именно за тези болести и ваксина...

Тя е втората мама от този форум (или поне втората, за която чувам тук), с детенце, заболяло след МПР ваксината... Ужас... Достатъчно е да се направи една форумска статистика, за да се види какъв балон са стъкмистиките за 0.000000...% странични реакции...

Айла, имам смътен спомен, че в ГНМ-то някъде споменавахме диабета. Опитайте да го изровите, ако майката се интересува.

# 1 490
  • Пловдив
Пробвайте варианта с комисия. Вече освобождаването става много лесно. При нас, въпреки че джипито мислеше, че нямаме никакъв шанс, ни освободиха само с една бележка от алерголог, с препоръка да се отложи ваксината и диагноза - АД! Даже без да се явяваме при самата комисия и да се обясняваме! И не я отложиха, а я отмениха директно! /всички ваксини, и проба Манту, които се слагат на 7г./ Така смятам да процедирам и след 2г. при малкия. Успех на всички!  Peace

# 1 491
Накрая изтъкна и един довод,който за съжаление няма как да подмина-тя знае,че планираме да се местим в чужбина и каза,че нямамло да ни дадат документи на детето,ако то няма всички имунизации,което си е самата истина...Е как човек да не се чувства изигран и да не започне да вярва в "теории за конспирацията"?Искам да направв това,което смятам за най-добро за детето си ,а всъщност не ми дават право на избор...
За пръв път чувам такова нещо. За коя страна става въпрос, ако не е тайна? Ние като подготвяхме документите за Канада, никой не се е интересувал от ваксините на детето. Само изпратиха по едно време една празна декларация, която трябваше да попълни педиатърката на детето. Трябваше да се впишат всички ваксини, които са сложени до момента. Но това е за улеснение на тукашните лекари, да знаят какво е сложено и какво не. Аз никого не съм занимавала с този документ при пристигането ни, защото нямам намерение да продължавам с ваксините. Маги ходи от самото начало на градина, смени ги 3. При започване съм вписвала кои ваксини има сложени, но това е просто за информация. Никой не ми е правил проблем защо я няма тая или оная ваксина.

# 1 492
И на мен нещо странно ми звучи - в крайна сметка различните държави имат различен имунизационен календар. Според мен също би трябвало да искат имунизационен статус, а не сложени задължително ваксини.

# 1 493
  • София
Джули не е ваксинирана все още, не смея да я събирам с други деца, защото не знам как ще реагират родителите им.
Винаги, когато се заиграе с детенце предупреждавам майката, че не е ваксинирана и до сега не са ми правили проблем.
Вие имате ли случай, в който майката да не разреши на детето си да си играе с вашето, ако не е ваксинирано?

# 1 494
Буболина, а защо трябва да ги информираш? Джули не е болна. А дали някоя от тези майки те информират, когато детето им е прясно ваксинирано?

# 1 495
  • София
Ами знам ли  и аз, винаги информирам Rolling Eyes
Даже не смея да я събирам с други деца, за да не им причини нещо, а защо да има проблем, когато са прясно ваксинирани? Embarassed

# 1 496
Буболина, а защо трябва да ги информираш? Джули не е болна. А дали някоя от тези майки те информират, когато детето им е прясно ваксинирано?
И какво като е ваксинирано "прясно"?
Да не би да е болно от проказа? Wink

# 1 497
Bendji,а вие имате ли все пак АД или просто така е написал алерголога,защото и моята лекарка каза,че това е една от причините,при които се допуска отмяна на имунизация,но ние нямаме АД.

Вери,точно за Канада става въпрос...Може би аз не съм доразбрала,но мислех,че при медицинските искат направените измунизации...Явно може би е само за информация,а не че са задължителни...Дано да е така!

Буболина,никога не би ми минало през ума да питам някоя майка дали детето й е ваксинирано,нито пък бих се притеснявала да пускам моето да си играе с неваксинирани!

# 1 498
И какво като е ваксинирано "прясно"?
Да не би да е болно от проказа? Wink
А неваксинираните да не би да са!

Не, не болно от проказа, само дето е лекинко изкуствено заразено със съответното заболяване.

"С ваксините се въвежда в организма на човека антигени, с цел създаване на изкуствено подобно заболяване."

kambanka 2304, педиатърката те мята на черешата, да ти кажа аз. Тук в Канада няма нищо задължително. И кой е тоя документ, който няма да ти го дадат? Голям смях. Много се радвам на такива хорица, дето приказват, колкото лаф да става.
Аз ти казах как седят нещата, нямам интерес да те лъжа.

# 1 499
  • Пловдив
kambanka 2304, имаме АД. От април го лекуваме с хомеопатия с доста голям успех и септември, когато бяхме при алерголога, детето не беше много обринато, имаше малко обриви по сгъвките и белези от стари обриви и алерголога сметна това за напълно достатъчно! Докато, поради моето незнание, и била е с повече обриви и са й слагали задължителните ваксини до 2г. възраст!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт